Заповіді успіху

Апр 30 • Смаль О.А. • 479 Просмотров • Комментариев к записи Заповіді успіху нет

GD Star Rating
loading...

Сьогодні люди, які чують вістку Євангелія, повинні прийняти рішення, яке визначить їх вічну долю.
Ми живемо в останній час землі. Скоро прийде Христос.
Блаженні, хто виконує заповіді, щоб мати право на дерево життя і ввійти брамами в місто.

ЗАШИФРОВАНА ЛЮБОВ

 Легенда про каменяра.

Каменяр захотів стати купцем, щоб мати багатство і бути шанованим. Він став купцем, але бідні люди заздрили йому, і в нього стало багато ворогів.
Потім він побачив знатну особу, оточену слугами і солдатами. Всі люди падали перед ним на коліна, бо він був впливовою особою. Каменяр-купець захотів стати знатним і владним. Він став таким, і всі поклонялись йому. Всі, окрім сонця. Тоді він сказав: «Я хочу бути сонцем!» І він став сонцем. Але вітер нагнав хмари і закрив сонце.

—       «Хочу стати вітром!» Вітер ламав все, крім скали.

—       «Хочу стати скалою!» Він став скалою.

 Почувся стукіт. Під скалою стояв каменяр.
У чому  проблема каменяра? (Розпилювався, не був реалістом, не мав конкретної цілі, шукав далеко,  знайшов на місці. Конфлікт між хочу і треба? Його завданням було працювати з каменем, скалою).
Дуже важливо розуміти:
де я знаходжуся?
що я тут роблю?
чому я тут у цей час?
чи є на це Божа воля???
Існує так звана матриця успіху, яка може  допомогти побачити головне і другорядне у нашому житті.

Матриця успіху

У нас є справи термінові і важливі, є важливі, але не термінові, є термінові, але не важливі і є нетермінові і неважливі справи. Якими справами займаємось ми? Від цього залежить наш успіх.
У якому квадраті живе світ? Християни? Ви? У якому квадраті живуть успішні люди? Які люди є успішними? Ті, що вміють визначити, що головне і що другорядне.

Професор і перевізник

     Один відомий професор, якого мали представити до Нобелівської премії, якось вибрався на озеро. Він попросив перевізника, аби той покатав його на човні по озері. Добродій погодився. Коли відплили вже доволі далеко від берега, професор взявся допитуватись:
    — Чи ти знаєш історію?
    — Ні.
   —Що ж, вважай, чверть твого життя пройшла марно. А ти знаєш астрономію?
    -Ні.
    — Ну, тоді дві чверті твого життя втрачено. А може, знаєш філософію?
    -Ні.
    — Тоді ти змарнував три чверті свого життя!
    Зненацька зірвалася шалена буря. Човник посеред озера гойдало, немов горіхову шкаралупку. Перевізник, намагаючись перекричати завивання вітру, запитав професора:
    — Пане професоре, а ви вмієте плавати?
    — Ні,—відповів професор.
    — То вважайте, ваше ціле життя втрачене.
Чому професор втратив життя? Не знав головного! Того, що сприяє успіху у його конкретній ситуації. Найважливішим для нього в даний час було вміти плавати.
Що головне, найважливіше у нашому житті? Що принесе нам успіх? Пізнання Бога і бажання  жити з ним у вічності! Чи пізнали ми Бога, чи готові до життя у вічності. Чи не нагадуємо людину, яка є героєм наступної ілюстрації?

Будь моїм Богом

(Розмова нашого сучасника з Богом)

