Останок. Народ Останку

Авг 24 • Смаль О.А. • 445 Просмотров • Комментариев к записи Останок. Народ Останку нет

GD Star Rating
loading...

Останок. Народ Останку.
Ісав відмовився від духовних благословень заради тарілки смачної їжі. Другий син Ісаака – Яків двома руками вхопився за Господа: « Не відпущу Тебе, — поки не поблагословиш». Не дивно, що Ісав ходив у темряві, а Яків – у світлі. Не дивно, що сім’я Якова стала Останком свого часу.Останок

Чи знаєте ви, що церква Адвентистів Сьомого Дня є Церквою Останку? Чи вірите ви у це? Чи почуваєте себе Божим Останком, викликаним із світу, щоб виконувати Заповіді Божі, мати віру Ісуса, бути світлом для світу і донести всім людям вістку спасіння?
12 пункт віровчення церкви АСД: «Вселенська Церква включає в себе всіх, хто істинно вірує в Христа. Але в останні дні, коли широко розповсюдилося відступництво від біблійних істин, Бог покликав Свій вірний Останок, щоб він дотримувався заповідей Божих і зберігав віру в Ісуса. Цей Останок проголошує час суду, звіщає спасіння через Христа і проповідує наближення Його Другого Приходу. Ця місія проголошення істини символічно представлена трьома ангелами  в 14 розділі відкриття Івана Богослова.»

Адвентисти претендують на виключне право називатися (і бути) Останком, Церквою Останку.

Брюс Мойєр вважає, що церква не є Останком тільки тому, що називає себе Останком. Вона стає Останком тоді, коли веде себе, як пророчий народ Останку. В останні роки деякі члени нашої церкви сумніваються у тому, що адвентисти є церквою останку. Вони говорять: « Ми не можемо бути Божим Останком. Бог сьогодні шукає Останок»  і мотивують це тим, що у церкві панує світськість; наявні богословські компроміси; немає відданості у проповіді для останнього часу.

Цим вони спокушаються і сумніваються у тому, що наша церква має право називатися Останком. Люди  бачать у церкві гріх, лицемірство, законництво, відсутність єдності і любові. Виникає закономірне питання: «Чи може така церква бути Церквою Останку?»

Що ж говорить про нашу церкву Бог? Він говорить ще конкретніше:

«Ти ні холодний, ні гарячий, ти ніякий, ти нужденний, і мізерний, і вбогий, і сліпий, і голий!»Господь погрожує Лаодикії, що виплюне її з Своїх уст. Що це означає? Не буде про неї думати і говорити!? Не буде до неї говорити!? Не буде про неї турбуватися!?

Хто ж ми є насправді? Лаодикією чи Церквою Останку?  Чи можемо ми бути одночасно і тим і іншим?
Останок
Що означає термін «Останок»? Це залишок.  Не велика сіра маса, а небагато (порівняно небагато) особливих людей. Це Божі люди.

Герхард Хазел: «Тема Останку проходить червоною ниткою через всю Біблію, від Буття до Відкриття.»

Пропоную дослідити цю тему, адже Останок – це саме ті, хто переможе звірину та образа його, і знамено його , і число його ймення , і вони будуть стояти на скляному морі і будуть співати пісню Мойсея і пісню Агнця, тобто пісню перемоги.
Останок

Першим Останком, який згадується в Біблії, була сім’я Ноя. Після того, як Бог винищив все живе з поверхні землі («вони стерлись з землі»),«зостався тільки Ной та те, що з ним у ковчезі було» (Б.7:23) . Цей Останок включав в себе Ноя, його дружину, синів і невісток.

Чому тільки вони?

«Ной був чоловік праведний і невинний. Ной з Богом ходив» (Б.6:9).

Бог сказав до Ноя: «Я бачив тебе праведним перед лицем своїм в оцім роді» (Б.7:1).

І тому, що Ной був особливим, не таким, як всі, Бог склав із ним завіт і врятував його під час потопу. Бог за Своєї сторони обіцяв спасіння, Ной же повинен був збудувати ковчег і ввійти в нього. І Бог , і Ной виконали умови договору. Якби історія на цьому закінчилася, можливо, це був би останній останок на землі. Але ми читаємо у 9 розділі з 20 вірша, що Ной посадив виноградник, пив вино, упився і обнажився у своєму наметі. Він (праведний Ной!?!) напився до такого стану, що не володів собою. Таким чином ми бачимо, що керівник Останку, голова роду, спасенного Богом, згрішив, впав дуже низько. Ніхто не застрахований від падіння. І хоча Бог простив Ною, але наслідки гріха для його дітей були сумними. Потомство Хама проклято Ноєм, потомство інших двох синів також відступало.

