Страждання християн — чому?

Май 30 • Смаль О.А. • 1340 Просмотров • Комментарии к записи Страждання християн — чому? отключены

GD Star Rating
loading...

Чому Бога називають добрим, якщо кожен день страждають люди? Відводячи нас від справжньої небезпеки, Бог може зачепити наші найсердечніше інтереси. Важкий удар, який в одну хвилину перетворює в ніщо нашу земну радість,може піднести наш погляд до неба.

Страждання

14 серпня 1874 року Генеральна конференція прийняла рішення послати пастора Джона Невінса Андрюса у Швейцарію.Андрюс був готовий. 15 вересня, тобто рівно через місяць, він відплив у Європу. Разом із ним на борту океанського лайнера « Атлас» знаходилися перекладач і двоє його дітей: Мері (12р.) і Чарльз (17р.). Ангеліна, його дружина, померла 2 роки тому. Разом із нею померли і двоє новонароджених близнюків. Джеймс Уайт з цього приводу писав: «Він залишив у мовчазній могилі половину своєї сім’ї».

Чому Бог допускає випробування?

Втрата дружини і матері двох дітей підірвала здоров’я членів цієї місіонерської сім’ї, яка вже пережила багато труднощів на місіонерському полі Північної Америки. Але ніщо не змогло зупинити Андрюса перед місіонерською роботою на іншому континенті. Його діти також повністю віддали себе Божій волі.  страждання

Відразу по приїзді на місце Андрюс включився у роботу. Вони поселилися у швейцарському місті Базелі. Їхній дім служив одночасно і видавничою конторою. Андрюс писав статті для журналу або перекладав їх із журналів «Рев’ю енд Геральд», «Ознаки часу». Чарльз набирав шрифт, а Мері коректувала. Зарплату Андрюс отримував нерегулярно, місяцями вони харчувалися недостатньо. Мері захворіла на туберкульоз. страждання

Коли у 1878 році Андрюса запросили на Генеральну конференцію, він узяв із собою в Америку дочку. Це була остання подорож Мері. Навіть чудовий спеціаліст молодий доктор Келлог нічим не міг допомогти Мері. Вона дуже скучала за матір’ю і просила батька посидіти біля неї. Андрюс не міг залишити дочку одну, він був з нею до смерті.  Вона померла у 17років.

Страждання християн — чому?

Після смерті дружини здоров’я Андрюса почало погіршуватися, а після смерті дочки він уже не зміг поправитися. Він говорив: « Я тримаюся за Бога здерев’янілою (онімілою) рукою.»

Наступного літа Андрюс зібрався із силами і знову повернувся у Європу. Разом із Чарльзом вони удосконалили свою систему роботи, збільшили тираж журналу «Ознаки часу» з 500 до 5000 екземплярів. Вони друкували трактати на німецькій, французькій та італійській мовах. Журнал «Ознаки часу» розповсюджувався майже по всіх країнах Європи, а також в Росії Індії, Єгипті, Північній і Південній Америці. страждання

Андрюс подорожував по Італії, Німеччині, Англії, Франції. З часом він почав помічати у собі так ж симптоми хвороби, як у Мері. Як тільки Генеральній конференції стало відомо про погіршення здоров’я Андрюса, було  оголошено день молитви. Хворий на деякий час піднявся духом, але кінець був близький. Влітку 1883 року із Вукона приїхала його престаріла мати. Її супроводжував брат Уітні, який був призначений керівництвом «допомагати Андрюсу в немочах». Страждання

Розум Андрюса залишався ясним і дух його завжди був бадьорим в надії на Господа. Він лежав на постелі – живий скелет – і продовжував до останньої хвилини диктувати статті для журналів. Джон Андрюс помер ввечері у неділю 21 жовтня 1883року у віці 54роки.

Чому страждання вірні Богові люди, які посвятили Йому все своє життя?

Кожен із нас іноді переживає розчарування, смуток, біль, самотність. Кожен день страждають, хворіють, помирають люди.

Чому Бога називають добрим, милосердним, довготерпеливим, якщо кожен день страждають люди?

Чому страждають християни, адвентисти, посвячені люди, пастори, служителі Божі?

А де написано в Біблії, що у нас буде веселе безтурботне життя?

Написано: веселіться, радійте, що ви християни, що Христос за вас помер і воскрес для вас, що ваш Бог живий і діючий. Але ніде і ніколи Бог не обіцяв безпроблемного, безтурботного життя.