    Я прошу Тебе, будь моїм Богом. Але відразу хочу поставити Тобі деякі умови. По-перше, я хотів би внести ясність: я люблю більше самого себе, ніж Тебе. Моя сімя і мої друзі багато значать для мене, і я думаю, що це зрозуміло, особливо, коли врахувати, що я з ними знайомий трохи довше, ніж з Тобою.
    По-друге, коли настане критичний момент у моєму житті, і мені доведеться з відповідальністю приймати якісь важливі рішення, я, зрозуміло, швидше прислухаюсь до своїх бажань, ніж до Твоїх. Деякі з Твоїх ідей видаються мені дивними, і так як я збираюсь зробити кар’єру в бізнесі, то не повинен бути зв’язаний по руках і ногах Твоєю системою цінностей. Я впевнений, Ти зрозумієш мене.
    По-третє, я наперед попереджую, що сам розпоряджаюсь своїм вільним часом. Я надзвичайно зайнятий, і Ти не можеш очікувати, що кожен день буду проводити у спілкуванні з Тобою. Весь вільний час я буду проводити з сімєю та друзями.
    По-четверте, декілька слів про мою власність. Ти повинен зрозуміти, що вона цілком і повністю належить мені. Я не люблю ділитися з кимось. Тобі належать незчисленні стада, які пасуться на тисячах пагорбів, а також всі морські і підземні багатства, і я не бачу підстав для того, щоб Ти заявляв права на мій маєток і гроші.
    І ще одне. Я не переношу чиїхось сліз, суму та страждань, навіть із причини хвороби. Тому не очікуй, що я буду брати до серця Твої страждання. Неси Свій хрест і залиш мене в спокої.
    Але все ж я хочу, щоб Ти був моїм Богом. А це значить, що Ти береш на себе всю відповідальність  за моє спасіння, за те, щоб наділяти мене благословеннями і відповідати на мої молитви. Це дасть мені можливість цілком вділяти час собі, моїм друзям, моїй власності і роботі.
    При всіх вищевказаних умовах мені буде приємно усвідомлювати, що Ти мій Бог. Я впевнений, що час від часу ми будемо приємно спілкуватися на вихідних, якщо я не буду дуже втомлений. Ти погоджуєшся? Якщо так, то можеш починати будувати мій небесний дім і готувати небесну гостину. Я планую побувати на цій гостині, якщо, звичайно, не дуже буду зайнятий.

Хто диктує у даній ілюстрації? Чи це нормально? Чи буває так насправді? Чи буває так з нами? Які права у Бога?
Сьогодні людина диктує права, правила і закони, сама собі встановлює норми поведінки, мораль.
Чи відомо вам, що ви маєте права? Ці права записані у поважних міжнародних документах.
Право на працю ,на відпочинок, на освіту, на життя, на пенсію, на приватну власність, на їжу, на одяг, на фізичну недоторканість, на соціальні послуги, на медичне обслуговування, на безпечне оточуюче середовище ,на сімейне життя, право емігрувати, обробляти землю…
Кому від цього легше, що нам прописані  ці права? Ви всі маєте роботу? Гідну пенсію? На вас не можуть напасти грабіжники? Хто автор прав людини і для чого вони задумані?
Вперше офіційно були проголошені права людини під час французької революції. Божі заповіді усунули, а взамін проголосили права людини. До речі, усунули і Бога, а замість Нього посадили на трон блудницю і поклонялись їй.
10 грудня 1948р. ООН  ратифікувала всесвітню декларацію прав людини, і тепер права людини стали міжнародною мораллю замість Божих заповідей. У 2008р. папа Бенедикт став на захист прав людини в ООН:»Якщо права людини не будуть вважатися даними Богом, то вони будуть піддаватися зруйнуванню». Хто дав права людини? Вони стали Божим законом? Їх дав інший бог!!!
Папа продовжує:»Права людини, записані у серцях на основі природного закону всіх культур і цивілізацій». Що це означає? Закон Божий специфічний, стосується єврейського народу!?! Його не можна застосувати для всіх!?!Тому треба підмінити, модифікувати його!?!
До речі, у катехізисі ( підручник католицьких вірян записано: « Церква, надані євреям десять заповідей, модифікувала в християнському дусі». Вийшли модифіковані заповіді. Що означає «модифіковані»? Де ми зустрічали це слово? Що воно означає? ( ненормальні, аномальні, пристосовані, викривлені—видають себе за те, чим не є).
Так що ж  повинен захищати слуга Божий, в даному випадку папа Бенедикт ? Закон Божий чи закон людський? Що ж насправді мають на увазі права людини? Що за ними стоїть? Чому так активно стали останнім часом говорити і активно боротися за права дітей, жінок, неповносправних,  нетрадиційних, і навіть за права собак, котів…  (До речі , чомусь не говориться про права чоловіків бути чоловіками).
Подивимось уважніше на деякі права.
Всі люди мають право на сімейне життя. Це правильно, нормально? А  гомосексуалісти і лесбіянки? Виявляється теж мають, тепер мають. Раніше не мали, тому що Бог це не схвалює, більше того—засуджує. Він дав постанову щодо сім’ї,а всі інші варіанти, видумані людиною називає гріхом. А права людини стверджують, що це норма, що можна створювати альтернативні сім’ї,  усиновлювати дітей.
Не можна також порушувати права сатаністів?!? Уряд США, наприклад, не має права вмішуватися у ритуал принесення жертви сатаністами, тому що це порушення прав людини на віросповідання.
Право на працю теж має свої нюанси—якщо церква приймає на роботу тільки своїх прихожан—це розглядається як дискримінація (в Англії вже церкви мають проблеми з даним правом).
Право на власність. Які тут можуть бути нюанси?
Ліндон Джонсон, один із провідників ідеї про права людини говорить: «Права людини важливіші, ніж права власності. Ми заберемо від тих, хто має, і віддамо тим, хто не має. Адже вони так потребують». Це ідеї фашизму, нацизму, соціалізму. Як вони відрізняються від євангельських істин, де людина сама з любові, яку дав їй Господь, чинить діла милосердя, допомагає, потішає, любить, жертвує, прощає…
Сьогодні багатьом Бог заважає жити, як хочеться, права ж  людини дозволяють все, до того ж ними можна маніпулювати. Сучасний світ живе за правилом, записаним у книзі Суддів 17:6: «Кожен робив, що правдиве було в його очах».
Сатана намагається зробити все для того, щоб знищити знання про Бога, спотворити Слово Боже, змінити, модифікувати Божі заповіді.
Подивимось, як він робить свою руйнівну роботу:

