Молитва — навіщо вона Богові?

Май 1 • Смаль О.А. • 620 Просмотров • Комментариев к записи Молитва — навіщо вона Богові? нет

GD Star Rating
loading...

                                                             Пс.5:4   Ти слухаєш, Господи, ранком мій голос,        ранком молитися буду до Тебе та буду чекати…

Пс.5:4

                                                                 Мої очі сторожі нічні випереджують,           щоб про слово Твоє розмовляти.

Пс.118:148

Якщо Бог Всемогутній і здатний виконати свою волю, для чого нам молитися?
Молитва потрібна нам, Богові, чи комусь іншому?
 Молитва – це необхідність чи перевага?

Чому ми повинні молитися?

1. Ми молимося у молитві «Отче наш» : «… нехай буде воля Твоя.» Якщо віруючі не будуть молитися, Божі наміри не здійсняться на землі.
2. Молитва необхідна для того, щоб підтримувати життя в собі. Якщо християнин перестає молитися, він ослаблюється духовно і врешті-решт перестає бути християнином.
3.Молитва потрібна для того, щоб відродити життя у тих, хто духовно мертвий, для відродження християн. Молитви християн підтримують у світі атмосферу надії.
4.Молитва потрібна для того, щоб зруйнувати твердині сатани, тому сатана хоче, щоб ми були безпечні щодо молитви. Наші молитви заставляють сатану замовкнути і дають Богові можливість спасати тих, хто в іншому разі ніколи б не навернувся. Сатана боїться більше християнина, який молиться, ніж християнина діяльного і активного.

Чому нам необхідно співпрацювати з Богом у молитві?

Наші молитви допомагають Богові зробити те, чого Він не міг би зробити, якщо б ми не молилися.
Бог створив людину на свій образ і доручив йому панувати над землею. Адам повинен був стати володарем, захищати її і представляти Бога на землі. Тобто при творінні земля була віддана в руки Адаму, і від нього залежала її подальша доля.
Хоча сатана і захопив владу над землею, Бог не змінив Свого рішення діяти через людей для здійснення Своєї волі на землі. Цей принцип співпраці з християнами діє і сьогодні. Христос відвоював нашу землю у сатани і сьогодні продовжує діяти через молитви Своїх дітей. Коли Бог бажає здійснити щось на землі, нам необхідно молитися про те, щоб Бог міг це зробити. Тобто ми повинні молитися про те, щоб «воля Божа здійснилася на землі.» Молитва християнина звільняє силу Божу для здійснення Його волі на землі. Божий план полягає у тому, щоб діяти через людину, а не незалежно від неї.
Приклади:
3 Цар.18:1, 41:44     Бог сказав Іллі, що на землі буде засуха три з половиною роки, але Ілля повинен був молитися, щоб це відбулося (Як.5:17). Через три з половиною роки Бог обіцяв послати дощ і знову Ілля молився, хоча на це була воля була воля Божа. Ілля знав: для того, щоб виконалася обітниця про дощ, необхідно молитися.
Є. Уайт: «Якщо б він (Ілля) здався на шостий раз, його молитва залишилася б без відповіді.»
Єзек.22:17-29   Ізраїль погруз у відступництві. Він справедливо заслуговує Божих покарань. По Своїй милості Бог шукає людину, яка б молилася про  милосердя. Та ми читаємо сумні слова: «Але не знайшов.» І так як не знайшлось нікого, щоб молити Бога про помилування, Господь говорить: « Я вилив на них Свій гнів, огнем пересердя Свого повигублював їх, їхню дорогу Я дав на їхню голову.»
Бог діє через молитви Свого народу. Саму тому ми повинні співпрацювати з Богом у молитві.
Іс.56:7    …Мій дім буде названий домом молитви для всіх народів
У Старому Заповіті Домом молитви був храм. У Новому Заповіті храм — це Божий народ.
1 Кор. 3:16   Чи не знаєте ви, що ви — Божий храм, і Дух Божий у вас пробуває?
Рим.8:9   …Дух Божий живе у вас.
Ми є храмом, у якому пробуває Дух Святий.
Так як храм сьогодні — це Дім молитви, у ньому і повинні звершуватися молитви, це головне у храмі.
Так як наше тіло є храмом, тобто місцем, де звучать  молитви, то ми є Храмом молитви. Кожен християнин є Храмом молитви.
Християнин без Святого Духа не є істинним християнином.
Християнин, який не молиться, не є істинним християнином.
Як стати Храмом молитви?
ü Жити молитовним життям
ü Не просто знати Істину, а жити Нею
ü Молитва не один із методів, а стиль життя

Молитва - навіщо вона Богові?, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Духовный-маяк группа ВКДорогие друзья! Если Вы хотите принять участие в распространении Благой Вести о скором пришествии нашего Господа. Просим рассказать о нашем сайте Вашим друзьям с помощью кнопок соцсетей. Благодарим Вас!

Опубликовать в Google Plus
Опубликовать в Мой Мир
Опубликовать в Одноклассники
Опубликовать в Яндекс

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

« »