Останок

Як бачимо, ні спадковість, ні подружні зв’язки, ані що інше чи хто інший не робили людину автоматично частиною Останку. Яким би праведним Ной не був, він не міг передати свою праведність потомству. Його жінка, сини й невістки повинні були увійти в ковчег за власним вибором.

Ми також увійшли в наш ковчег за власним вибором і тепер повинні особливо пильнувати за собою, щоб не пити і не істи того, що сквернить, заторможує чи розторможує, щоб не втрачати здорового глузду і не обнажатись в церкві чи поза нею в прямому і в переносному значенні слова.

Потомки Ноя побудували вавилонську вежу, тим самим зруйнували договір заповіту і зруйнували стосунки з Богом. Не лише нащадки Хама відступили від Бога, але й нащадки Сима,  про яких Ной сказав: «Благословенний Господь Симів Бог, і хай Ханаан  (син Хама і внук Ноя) буде рабом йому,  незважаючи на це пророцтво також відступили від свого Бога. Саме тому Авраам (тоді ще Аврам) змушений  був залишити свою сім’ю, яка вже служила ідолам.

Б.12:1    І промовив Господь до Аврама: «Вийди зі своєї землі , і від родини своєї, і з дому батька свого…»

Таким чином, Авраам став родоначальником нового Останку. Як і Ной Авраам також вступив у завіт з Господом. І знову ініціатором завіту був Господь.

Б.17:1,2    І був Авраам віку дев’ятидесяти літ і дев’ять літ, коли явився Господь  Авраамові та й промовив до нього: « Я Бог Всемогутній! Ходи перед лицем Моїм, і будь непорочний! І дам Я свого заповіта поміж Мною та поміж тобою, і дуже, дуже розмножу тебе.»

Останок

Яким повинен бути Останок? Непорочний! Чи таким був Авраам? Трохи не таким. У нього були явні промахи в житті: він обманув фараона, не довірився повністю Божим обітницям, внаслідок чого завів собі другу дружину.

Але Авраам підтримував добрі стосунки з Господом, і живучи серед язичників своїм життям проповідував свого Бога. І він став родоначальником нового покоління людей – єдиного на землі сімейного (кланового) Останку, який поклонявся Богові у цей період історії і навіть після смерті Авраама.

Б.18:19    Бо вибрав Я його, щоб він наказав синам своїм і домові своєму по собі. І будуть вони дотримуватися дороги Господньої, щоб чинити справедливість та право, а то для того, щоб Господь здійснив на Авраамові, що сказав був про нього.»

В оригіналі цей текст звучить так: « Я знаю його, знаю, ЩО він заповідує дому своєму після себе.»

Чи бувало у вас так, що ви чогось дуже просите у Бога, а він вам не дає? Чи розумієте, чому Господь не завжди відповідає на ваші молитви? Бог хоче сказати: « Я знаю твою поведінку, твої діла, коли ти отримаєш благословення. Рано тебе благословляти у цьому питанні. Підрости!»

Господь знав характер Авраама і знав, що він добре буде впливати на нащадків своїми планами, намірами, ділами. І тому Він міг виконати над Авраамом все сказане в обітницях. Але поблагословити нащадків через Авраама Він також не міг. Віра Авраама не передавалася по спадковості. У сім’ї Останку, як і в церкві АСД, віру Останку і діла Останку може прийняти лише народжений згори.

У Авраама було 2 сина. Через Ісаака Бог міг зливати свої благословення і виконувати свої обітниці, але не тому, що він був сином Авраама, а тому, що він сам зробив свій вибір. Від нього залежало те, чи Господь виконає над Авраамом свої обітниці, чи ні. Коли б Ісаак відвернувся від Бога, як би Бог міг зробити нащадків Авраама, як зорі на небі чи як морський пісок?

Ізмаїл же не ввійшов  в Останок, його нащадки не поклонялися Богові, хоча вони також були і нащадками Авраама.

В Ісаака також було 2 сини. Один із них став батьком язичницького народу інший – батьком Останку.

Ісав, змучений на полюванні, відмовився від духовних благословень заради тарілки доброї, здорової, корисної, смачної їжі. Він хотів спасти своє життя і спасався через тарілку і ложку.

Іноді і ми, вибираючи здоровий спосіб життя,забуваємо, що здоров’я саме по собі нічого не варте, як і все інше. І якщо мотивація у нас неправильна, то далі Ісава ми не підемо. Яка ж правильна мотивація? Бути здоровим, щоб тілом, розумом, словами і всім серцем прославляти Бога. І гроші, які б пішли на лікування витратити для Божої справи. А час лежання у ліжку чи в лікарні присвятити Богові.