                    СТОРІНКИ  ІСТОРІЇ

1199р. Ті, хто перекладає Євангелія, Послання чи Псалтир на французьку мову, мають бути осуджені і покарані. Тайни віри не повинні відкриватися будь-кому.

Папа Інокентій ІІІ

1929р. Забороняємо, щоб частини Старого і Нового Завіту знаходилися в руках людей. Особливо забороняємо частини Біблії, перекладені на народну мову.

Тулузький собор,14 канон

1234р. Ніхто не має права володіти книгами Старого і Нового Заповіту на рідній мові. Якщо у когось є ці книги, він повинен принести їх до місцевого єпископа протягом 8 днів після введення в дію цієї постанови, щоб їх спалити. У випадку невиконання кожен—духовна особа чи простолюдин—буде знаходитися під наглядом до вияснення обставин.

Таррагонський собор

1408р. Наказуємо, щоб не перекладати жодного тексту Священного Писання ні на англійську,ні на будь-яку іншу мову під загрозою відлучення від церкви і покарання.

Оксфордський собор

Скажете, що це було давно, що це історія? Подивимося, що робиться сьогодні в кулуарах католицької церкви.

СЬОГОДНІ

    Біблія буде змінена. Експерти Ватикану готують перегляд Святої Книги.

Газета «Лібертатя»(Свобода) від 28.09.2001р.

    Джунлуїджі Боччі, домініканський священик і богослов із Ватикану заявив газеті  La stempa, що міжнародна комісія вчених отримала зелене світло від папи, щоб актуалізувати Біблію через доповнення, знайдені в свитках.
Люди зазіхнули на права Бога, на Його Святу Книгу.

Доктор Марин Персі із університету Шеффілд: «Даремно дехто вважає, що Біблія дана нам у цій формі кимось з небес. Вона змінювалася і буде змінюватися у майбутньому».

АРХІВ

В архівах, нещодавно відкритих широкій публіці Ватиканом, знаходиться список заборонених книг для римо-католицьких віруючих. Віруючим було заборонено володіти цими книгами та читати їх під загрозою відлучення від церкви. У список ввійшла Біблія і її переклади на рідну мову. Список заборонених книг було відмінено у 1966р.
Біблія, де всі займенники, що стосуються Бога, надруковано з маленької букви. Це у нас в Україні.
Екл. 1:2     Що було, воно й буде, і що робилося, буде робитись воно,—і немає нічого нового під сонцем. Буває таке, що про нього говорять:»Дивись,—це нове!» Та воно вже було…
Кажуть що все нове—давно забуте старе. Історія повторюється. Все почалося набагато раніше.

  ІСТОРІЯ ПОВТОРЮЄТЬСЯ

   Ще у  362р. Єпископ Вірджиланці із Галлії говорив, що богослужіння настільки занепало через нові традиції, що втратило свою чистоту.
А імператор Юліан Відступник звинуватив християн у 362р.: «На жаль, ви, християни, не притримуєтеся апостольського вчення. Хто може знайти точний список ваших нововведень?

