Почуття — Чи має Бог почуття гумору?

Янв 12 • Бог есть любовь! • 249 Просмотров • Комментариев к записи Почуття — Чи має Бог почуття гумору? нет

GD Star Rating
loading...

Запитує Віка,
Відповідає Віталій Колесник

Віка пише: «Мир вам! Я багато думала про це, але не можу прийти до відповіді … Чи має Бог почуття гумору ??»

Здрастуйте, Віка!
Бог має почуття гумору, однак, у наш час за «почуття гумору», приймаються зовсім інші поняття.
Наприклад, у Біблії сказано:
«18. На це Юдеї сказали: яким знаменням покажеш нам, що маєш владу так чинити?
19. Ісус сказав їм: Зруйнуйте цей храм, і за три дні Я поставлю його.
20. На це сказали юдеї: будувався цей храм сорок шiсть років, а Ти за три дні поставиш його?
21. А Він говорив про храм тіла Свого »
(Св. Євангеліє від Івана 2: 18-21)
Згідно правил російської мови це вже і є гумор, тобто коли хтось говорить про одне, а його не розуміють і думають про інше, з’являється деяка плутанина, яку і називають гумором. І гумор, це не обов’язково завжди має бути смішно. Ісус говорить про тіло своє, як про храм, а іудеї думають про Храм, як про будівлю.
Коли ми читаємо в Біблії про життя Ісуса, то можна помітити, що Він емоційний, Йому властивий прояв доброзичливості, привітності, співчуття. Бог не такий суворий і неживий, як ми можемо побачити Його на іконах.
Однак, у характері Бога немає порожніх веселощів і сміхотворства. Ми можемо побачити, що Ісус, який є Син Божий, і явив нам Бога Отця, не проводив життя в неробстві і сміхотворстві. Мудрий Соломон говорить з приводу веселого і безтурботного проведення часу і сміхотворства: «Хто любить веселощі, збідніє; хто любить вино та оливу, той не розбагатіє» (Притчі 21:17), «Тішся, юначе, в юності твоїй, і серце твоє нехай радіє у дні юності твоєї, і ходи шляхами серця свого й видінням очей своїх, але знай, що за все це Бог приведе тебе на суд «(Проповідник 11: 9)
Ми читаємо про Лота, як він намагався попередити своїх зятів про небезпеку: «І вийшов Лот, і промовив до зятів своїх, що мали взяти дочок його, і сказав: Уставайте, вийдіть із цього місця, бо Господь знищить місто. Але в очах зятів його здалося, що він жартує »
(Книга Буття 19:14). Скоріше всього зяті настільки звикли проводити час в неробстві, веселощах і жартах, що коли Лот став говорити їм про серйозні речі, що стосуються питань порятунку життя, їм просто здалося, що він жартує. Зяті Лота настільки втратили почуття реальності, що коли настав вирішальний момент в їхньому житті, вони не зрозуміли, не змогли сприйняти реальності, що відбувається.
Тому нам слід ретельно зважувати, наскільки допустимо гумор в нашому житті, щоб люди, яким ми будемо благовістити, сприймали нас всерйоз, і не прийняли нас за якихось жартівників. Христос говорив завжди чітко, Він не говорив нічого такого, щоб повеселити людей, так як Він розумів важливість і відповідальність своєї Місії з порятунку людства.

З повагою, Віталій

Духовный-маяк группа ВКДорогие друзья! Если Вы хотите принять участие в распространении Благой Вести о скором пришествии нашего Господа. Просим рассказать о нашем сайте Вашим друзьям с помощью кнопок соцсетей. Благодарим Вас!

Опубликовать в Google Plus
Опубликовать в Мой Мир
Опубликовать в Одноклассники
Опубликовать в Яндекс

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

« »