Апостоли ХХI століття

Июн 9 • Смаль О.А. • 832 Просмотров • Комментарии к записи Апостоли ХХI століття отключены

GD Star Rating
loading...

Чи задумувались ви над тим, як жили Ісусові друзі (учні, послідовники)? Як називається книга в Біблії, в якій розповідається про першу церкву, про життя перших християн?

Апостоли
Книга «Життя апостолів»? Проповідь апостолів»? «Книга про апостолів»?… «Дії апостолів»!  Чому дії?
Після того, як Дух Святий зійшов на апостолів — Апостол Петро зціляє кривого; — Петро та Іван звіщають про Ісуса перед синедріоном; — Руками апостолів сталися великі чуда  в народі; — Пилип допомагає навернутися ефіопському вельможі; — Петро у Корнилія говорить до поган, і Дух Святий сходить на них; — Павло здійснює свої місіонерські подорожі.
Це книга дій, книга незавершена, в яку будуть вписані і наші імена, апостолів ХХ – ХХІ ст.
Це радує чи тривожить? Апостоли
Роздумуючи над історіями із книги «Дії Святих апостолів», спробуємо відповісти на деякі запитання:
— Чи все у нашому християнському  житті йде правильно?
— Чи попадемо ми на небо?
— Хто є насправді моїм противником?
— Як пробудити Божий народ?
А також відповісти на запитання Ісуса: « Чи любиш ти Мене?»
Чи все у нашому житті йде правильно? Апостоли
Не «Чи ми на правильній дорозі?», а «Чи ми не блудимо на тій дорозі?»
Особлива церква, особливий народ, чи все у вашому житті вас влаштовує? У вашому власному, а не у житті брата чи сестри. Часто буває, що ми, адвентисти, не задумуємося над деякими моментами нашого життя. Все так прекрасно: 6 днів працюємо, а сьомий день для Господа. Чи для себе? Чисті, причесані, гарно одягнені поважно збираємося у цьому місці, уважно слухаємо в міру докоряючі проповіді, співаємо, молимося, між тим в міру жартуємо, в міру віджартовуємося, радіємо, коли приїжджають гості, не в міру годуємо їх, тішимося, коли хтось із язичників загляне. Гарно живемо.
Але іноді чомусь, буває, наша впевненість пропадає, ми пригнічені і стурбовані, і тоді свідомо чи підсвідомо розуміємо: щось не так. Може, нас і влаштовує все, але чи влаштовує наш стан Бога? Чи подобаються Богові мої слова, мої думки, мої дороги, мій дім, мої діти?
І ми приходимо до висновку, що нема чим хвалитися. Насправді ми, як червиві яблука, і червиві зсередини. Який стан вам більше подобається: стан  «все добре» чи стан  «червиві яблука»? А Богові? Перший стан – це стан Лаодикії, про яку Бог говорить: «Виплюну тебе з своїх уст!» А другий – це може бути добрий початок. Початок Божої роботи в нас. У першому випадку Бог стоїть все ще за дверима і стукає, а в другому Він розпочав роботу над червивим яблуком. Ви ніколи не помічали, наскільки злим може бути серце християнина під іменем Оксана, Іра, Андрій, Юра, Саша, Марія, Іван…
Наступне запитання, яке повинно хвилювати християн: «Чи попадемо ми на небо?» ( Не вони – католики, православні, лютерани, баптисти…, а ми.) Апостоли
Цитата:  «В наших очах тільки наша власна церква була духовною і тільки у нас було істинне і чисте вчення. На інших віруючих ми дивилися звисока, вважаючи, що їм потрібна реформа. Звичайно, Господь настільки милосердний, що деякі з них теж, можливо, спасуться. Що стосується особисто нас, то наше спасіння гарантоване, а той факт, що ми прописані на небі, не підлягав ніякому сумніву.» (Автор невідомий).
Кому належать ці слова? Хто б так міг сказати? Представник якої деномінації? Баптист? Лютеранин? П’ятидесятник? Адвентист? Ці слова не належать адвентистові, але виражають думки багатьох із нас.
Насправді на небі ми прописані з того часу, як Христа розіп’яли на Голгофі. Але чи будемо жити за даною пропискою, невідомо.
Коли ми вважаємо свій стан, своє мислення, свою релігійність вищою і правильнішою від інших, тим самим принижуємо і топчемо тих, за кого також помер Христос.
Звідси випливає наступне запитання: Хто є насправді моїм противником?
Ми визнаємо, що наш стан сьогодні – Лаодикія: ні гарячий, ні холодний, ні мертвий, ні живий.
Об.3:17   «Я багатий, і збагатів, і не потребую нічого… Апостоли
Це стан Лаодикії. Як називається ця риса характеру? Гордість.
Чи присутня сьогодні гордість у нашій церкві? Доктрини правильні, знання маємо, спосіб життя здоровий, їжа чиста, кошерна, діти вмиті, причесані, сидять з нами у церкві. Є чим гордитися.
«Я не такий, як той митник!!!»
Апостоли