На порядку денному почало поставати питання: ТРАДИЦІЯ ЧИ БІБЛІЯ
V ст.   Св. Ієронім  авторитетно заявляє: «Будь-яка традиція, що не знаходиться у Священному Писанні, гідна зневаги і відкинення. Ті, що дотримуються певної апостольської традиції, яка не має біблійного авторитету, знаходяться під мечем гніву Божого.
Пройшло 5 століть

1120р. Аберальд, католицький монах, у своїй праці «Так і ні» розкриває приблизно 150 видимих протиріч між традицією і Біблією.
Ще 4 століття.
1559р. Якщо порівнювати Біблію і Традицію, то на перше місце необхідно поставити традицію як єдиний критерій, а Біблія повинна підкоритися Традиції.

Тренський собор

    Внаслідок таких змін і відхилень у католицькій традиції появляються правила і канони наступного змісту:
« Бог зобов’язаний діяти відповідно з вироком, винесеним Своїми священиками і прощати чи не прощати згідно з їх рішеннями. Священик вирішує,а Бог підписується.

Права і обов’язки священика, т.12, с.27

   Папа може звільнити від обов’язків виконувати закон і неправильне робити правильним, коректуючи і змінюючи закони.

Папа Ніколас. Цитата із книги «Факти для нашого часу»

І остання заява, яка перевершує всі інші:
Папа Лев XIII:» На цій землі ми займаємо місце Всевишнього Бога.»
І це не нове. Сатана почав змінювати Боже слово  в Едемському саду. А бунтувати проти Бога він почав ще на небі.
Ми бачимо, сатана робив, робить і буде робити підміну Слову Божому. Чому? Він боїться Його. Бо Слово Боже живе і діяльне. І люди, які читають його, стають живими і діяльними.
Особливо йому не подобається Божий закон, Божі заповіді. Йому, напевно, ніякі закони не подобаються. А нам подобаються закони? Для чого взагалі існують закони? Для чого потрібні заповіді? Кому вони більше потрібні : Богові чи людям? Сьогодні навіть серед християн є такі, що  не потребують Божого Закону і відмовляються від нього повністю або частково, ламають його в прямому значенні цього слова.
Апостол Петро говорить (1Петр.1.25): « Слово Господнє повік пробуває».
Багато-хто скаже:»Господи, Господи», а Він відповість: «Я не знаю вас, ви зруйнували Мій Закон. Я знаю про вас, але вас не знаю»
Не жартуймо з Божим Законом ! Він записаний на камені Божим перстом.
Чи помітили ви, що богохульство направлене лише проти одного Живого Всевишнього Бога, божків та ідолів ніхто не зневажає.
Іс.5:20,21 Горе тим, що зло називають добром, а добро—злом, що ставлять темноту за світло, а світло—за темряву, що ставлять гірке за солодке, а солодке—за гірке! Горе мудрим у власних очах та розумним перед собою самим!

ВЕЛИКИЙ  ІНКВІЗИТОР

(Легенда в переказі Ф. Достоєвського)