2 Тим. 3.12   …усі, хто хоче жити побожно в Христі Ісусі, будуть переслідувані. Страждання

Переслідувані, гнані зневажені, катовані, але і тоді радісні від того, що своїми стражданнями полегшують страждання Христа, що стали співучасниками Христових страждань.

Чому ж сьогодні ми не завжди радісні і щасливі, будучи християнами?

Пл. Єр. 3:39     Чого ж нарікає людина жива? Нехай кожен скаржиться на гріх свій.

Ми не можемо змінити закон причини і наслідку. Що людина сіє, те й жне. Коли приходить біда, для людини природно задавати питання, сумніватися, шукати винних. Дехто вірить, що горе – це завжди покарання, яке посилає Господь. Але у книзі «Пророки і царі» на с. 578 написано, що Бог веде людей таким шляхом, який би вони вибрали, якби могли з самого початку бачити, куди цей шлях веде і знали той великий замисел, який вони покликані виконати.
Лист Бога до розчарованого християнина

«Дитя моє! Все це для твого блага. Повір мені, Я допускаю лише те, що збагатить твоє життя чи зробить тебе благословенням для інших. Я люблю тебе незрівнянно більше, ніж ти думаєш. Все, що хвилює тебе, хвилює мене. Але Я готую тебе для того, щоб ти міг жити зі Мною вічно. Не сумнівайся і не став під знаком питання Мої наміри. Довірся Мені повністю, і все буде сприяти тобі на благо. Твій Бог.» Страждання

Одного разу лікар привів свого коня до коваля, який нещодавно став християнином і якого переслідували проблеми. Лікар поцікавився: « Мені дивно, що саме тоді, коли ти прийшов до Бога, з тобою постійно трапляються нещастя. Чому у мене не буває ніяких проблем, хоча я не в що не вірю?» Коваль відповів: « Бачиш це залізо? Я працюю над ним. Я розпікаю його добіла, потім опускаю в діжку з водою, повторюючи цей процес багато разів. Коли залізо стає пружним, я починаю немилосердно бити по ньому молотом. Якщо воно при цьому втрачає пружність, я викидаю його.»

Іс.48:10    Оце перетопив Я тебе, але не як те срібло. У горні недолі тебе дослідив. Страждання

Очисти мене, Господи, випробуй мене, але не викидай, як викидають непридатне залізо. Чи готові ви сказати так Богові? Якщо готові, слава Господу! Якщо ні – згадаймо притчу про очищення ворохобних християн, яка записана у Старому Заповіті:

Єз.24   Притча про іржавого котла

24:11   І постав його (котла) порожнім на вугілля його, щоб він розігрівся, і щоб мідь його розпалилась, і щоб розтопилась у ньому нечистість його, щоб іржа його зникла.

24:12   Увесь труд надармо пішов, і не зійшла з нього велика іржа, — в огонь його з іржею!

24:13   У твоїй нечистоті є розпуста. За те, що я чистив тебе, але чистим не став ти, з твоєї нечистоти вже не відчистишся

24:14   за твоїми дорогами та за твоїми ділами засудять тебе Страждання

Бог готовий з нами співпрацювати, готовий нас чистити, відмивати бруд, відривати непотрібне, забирати в нас те. Що заважає дорозі до вічності. Але Бог ніколи не забере від нас нічого поганого і нічого доброго, не давши взамін чогось кращого. Можливо ми не все зрозуміємо тепер, але  « Все, що нам незрозуміле в провидінні Божому стане зрозумілим у майбутньому.» (Свідчення, т.9, с.286). А сьогодні нам потрібно повірити, що  «тим, хто любить Бога, усе допомагає на добро.» (Рим. 8:28).

Чи доводилося вам боротися зі злом? Чи потрібно християнину боротися зі злом? Християнам немає потреби протистояти злу. Христос їх захист. Той, для кого служіння Богу займе головне місце в житті, побачить, що труднощі зникають, і перед ним відкривається пряма дорога. На першому плані у християнина – служіння Богові. Сатана все робить для того, щоб ми перестали служити Богові, любити його і довіряти Йому. Хоча він спокушує кожного, особливі зусилля направляє на тих, хто прагне уподібнитися Христу. Суворе випробування, яке допускає Бог, є ознакою того, що Бог впевнений у нас і дасть можливість вистояти у будь-яких випробуваннях. Він не усуне випробувань, але дасть силу встояти.

