Церква. Відкрити церкву у своєму місті, що для цього потрібно?

Янв 29 • АСД • 475 Просмотров • Комментариев к записи Церква. Відкрити церкву у своєму місті, що для цього потрібно? нет

GD Star Rating
loading...

Церква. Відкрити церкву у своєму місті, що для цього потрібно?

Запитує Іван
Відповідає Олександра Ланц , 05.09.2013Церква

Доброго вам дня, Іване!
Питання, яке ви задали, за своєю суттю дуже глибоке , тому що воно веде нас до того , щоб побачити основи, на яких влаштовано будівлю Христової церкви тут на землі.
На жаль , дуже багато людей , які називають себе християнами , не дуже добре уявляють собі , що є Церква Христова , як про це говорить Біблія.
Слово ЦЕРКВА використовується в Біблії в двох основних значеннях :
— Як загальна назва для всіх,  хто повірив:
18. І кажу Я тобі, що ти скеля, і на скелі оцій побудую Я Церкву Свою, і сили адові не переможуть її. (Від Матвія 16:18)
25. … Христос полюбив Церкву, і віддав за неї Себе… (До Ефесян 5:25)
— Як помісна община
31. А Церква по всій Юдеї, і Галілеї, і Самарії мала мир, будуючись і ходячи в страсі Господньому, і сповнялася втіхою Духа Святого. (Дії Апостолів 9:31)
33. бо Бог не є Богом безладу, але миру. Як по всіх Церквах у святих… (1 до Коринтян 14:33)
Але і в тому, і в іншому випадку це — Тіло Христа на землі , місце проживання Бога на землі. Кожна людина , що вступила в заповіт з Богом через води хрещення , стає клітинкою Тіла Христового, і якого б кольору не була його шкіра, де б ця людина не жила: в Росії, чи в Зімбабве,чи у великому місті, чи на самотньому хуторі , — вона є частиною Дому Божого на землі.
Коли , наприклад , апостол Павло пише Тимофію рекомендації про те , як і що робити в церкві ( 1Тим.3 : 15 ) , він має на увазі одночасно і Вселенську церкву , і помісну церкву. А Тимофій , хто читає ці настанови , розуміє , що всі вони повинні застосовуватися в кожній помісній церкві , щоб вся Церква могла жити , як єдиний організм.
Тут дуже важливий момент. З точки зору світу, Церква — це організація , яку можна почати і закінчити , коли завгодно і де завгодно , тільки б було бажання людини , необхідно просто знати , як працюють механізми організації людей в спільноті.  Адже дійсно, якщо бути лідером по натурі і знати ці механізми , то можна організувати все , що завгодно , і в тому числі дещо, зване помісною громадою або церквою. Тільки от проблема в тому , що хоча зовні вона дуже сильно нагадуватиме церкву : і богослужіння , і шанобливе ставлення один до одного і святиням , і молитви , і читання Біблії , і правильні слова , — вона не буде частиною Христа. Чому ? У книзі Псалмів є такі слова:
Пс.126 : 1 «Якщо Господь не будує , даремно працюють його будівничі, якщо Господь не пильнує, даремно сторожа страж» .
І це дуже серйозне попередження всім , хто думає , що достатньо просто ходити в якусь церкву або зробити щось , схоже на неї , там , де живеш. Слово «даремно » означає, що всі витрачені зусилля і гроші виявляться марними , і коли прийде час перевірки того , що побудовано , все завалиться : « і пішов дощ , і розлилися річки, і буря знялася  на дім отой, і він впав , і була руїна його » ( Матф.7 : 27 ) .
З точки зору Неба , Церква Христова розглядається  як єдиний організм, який живе за рахунок дихання Святого Духа ( Еф. 4 :4- 6 ; Рим.8: 9 — друга частина вірша) , а кожен хто повірив  як « живий камінь » для будівництва нерукотворного храму для проживання Бога на землі ( 1Петр.2 : 5 ) . У зв’язку з цим всі і все в Церкві підкоряється Христу і Його законам , все зосереджено на Ньому і веде до Нього. Він починає громади , Він їх забезпечує , Він же їх навчає. Тому якщо у вас , наприклад , є мрія , щоб у вашому місті з’явилися збори Його дітей , то вам необхідно почати звертатися з цим проханням безпосередньо до Христа і просити Його почати діяти у вашому місті так , щоб усі, хто Христові , могли знайти один одного , щоб прославляти Його вже не окремо , а разом , і не тільки співом псалмів і молитвами , але і спільними справами.
Звичайно , зовні така громада теж буде виглядати як якась організація і навіть буде зареєстрована в державних органах , але це тільки тому , що Бог не схвалює хаос і невлаштованість , але у Нього завжди все чітко і правильно і при хорошій дисципліні (1Кор.14 : 33 ) . Тільки в Його церкві дисципліна підтримується за рахунок відносин любові між Ним і Його дітьми , а в організаціях вона підтримується за рахунок інших коштів .
У Діяннях апостолів дуже чітко окреслені ті шляхи , які Христос використовує для того , щоб у кожному місті могли з’явитися хоч і маленькі , але все ж Його громади. Основні принципи такі :
— десь люди готові прийняти звістку про Христа
— одночасно десь є люди , які  несуть цю звістку
— Бог діє , щоб направити цих людей один до одного

