Біблія — Якщо Бог є Любов , чому Він убив первістків в Египті.

Авг 26 • Бог есть любовь! • 434 Просмотров • Комментариев к записи Біблія — Якщо Бог є Любов , чому Він убив первістків в Египті. нет

GD Star Rating
loading...

Біблія — Якщо Бог є Любов , чому Він убив первістків в Египті.

Запитує Юля

Відповідає Олег Замігайло

Вся Біблія суцільна кров, якщо Бог є Любов , чому Він убив первістків в Египті.
Юлія запитує: Здрастуйте , я адвентистка, але коли мені поставили запитання — Якщо Бог є Любов , то чому Він убив первістків в Єгипті , чому посилав знищувати міста. Якщо мій сусід працює в суботу , то я повинен його за це піти і вбити ? Вся Біблія суцільна кров. Ось в такому роді репліки. Допоможіть, будь ласка, коректно відповісти на такого роду питання.

Мир вам , сестра!

Це не прості запитання. І не існує простого , односкладової відповіді , яку можна було б давати невіруючим людям і вони тут же погоджувалися б із її очевидністю . Наведені вами питання відносяться до подій, описаних в Торі. Як правило , образ Бога в Новому Завіті не викликає у людей питань чому Його головне ім’я — Любов . Часто можна навіть почути таке питання від невіруючих людей : якщо образ » старозавітного » ​​Бога і » новозавітного » ​​так сильно відрізняються , то може це взагалі різні боги ?

Відповідаючи невіруючим на подібні питання , варто враховувати три основні моменти .

Перший момент — як ми знаємо Бог все таки один!

(Втор. 6:4) Слухай , Ізраїлю: Господь , Бог наш , Господь один

Бог Тори і Бог Євангелій — це один і той же добрий і люблячий Бог . Тому коли люди згадують про єгипетські первістки ( можна звичайно нагадати їм про єврейські немовлят, яких вбивали за наказом фараона єгиптяни) потрібно нагадувати їм про події Нового завіту : про жертву , принесену Христом на Голгофі , про сенс нагірної проповіді і т.д. — Всі ці історії про одне й те ж — Бога.

Другий момент — Бог відкриває свій характер і свою божественну природу людині поступово , відкриває настільки , наскільки людина може це прийняти . Чи варто говорити , що перші століття існування людства характеризуються тваринною жорстокістю , невтомною розпустою і практично поголовним боговідступництвом — на стільки , що в якісь моменти історії залишається тільки один праведник — Ной , Лот …. Люди часів Тори розуміють (і те — не всі і не завжди! ) мову війни , мову ультиматумів , заборон , мова невідворотних покарань . І Господь спілкується з людством на зрозумілій для них мові , при цьому продовжуючи » виховувати » людські серця через свої заповіти (договори ) і через своїх пророків , яких люди періодично вбивають. І людство , зокрема народ Ізраїлю, йдучи шляхом завітів , до часу першого пришестя Спасителя , вже в стані слухати , а іноді й чути і слова викриття і логіку істинних тлумачень писань. Євреї часів Христа вже не відпадають в язичництво , не приносять людських жертв , серед них багато і вчителів Закону та просто людей читали і знають писання. З такими людьми вже можна говорити Богу мовою доводів , а не мовою ультиматумів .

Третій момент — мова Тори часто наділяє Бога людськими якостями: Господь сердиться і розкаюється , забуває і згадує. Скоріше це літературний прийом , мовна особливість древнього івриту , ніж автор дійсно вважає , що у Бога погано з пам’яттю :

… І не буде жаліти Вірний Ізраїлів ; бо Він не людина , щоб каятись . ( 1я Царств 15:29 )

Не вчиню жару гніву Свого , більше нищити Єфрема , бо Я Бог , а не людина … ( Осія 11:9 )

Бог не чоловік, щоб Йому брехати , і не син людський, щоб Йому змінюватися. (Числа 23:19 )

Бог не людина … Він не дає звіту ні в яких справах Своїх (Іов 33:12-13 ) .

Це означає , що Бог вище приписуваних йому людських властивостей , навіть таких , як покарання і заохочення.

Покарання за гріх одне — смерть: » Бо заплата за гріх — смерть , а дар Божий — вічне життя в Христі Ісусі , Господі нашім. (Римлянам 6 : 23 ) . Смерть духовна , а не фізична.

Якщо людина палить тютюн раптом захворює на рак , то це не покарання від Бога , а наслідок його гріховної залежності. Хто чинить гріх , стає рабом гріха і сам несе наслідки цього гріха. Кожен гріх тягне за собою страждання (біль , хвороби , смерть , приниження , зубожіння , агресію , експлуатацію , обман і т.д.) — такі закони створеного Богом світу .

Господь в милості своїй наділив людину логічним мисленням , щоб ми могли осягати і використовувати собі на благо закони матеріального світу і прирівняв нас Собі і дарував нам Біблію , пророків , приніс у жертву свого Сина , щоб ми могли розуміти і жити згідно з законами духовними . Порушення його законів — фізичних або духовних призводить до неминучої катастрофи і це не помста і не кара від Бога , але така суть речей.

Адже , здається , так просто запам’ятати, що , наприклад , розпеченою до червонного кольору кочергою можна обпектися , якщо будеш тримати її в руках занадто довго ; що якщо ДУЖЕ глибоко порізати палець ножем , з цього пальця , як правило , піде кров , і так далі і тому подібне .

Народ Єгипту поклонявся замість єдиного живого Бога Творця своїм божкам і людині фараону, і приносив їм криваві жертви. Ми ще не знаємо всіх взаємозв’язків законів фізичного світу і духовного , але однозначно можна зробити висновок: якщо народ довго служить ідолам , а не живому Богу , якщо прагне догоджати своїм вождям і шукає лише « американську мрію » замість пошуку Царства Божого — можна бути впевненим — фіналом буде катастрофа. Так і сталося в древньому Єгипті , в Содомі , так сталося в Єрусалимі , так сталося з нацистською Німеччиною і з СРСР.

Божих благословень, Олег

Посетители сайта также ищут: христианство вопрос ответ, ответы на вопросы, вопросы и ответы, вопросы по библии, асд, адвентисты, православные, католики, баптисты, христиане веры евангельской, библия,

Біблія - Якщо Бог є Любов , чому Він убив первістків в Египті. , 5.0 out of 5 based on 1 rating

Духовный-маяк группа ВКДорогие друзья! Если Вы хотите принять участие в распространении Благой Вести о скором пришествии нашего Господа. Просим рассказать о нашем сайте Вашим друзьям с помощью кнопок соцсетей. Благодарим Вас!

Опубликовать в Google Plus
Опубликовать в Мой Мир
Опубликовать в Одноклассники
Опубликовать в Яндекс

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

« »