Іс.41:10   Не бійся, бо з тобою Я, і не озирайся,бо Я Бог твій! Зміцню Я тебе і тобі поможу, і правицею правди Своєї тебе Я підтримаю.

Страждання

Часто Бог використовує випробування, щоб привести нас до Себе. Вони очищають і дисциплінують. Бог хотів би зробити нас багатими і знаменитими, Він міг би виконати всі наші бажання, але наша природа надто слабка щоб перенести абсолютне благополуччя. Ми тоді стаємо гордими, незалежними,перестаємо відчувати потребу в Богові. Тому Він усуває всілякі перешкоди, що розділяють нас із Ним. Цими перешкодами можуть бути здоров’я, сила, благополуччя, слава і навіть хтось із людей, яких ми любимо, до яких ми найбільше прив’язані.

Ісус працює над нами як гончар із глиною.

Іс. 64:8    Ми глина, а Ти наш гончар, і всі ми чин Твоєї руки.

Для того, щоб на глиняному посуді не було тріщин, гончар часто постукує по ньому. Наш Небесний Гончар іноді застосовує удари і тиск. Ми заставляємо Його це робити, вперто противлячись Його милості і бунтуючи проти життєвих труднощів.

Єр.18:4   І в руках гончара попсувалась посудина, яку він із глини робив. І знову він зробив із неї іншу посудину.

Що потрібно зробити з посудиною, у якої виявлено дефект? Зруйнувати її, бо вона зіпсувалася. Страждання

Давайте прослідкуємо за роботою гончара. Він замішує глину і працює над нею: розриває на куски, мне, з’єднує, знову мне, знову розриває… потім залишає її лежати деякий час. Коли вона стає зовсім піддатливою, він виробляє з неї посудину, надає їй форму і полірує, потім висушує її на сонці і випалює в печі. І тільки після цього посудина стає придатною для користування.

Хто з нас пройшов всі ці етапи і став доброю посудиною для Бога?

Бог завдає ударів нашому норовистому і непіддатливому характеру тільки для того, щоб облагородити його. Він руйнує тільки для того, щоб зробити щось прекрасніше. Зауважте, гончар слідкує, щоб під час випалення посудини не торкалися одна до одної, бо коли надтрісне одна,  може дати тріщину й друга. Якщо ми сильно приліплюємося у цьому житті до когось, замість того, щоб тулитися ближче до Бога, то обоє можемо стати непридатними до Царства Божого (навіть якщо той хтось найрідніший).

У великому Божому плані відносно нашого життя, ми, перебуваючи у горнилі випробувань, повинні знаходитись окремо одні від одних. Бог спасає нас поодинці, а не парами, групами, народами. Але у випробуваннях ми не одинокі, з нами наш Господь Ісус Христос. Страждання

Господь не очікує, що ми будемо насолоджуватися процесом формування нашого характеру, але він бажає, щоб ми переносили його з терпінням. Щоб ми відчували те, відчував Давид, коли Господь над ним попрацював.

Пс.118:71   Добре мені, що я змучений був, щоб навчитися Твоїх постанов (рос. Благо мне, что я постраждал, дабы научиться уставам Твоим.)
Радіймо і ми, коли Господь над нами працює. Радіймо, що не залишає нас, що ми є ще придатним матеріалом. Ранковий сторож «Сини і дочки Бога» с.116

«Якщо ми заручені з небом,то як можемо, ніби компанія плакальниць іти по дорозі в дім Батька, ридаючи і виражаючи невдоволення.» Страждання

«Чи враховуєте ви всі ваші благословення? Ви думали про них так мало, а їх було у вас так багато. Коли приходять невдачі і нещастя, ви глибоко сумуєте і думаєте, що Бог несправедливий. Ви навіть не згадуєте, що за всі Божі благословення  так мало Йому дякували. Ви не заслужили їх, але через те, що день за днем, рік за роком вони зливалися на вас, як щось само собою зрозуміле, ви вважали, що маєте повне право приймати всі переваги, не даючи нічого взамін. Якби ви тільки могли бачити всі ті небезпеки, від яких щоденно нас загороджують святі ангели, то замість того, щоб жалітися на випробування і невдачі, безперервно б говорили про Божу милість.»