Чи зустрічали ви в Біблії такі слова: «Гордим Бог противиться»? Що означає слово противиться? Знаходиться навпроти. Не зі мною, а проти мене. Хто стоїть проти мене? Хто є моїм противником? Я думаю, що сатана, а в тексті написано « Бог»!? Гордим Бог противиться!
Виходить, якщо ти гордий, то твоїм противником є Бог. Тобто ти перебуваєш у стані ворожнечі з Богом!В іншому таборі! В іншій команді!
Коли б твоїм противником був сатана, то в тебе була б надія з допомогою Господа перемогти його, але якщо Сам Бог противиться тобі,то в тебе немає ніякої надії.
А що головне у нашому житті? Головне —  щоб Бог був за нас! Якщо Господь за нас, хто може бути проти нас? Якщо Бог на нашій стороні, якщо ми з Богом в одній команді, нехай навіть весь світ стане проти нас – ми будемо переможцями!
Союз лише всього однієї людини з Богом (Всемогутнім Богом) – сила незмірно більша, ніж сила всього світу і легіону бісів. Якщо ж цілий світ (сім’я, родичі, сусіди, діти, співпрацівники) за нас, а Бог проти нас,тоді для нас немає ніякої надії.
Апостоли
Наступне запитання: Як пробудити Божий народ – сплячу Лаодикію? Це запитання турбує служителів церкви, серед яких також є сплячі. І це не дивно. Адже був час, коли найбільш побожні і духовні люди свого часу стали противниками Христа, тому що його служіння не співпадало з їх думками і уявленнями. Тому вони не тільки не пережили пробудження, але й стали противниками його. Це люди, які знаходилися на найвищому рівні богослужіння, які протягом чотирьох століть гаряче і щиро молилися, щоб Господь послав до них Месію.  Коли ж молитва їхня була почута, і Месія був посланий до них, вони зненавиділи Його і розіп’яли на хресті. Люди, які постили два рази в тиждень, жертвували десяту частину своїх доходів, багато молилися і ще виконували багато того, чого інші не робили, — ці люди прокляли  Христа, тому що Він прийшов не так, як вони собі уявляли.
Чи може сьогодні статися так, що ті, хто молиться про пробудження Божого народу, стануть противниками його? Може! І про це пише Дух Пророцтва.
Чому нам так необхідне пробудження? Тому що сатана і його слуги-духи збираються там, де теплі християни. Теплі місця – це ідеальний клімат для сатанинських сил, де не дуже жарко і не так вже й холодно. Сатана купається у воді теплих християн.
Один служитель сказав: «Якщо ви хочете познайомитися з поганими думками, великими гріхами і маленькими грішками, підіть до теплих християн.»
Апостол Павло писав до коринтян, що у них є такі гріхи, про які не чути навіть у язичників.
Горе теплій душі, яка не горить для Христа! Шлях християн, у яких не горять серця, веде від одного падіння до іншого. Краще вже бути холодним, ніж теплим.
Що ж означає пробудження?
Під час пробудження слово Боже стає живим і діючим. Воно вбиває  «світ» у житті християнина і воскрешає у Ньому Христа. Бог бере християнина у Свій млин, який меле повільно, але дрібно. Чи бажаєте ви бути перемеленими у Божому млині?
Апостоли
Історія, яка показує, як діє Господь з людьми, які бажають прокинутися і діяти:
«Церква була мертвою і холодною. Не спостерігалось духовного росту і руху вперед. Люди були черствими і байдужими. Слова Євангелія ніби вдарялися в глуху стіну. Одного разу пастор почув про громаду, у якій було велике пробудження і через неї діяв Господь. Він одразу ж поїхав туди, щоб дізнатися про секрет їхнього духовного росту і отримати ключ для вирішення власної духовної проблеми.
Зібравшись, він відправився за дві тисячі кілометрів, де знаходилася ця церква. Прибувши на місце, він привітав Божого мужа (пастора церкви) і одразу ж почав розповідати про свою проблему. Він попросив дозволу залишитися на 2 тижні, щоб побачити все, що тут робиться, як вони живуть, як збираються разом, як моляться, як планують і проводять свої служіння.
—  «Дорогий брате,- сказав пастор пробудженої громади, — тобі зовсім не потрібно залишатися тут так довго. Я тобі вже можу дати рецепт для оживлення громади. Ти сьогодні ж повертайся додому і, коли приїдеш, ввійди в свою кімнату, винеси всі меблі і все, що там знаходиться. Потім сядь на підлогу, візьми крейду і окресли навкруг себе коло. Коли цей круг замкнеться, почни щиро і серйозно молитися, просячи Господа, щоб Він послав пробудження саме в цей круг і діяв саме на цьому місці.»
Проїхав дві тисячі кілометрів і  «їдь додому»!? Вам би сподобалися такі слова? Часто Божі мужі бували не дуже ласкаві й привітні і діяли, не рахуючись із правилами хорошого тону і ввічливості.