Другий син Ісаака — Яків двома руками вхопився за Господа і навіть боровся з Ним, вимагаючи Божих благословень: «Не відпущу тебе, — сказав він Господу – поки не поблагословиш мене» (Б.32:27)

Не дивно, що саме Яків став спадкоємцем обітниці, не дивно, що Ісав ходив у темряві, а Яків у світлі.

І сьогодні благословення можна пропити, проїсти, проспати, прогуляти, прожартувати…

Тема Останку продовжується в історії з Йосипом. Коли його брати, рятуючись від голоду, прийшли в Єгипет, Йосип, провіривши їх порядність і глибину покаяння, відкрився їм і сказав:

Б.45:7     … послав мене Бог перед вами зробити для вас, щоб ви позостались на землі, і щоб утримати для вас на землі велике число спасенних.

Рос: Бог послал меня перед вами, чтобы оставить вам Остаток на земле.
Останок
Нам добре відома історія братів Йосипа, і не завжди ми розуміємо, як Бог може таких людей любити і прощати. Але сім’я Якова стала сім’єю Останку і проповідувала істину для свого часу. Ця істина полягала в тому, що Яхве є Творець і поклонятися треба Йому, а не ідолам.

Декого ображає той факт, що Бог вибрав Ізраїля Своїм народом. Невже не було кращих, могутніших, культурніших народів?

Дійсно, історія древнього  ІзраЇля лише невеликий розділ багатої історії Ближнього Сходу. Вони ніколи не були першими ні по кількості, ні по могутності, ні з точки зору популярності. До того часу, коли єврейський народ розрісся, розмножився, єгипетська піраміда простояла вже тисячу років.

Якщо подивитися на карту, то територія Ізраїлю була дуже маленька порівняно з територією інших країн-сусідів (єгиптян, асирійців, сирійців,вавилонян, персів,пізніше греків, римлян), які постійно зазіхали на ізраїльські землі, грабували й руйнували їх. І лише одне століття Ізраїль був сильною монархією – у час царювання Давида і Соломона.

Ми з вами також не кращі від інших: не сильніші,не мудріші у світських життєвих питаннях, не освіченіші, не культурніші, не багатші, не скромніші…

Що зробило Ізраїля Останком?

Тільки Ізраїль у свій період часу сповідував істинну древню релігію, що брала свій початок від часів Авраама, Ноя,Адама.

Тільки цей народ залишався вірним Богові серед ідолопоклонництва, суєвір’я і лжевчень.

Саме тому Ізраїль став Останком , що у світі, який не знав і не хотів знати Бога, він знав Бога, тримався за Божу руку і проповідував істинного Бога.

Чому сьогодні ми називаємо себе Церквою Останку, коли ми не кращі від Інших? Тому що у нас є Істина! Ми знаємо те, чого не знають і не дуже  хочуть знати інші. Не тому, що ми скромно одягаємося, їмо здорову їжу, не маємо шкідливих звичок, намагаємося виконувати заповіді…  Якщо ми  правильніші, чистіші і святіші, то це тому, що ми прийняли істину, і вона діє у нас.

Наша істина не є чимось новим, надуманим, відкритим. Вона пройшла через віки з Авраамом, Яковом, Йосипом, Мойсеєм, Даниїлом. Її проповідували пророки. Вона пройшла через страшне середньовіччя, її розпинали, спалювали, кидали на розтерзання звірам. Зовсім недавно її висилали на Сибір, кидали в тюрми. А вона жила! І живе!

І сьогодні ми знаємо її, ми маємо її! Ми можемо ділитися нею з іншими людьми. Можемо співати про неї, розповідати, проповідувати…

Ще раз звернемося до 12 пункту віровчення і згадаємо ознаки Останку:

«Бог покликав Свій вірний Останок, щоб він дотримувався заповідей Божих і зберігав віру Ісуса»

Ми це робимо?

«Цей Останок проголошує час суду, звіщає спасіння через Христа і проповідує наближення Його другого Приходу.»

А це ми робимо?

Якщо так, то ми є Останком. Якщо ні, то ми маємо про що молитися.

Останок. Народ Останку

 

Пошукові запити користувачів: останок, христианские статьи, христианская статья, авторские статьи, истории, рассказы, християнські статті, авторські статті, історії, розповіді, духовный маяк.

 

 

 

Останок. Народ Останку, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Духовный-маяк группа ВКДорогие друзья! Если Вы хотите принять участие в распространении Благой Вести о скором пришествии нашего Господа. Просим рассказать о нашем сайте Вашим друзьям с помощью кнопок соцсетей. Благодарим Вас!

Опубликовать в Google Plus
Опубликовать в Мой Мир
Опубликовать в Одноклассники
Опубликовать в Яндекс

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

« »