Коли незначні життєві випробування роблять нас дратівливими, нам слід просити Бога про прощення. Страждання

Через те, що ми не можемо бачити свої проблеми так, як їх бачить Бог, і не можемо їх так розуміти, як Бог їх розуміє, ми неправильно трактуємо Його ставлення до нас.

Відводячи нас від справжньої небезпеки, Бог може зачепити наші найсердечніше інтереси.
« Часом Бог омиває очі своїх дітей слізьми, щоб вони могли правильно читати Його Заповіді» (невідомий автор). « Справді, важкий удар, який в одну хвилину перетворює в ніщо всі земні радості, може піднести наш погляд до неба.»
« Правила щасливого життя» с. 117

Одна жінка запитала майстра, який очищав срібло: « Чи ви спостерігаєте за тим що відбувається під час вашої роботи?»   Майстер відповів: «Так , я повинен сидіти і уважно дивитися в горнило, бо якщо час, потрібний для очищення, перевищить допустимий, срібло буде зіпсоване. Коли я бачу в сріблі своє відображення, знаю, що процес очищення завершений.» Страждання

Як.1:12   Блаженна людина, що витерпить пробу, бо бувши випробувана, дістане вінця життя, якого Господь обіцяв тим, хто любить Його.

Два потішаючих моменти:

Ніхто не буде випробуваний над міру.

Ісус побачить у нас Своє відображення.

Досвід християнина

Я просив у Бога сили, щоб досягнути мети. Я став немічним, щоб навчитися підкорятися.

Я просив здоров’я, щоб здійснювати великі справи. Я став немічним, щоб здійснювати кращі справи.

Я просив багатства, щоб бути щасливим. Я став бідним, щоб бути мудрим.

Я просив влади, щоб добитися слави людської. Я став слабким, щоб відчувати потребу в Богові.

Я просив всього, щоб насолоджуватися життям. Я отримав життя, щоб насолоджуватися всім.

Я не отримав нічого з того, про що просив.

Але я отримав все, що надіявся отримати, навіть не підозрюючи того. Страждання

На мої несказані молитви я отримав відповіді. Серед всіх людей я отримав найбільші благословення.»

Переглянемо і наші благословення. Можливо, і ми отримали вже багато з того, чого чекали і не чекали.

Біблійна історія, яка допоможе нам зрозуміти, як ми можемо

           прогледіти благословення (Ів.20:11-16)

У Марії горе. Марія втратила все. Всі її надії, мрії, плани, її нове життя – все пропало. Марія плаче. Вона бачить лише проблеми. Христос воскрес, а Марія плаче. Їй жаль себе, вона не хоче повертатися в минуле, але ж і не може сама іти в майбутнє. Убита горем Марія плаче біля порожньої могили, зосереджена на самій собі. Сльози застелили їй очі, і вона не бачить, що поруч стоїть Ісус. Марія зосередилася на тому, що вона втратила і не побачила того, що набула. Не побачила Христа. Вони просить мертве тіло, а живий воскреслий Ісус стоїть біля неї. Страждання

Стоячи на окраїні Базеля і Швейцарії, на кладовищі Вольф, проводжаючи невтомного посвяченого місіонера Джона Андрюса його друзі і соратники відтворювали у пам’яті його слова: « Гинуть душі, ті душі, які сьогодні могли б бути врятовані. Час відведений для роботи – короткий. Чи не повинні ми тепер, поки ще день, зробити все можливе, щоб будь-якими засобами врятувати хоча б декого?».

В пам’ять  про Джона Андрюса, в пам’ять про перших адвентистів, для слави нашого Бога, і заради нашого спасіння, чи не повинні ми тепер, поки що день, зробити все можливе для спасіння людей, які живуть поряд з нами?

Страждання

Пошукові запити користувачів: страждання, християнська стаття, христианская статья, авторские статьи, истории, рассказы, християнські статті, авторські статті, історії, розповіді, духовный маяк.

 

 

 

 

Страждання християн - чому?, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Духовный-маяк группа ВКДорогие друзья! Если Вы хотите принять участие в распространении Благой Вести о скором пришествии нашего Господа. Просим рассказать о нашем сайте Вашим друзьям с помощью кнопок соцсетей. Благодарим Вас!

Опубликовать в Google Plus
Опубликовать в Мой Мир
Опубликовать в Одноклассники
Опубликовать в Яндекс

Комментарии закрыты.

« »