Якось в Іспанії у ХVст. У м. Мадрид прийшов Ісус Христос. Він прийшов не як ЦАР ЦАРІВ, а таким, яким ходив у Палестині. І люди відразу впізнали Його, впізнали того Бога, Якому молились вони, їхні батьки. Люди стали підходити до Христа, щоб послухати, що Він хоче сказати. І Христос починає проповідувати: «Покайтеся, любіть одні одних». На площі збирається багато людей. Звістка про те, що прийшов Бог, облітає всю іспанську столицю. До Нього приносять хворих, і Він зціляє їх, воскрешає дівчинку, робить великі чудеса. Всі  славлять свого Бога, і все більше і більше людей наповнюють площу.  Вони прагнуть почути слова вічного Євангелія, яке до цього читали,а тепер можуть чути з уст самого Христа. І ось, коли на площі зібрався величезний натовп, там появляється великий інквізитор. Це вже старий чоловік. Йому більше вісімдесяти років. Все своє свідоме життя він провів у служінні святій церкві і святій інквізиції. Сьогодні його стурбувало таке велике скупчення людей, і він вирішив на власні очі побачити, у чому справа: чи це не чергова єресь або бунт. Великий інквізитор також пізнає свого Бога, до якого він молився все своє життя. Він бачить великі чудеса, які творить Христос:  сліпі прозрівають, а німі говорять. Він чує слова Євангелія, але його обличчя стає похмурим. Він впізнав свого Бога, але чомусь невдоволений. І він наказує святій інквізиції, яка його супроводжує, заарештувати Христа. Інквізитори входять у натовп,  люди, як і колись в Палестині, розступаються, вони арештують Ісуса і кидають Його в тюремні застінки. Вночі, коли все місто заснуло і горожами боялись навіть признатися один одному, що вони сьогодні бачили Бога, бо страх перед інквізицією був дуже великий, в камеру, де знаходився Ісус Христос, вступає великий інквізитор Мадрида. Він підходить до Ісуса і запитує:»Для чого ти прийшов?»Я відразу впізнав Тебе. Я знаю, що Ти той Бог, якому я молився, якому молилися мої батьки, в честь якого ми будуємо церкви, якому запалюємо свічки. Але для чого Ти прийшов? Ти заважаєш нам. Ти заважаєш Своїм Євангелієм, з яким звертаєшся до людей: про Закон Божий, про чистоту вчення, про Божу любов. Ти заважаєш нам. Ми створили іншу релігію, яку назвали Твоїм Іменем, і в цій релігії Ти зайвий. Для чого Ти прийшов? Довго говорив великий інквізитор. Про те, що Ісуса ніхто не зрозуміє,що Його відкинуть, що головне на землі—це свята католицька церква з її постановами, переданнями і обрядами і не потрібно втручатися, заважати. Закінчуючи свою промову, великий інквізитор сказав: «Я знаю, що Ти Бог, я вірю в Тебе, я молюся до Тебе, але завтра на світанку згідно мого наказу Ти будеш страчений.
Якби сьогодні Христос прийшов у Тернопіль, як би ми себе почували? Чи живе Христос у нашій церкві? Чи живе Христос у нашому домі? Чи живе Христос у наших серцях? Про кого чи про що ми впродовж дня найчастіше говоримо? Кому віддаємо свій час?
Кожен із нас одного разу у своєму житті повинен буде відповісти на деякі запитання:
— Чи не заважає мені Христос?
— Ким насправді Він є для мене: гостем, чужинцем, господарем?
— Що для мене Закон Божий?
— За якими правилами я живу?
Якщо ми бажаємо бути успішними, а це значить бажаємо перемоги, спасіння, то повинні рахуватися з Богом, з Його Святим Законом, щоб не почути слова: « Відійдіть від Мене всі, хто чинить беззаконня».
Сучасне людство переживає стрімку кризу у трьох таких напрямках:
ü риза віри—втрата зв’язку з Богом
ü криза стосунків
ü криза моралі
реальність така, що сучасна світова співдружність не може своїми силами, навіть об’єднаними, вирішити багато численні проблеми, які народжуються, як гриби після дощу.
Людство не може стати своїм спасителем, воно потребує небесного Спасителя. Тому Бог, дивлячись на катастрофічний стан людства, яке захлинається від хвиль гріха і насилля, із співчуттям звертається до жителів Землі з вісткою вічного Євангелія—вісткою спасіння.
Сьогодні люди, які чують проповідь Євангелія, стоять перед вирішальним вибором, і жодна людина на землі, яка почула євангельську вістку, не зможе ухилитися від прийняття рішення, яке визначить її вічну долю.
В останній книзі Біблії, в Об’явленні Івана Богослова, в останньому розділі записані слова Ісуса Христа: «Блаженні, хто випере шати свої (інший переклад: «хто виконує заповіді»), щоб мати право на дерево життя і ввійти брамами в місто».
Ми живемо в останній час землі. Скоро, дуже скоро прийде Христос. Давайте почистимо  наш одяг і наше життя, щоб бути готовими  зустріти Ісуса і жити з Ним у Вічності.

Смаль О. А.

Заповіді успіху, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Духовный-маяк группа ВКДорогие друзья! Если Вы хотите принять участие в распространении Благой Вести о скором пришествии нашего Господа. Просим рассказать о нашем сайте Вашим друзьям с помощью кнопок соцсетей. Благодарим Вас!

Опубликовать в Google Plus
Опубликовать в Мой Мир
Опубликовать в Одноклассники
Опубликовать в Яндекс

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

« »