Бог жорстокий?

Июл 15 • Бог есть любовь! • 288 Просмотров • Комментариев к записи Бог жорстокий? нет

GD Star Rating
loading...

Відповідає Василь Юнак, 11.06.2007

Олег пише: «У Біблії, особливо в Старому Завіті є дуже багато місць, які описують неймовірну жорстокість. Я ніяк не можу зрозуміти як Бог, який сказав» Не вбивай «, Бог який є любов, каже : «зрада смерті від чоловіка до жінки, від дитини й аж до немовляти» (1Цар.). Або такий угодний Богу вчинок Давида (великого страждальця) як 2 Цар. і таких прикладів безліч.
Виходить так, що навіть у наші дні ви повинні бути готові до того, щоб виконати волю Божу, будь то навіть вбивство кого-небудь.
Я чув такі відповіді: «Бог є любов, але Він же є і справедливість», ще «не владний чи гончар над глиною» Рим. 9:20-21. Бог карає смертю за непослух (це відноситься і до смерті другої). Ми люди по-суті є дітьми Божими, бо Ним все створено. Але проведемо порівняння Бога з людиною, про якого ніяк не скажеш, що він є любов і справедливість, і подивимося на відношення до дітей. Ми побачимо, що ніколи батьки не вбивають своїх дітей за непослух. Карають, але не вбивають. «

У біблійні часи Господь дійсно санкціонував не тільки окремі вбивства, а й масові знищення населення окремих міст. Але це зовсім не означає, що і в наші дні від християн очікується подібна ж «слухняність». Це пояснюється тим, що в давнину у народу ізраїльського була теократична система правління. Тобто, у них не було царя або правителя, але народом правили судді Божі пророки. При цьому, як і в кожній державі, у Ізраїлю повинен був існувати державний закон, який включає в себе кримінальний кодекс. Тому в законі Мойсея ми знаходимо певні постанови про покарання смертю в тих чи інших випадках, але вже під час Христа іудеї визнавали, що вони не мають права вбивати (Іван 18:31), тому що державне управління змінилося.
У часи царів в Ізраїлі та в Юдеї існували свої закони, подібні тим, що були у всіх інших народів. Але при цьому, єврейські правителі все ж зверталися до Бога за вирішенням тих чи інших питань, пов’язаних з покаранням смертю. Що стосується випадків, коли були веління повністю винищити населення підкореного міста, не шкодуючи ні дітей, ні старих, то тут ми маємо справу з Божою відплатою язичницьким народам, чия міра беззаконня переповнилася.

Господь не винаходить нічого нового для людини, але використовує існуючу ситуацію в Своїх цілях. Ісус Христос і апостоли не боролися з рабством або іншою соціальною чи політичною несправедливістю, але рятували людей в тих обставинах, в яких вони знаходилися. Сьогодні в кожній державі є свої органи, що відповідають за підтримання порядку і покарання злочинців, а також вирішують порядок військових дій. Християни можуть сперечатися відносно того, чи може віруюча людина служити в армії і вбивати під час війни, чи ні, чи може християнин-суддя виносити смертний вирок … Але однозначно те, що сьогодні Господь не зажадає від Своєї Церкви вирішувати питання кримінального права або політичних рішень в міждержавних конфліктах. Біблія каже: 1. Нехай кожна людина кориться вищій владі, бо немає влади, як не від Бога, і влади існуючі встановлені від Бога.2. Тому той, хто противиться владі, противиться Божій постанові; а ті, хто противиться, самі візьмуть осуд на себе.3. Бо володарі пострах не на добрі діла, а на злі. Хочеш не боятися влади? Роби добро, і матимеш похвалу від неї,4. бо володар Божий слуга, тобі на добро. А як чиниш ти зле, то бійся, бо недармо він носить меча, він бо Божий слуга, месник у гніві злочинцеві! (До Римлян 13:1-4) Сьогодні ця роль довірена Богом державі.

Бог жорстокий? , 5.0 out of 5 based on 1 rating

Духовный-маяк группа ВКДорогие друзья! Если Вы хотите принять участие в распространении Благой Вести о скором пришествии нашего Господа. Просим рассказать о нашем сайте Вашим друзьям с помощью кнопок соцсетей. Благодарим Вас!

Опубликовать в Google Plus
Опубликовать в Мой Мир
Опубликовать в Одноклассники
Опубликовать в Яндекс

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

« »