Пастор ці слова проковтнув, як гірку пігулку. Вони зовсім не були для нього компліментом. Він розсердився, як Нааман, коли йому запропонували скупатися у водах Йордану. Потім заспокоївся, змирився і буквально виконав все, що йому було сказано. Як ви думаєте, Господь почав працювати у його громаді? Так, з великою силою і творив великі діла.
І останнє запитання – це запитання Самого Ісуса: « Чи любиш ти мене?»  Три рази Ісус запитував свого найактивнішого, найенергійнішого і найдіяльнішого учня: «Чи любиш ти мене?» Хіба Він не знав, яким Петро був християнином? Не бачив, як він визнав свого Господа перед усіма: «Ти Син Бога Живого!» Не відчув, як Петро хотів відвернути від Свого Учителя страждання і смерть: «Змилуйся, Господи, нехай не буде Тобі такого!» ( Підтекст:«Я все зроблю, щоб Тебе вберегти!  Ти живи і царюй!»)
Апостоли
А Господь питає: «Петре, чи любиш ти мене зневаженого і розіп’ятого на хресті? Чи любиш ти мене, коли всі покинули  і розбіглися, коли Я не оправдав твоїх надій, коли Я ставлю тебе не міністром, а пастухом овець?»
«Чи любиш ти Мене? – запитує Господь сьогодні кожного із нас. Якщо любиш, то стань слугою всім?!? Якщо є людина, яку ти зневажаєщ, твоє ставлення до Ісуса точно таке, як до цієї людини. Це є справжня картина нашого християнства у світлі вічності. Коли Господь нам явиться в образі хворого, каліки, сліпого чи бідного, в образі приниженого брата чи сестри і буде чекати від нас любові і співчуття, в цей час ми будемо зважені на вазі Божого Слова, і тоді буде виміряна наша віра.
Ів. 7:38   Ісус говорить на святі в Єрусалимі: «Хто вірує в мене так, як каже Писання, то ріки води живої потечуть із утроби його!»
Що значить «ріки води живої»?
Ів.7:39   Це ж він сказав про Духа, що мали прийняти Його ті, хто ввірував у Нього.
Хто вірує. Хто потребує. А хто ні? Хто ситий і задоволений? Нехай залишається там, де він знаходиться.
Хто вірує не просто як-небудь, як привикли вірити, як зручно, як навчені з дитинства, а так, як написано в Писанні. Тоді сила і життя Святого Духа потече із нас таким могутнім живим потоком, якому не зможуть протистояти ні дух світу цього, ні люди, ні мертві християни, ні рідні, ні друзі, ні вороги, ні хто інший, ні що інше. Тоді наше життя буде подібним до життя апостолів після П’ятидесятниці, коли сталося те, про що прорікав пророк Йоіль: « І буде в останні дні – говорить Господь – Я виллю від Духа Свого на всяке тіло»…      Коли учні отримали силу Духа Святого, то вже в перший день покаялося три тисячі чоловік. Для них Христос був життям. Все інше було другорядним. При молитві тих християн порушилося місце, де вони знаходилися. Вони мали сміливість сказати:  «Подивися на нас!»
У третьому розділі книги Дії святих апостолів саме про це ми читаємо. Петро говорить до чоловіка, кривого з утроби матері: «Подивися на нас!»
«Петре, ти неправильно говориш. Треба говорити: «Подивись на Ісуса, на Голгофський хрест, на Слово Боже.» Ти так багато помилявся, ти відрікався від Ісуса. Петре, думай, що говориш!» Але Петро вже не думав. За нього думав Ісус. І жив вже не Петро, а Ісус жив у Петрі. А Петро просто був « листом Христовим, написаним не чорнилом, а Духом Живого Бога, якого прочитали 3 тисячі, 5 тисяч, прочитали, охрестилися і пішли хто на муки, хто на смерть.(Євр 11)
Для того і був поставлений у цьому світі хрест Ісуса Христа, із якого витікає джерело живої води, здатної змивати і очищати наші гріхи, роблячи нас білішими від снігу і даючи нам право сказати: «Подивися на мене!»
Старе минуло. Ми можемо тепер силою Христа через Його смерть і воскресіння, перемагаючи гріх, іти вперед від перемоги до перемоги, від слави до слави, дописуючи книгу «Дії апостолів.»
Смаль О.А. «Апостоли ХХI століття»

Апостоли

Пошукові запити користувачів: апостоли, християнська стаття, христианская статья, авторские статьи, истории, рассказы, християнські статті, авторські статті, історії, розповіді, духовный маяк.

Апостоли ХХI століття, 4.7 out of 5 based on 3 ratings

Духовный-маяк группа ВКДорогие друзья! Если Вы хотите принять участие в распространении Благой Вести о скором пришествии нашего Господа. Просим рассказать о нашем сайте Вашим друзьям с помощью кнопок соцсетей. Благодарим Вас!

Опубликовать в Google Plus
Опубликовать в Мой Мир
Опубликовать в Одноклассники
Опубликовать в Яндекс

Комментарии закрыты.

« »