Подивіться, наприклад , історію про мужа етіопського ( Дії 8 :26 — 40 ) або про Корнилія (Дії 10 ) . Зверніть увагу на те , що в обох випадках люди вже намагалися жити по одкровеннях Божих, читаючи Писання і виконуючи те, що розуміли в них. Або історія Аполоса , обізнаного в Писанні ( Деян.18 :24 — 26 ) . Коли ж настав час, Христос направляв до таких людей апостолів. Сьогодні такі віруючі називаються місіонерами. Це ті , хто наділений силою Бога для гуртування людей, що шукають порятунку, в громади , де їм буде легше зростати у вірі і знаннях. У 16 розділі Діянь описаний дивовижний випадок , коли місіонер Павло планував піти з Євангельською звісткою в Віфанію , але Бог дав йому сон про те , що треба було йти в Македонію. Дивіться , як про це написано:
«І Павлові з’явилось видіння вночі : якийсь македонець , благаючи його й говорячи : Прийди в Македонію і допоможи нам » ( Деян.16 : 9 ) . Бачите ці слова? «Допоможи нам». Якщо шукають спілкування з Христом проситимуть Ісуса допомогти їм знайти вхід в Його церкву , Ісус обов’язково відгукнеться і пришле Своїх людей , щоб допомогти , або направить тих, хто просять до таких людей .
Новозавітні Писання також говорять про те , що в деяких місцях іноді були не громади , а домашні церкви, тобто віруючі збиралися для молитов і вивчення Слова не в будівлях , а у когось вдома. Адже ми маємо завірення Самого Спасителя про те , що де двоє або троє зібрані в ім’я Його , там вже Він Сам , посеред них ( Матф.18 : 20 ) . Ось згадки про таких: Рим.16 : 4 ; 1Кор.16 : 19 ; Филим.1 : 2 . Безумовно , Господь завжди прагне до того , щоб Його учні були об’єднані не просто в будинку, церкви , але і в громади. Щоб знали один про одного , вчилися підтримувати один одного громадами і мали можливість проводити час разом. Але найголовніше , щоб центром такого зібрання , будь то маленька домашня церква або велика столична , був Христос і Його план спасіння.

З любов’ю в Тому , Хто є Головою Церкви , Саша.

Церква

(Пошукові запити користувачів: церква; запитання-відповіді; вопросы и ответы; ответы на вопросы; відповіді на запитання; христианский ответ; асд; провославные; католические; адвентисты седьмого дня; адвентисти сьомого дня; єхб; хвє; ехб; хве; свидетели Еговы; энциклопедия)

Церква. Відкрити церкву у своєму місті, що для цього потрібно?, 3.0 out of 5 based on 2 ratings

Духовный-маяк группа ВКДорогие друзья! Если Вы хотите принять участие в распространении Благой Вести о скором пришествии нашего Господа. Просим рассказать о нашем сайте Вашим друзьям с помощью кнопок соцсетей. Благодарим Вас!

Опубликовать в Google Plus
Опубликовать в Мой Мир
Опубликовать в Одноклассники
Опубликовать в Яндекс

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

« »