Чи повинні християни бути бідними й убогими?

Июл 29 • Бог есть любовь! • 293 Просмотров • Комментариев к записи Чи повинні християни бути бідними й убогими? нет

GD Star Rating
loading...

Чи повинні християни бути бідними й убогими?

Запитує Яна
Відповідає Олексій Опарін

Яна пише: багато невіруючих людей впевнені, що християни повинні бути бідними. Що їх можна ображати і обманювати, а вони повинні все зносити. Наведіть місця писання, в яких говориться, що Ісус не був жебраком, і що Бог вітає, щоб і тут, на землі у нас був достаток в їжі, одязі, житлі. Спасибі.

Яна, здрастуйте!

У Євангелії від Іоанна 10:10 Христос говорить про те, що прийшов дати життя і з надлишком! Також, коли Христа розпинали, то стражі ділили Його одяг.

Воїни ж, коли розіп’яли Ісуса, взяли одежу Його і розділили на чотири частини, кожному воїну по частині, і хітон; хітон був не шитий, а весь тканий зверху.

Римські воїни були бідними. Отже одяг представляв для них цінність.

Можна згадати приклади Авраама, Соломона, Єзекії, які були дуже багатими людьми і яких благословляв Бог.

Також в Посланні до Филимона випливає, що цей Филимон учень Павла був дуже багатий.

Олексій

Доповнює Ігор:

Яна, як вже написав Олексій, в Біблії маса прикладів багатьох людей, які успішно здійснюють служіння. Тема про багатство і Біблії дуже часто обговорюється, особливо людьми, які не вважають себе бідними і зараз.

Дійсно, багатство часто було ознакою Божої ласки і благословення. І Біблія не засуджує його. Біблія засуджує не гроші, а ставлення до них (служити мамоні), коли гроші затьмарюють істину. Яке ставлення до грошей було у мільярдера (висловлюючись сучасною мовою) Соломона? … Цю мудру позицію треба просто зрозуміти і прийняти, і тоді все стане на свої місця. Згадайте наприклад багатого юнака. Тут явно говорилося про гроші не як про благословення, а як про перешкоду для того, щоб він увійшов в Царство Боже.

Цитата — інтернет-журнал financialfamily пише:

У книгах, написаних Соломоном (Притчі, Екклезіаст) можна побачити його дійсне ставлення до грошей. «За покори і страху Господнього, багатство і слава і життя» (Притчі 22:4) і як продовження цієї думки «Не піклуйся про те, щоб мати багатство; залиш такі думки твої. Свої очі ти на нього, і — його вже немає; тому що воно собі крила, і, як орел, полетить до неба »(Притчі 23:4). Іншими словами, бути багатим — це добре, але залежати від нього — погано. Якщо людина фундамент всього свого життя будує на грошах, він обов’язково зруйнується. «… Тому що багатство не навіки, і чи корона твоя з роду в рід?» (Прит.27: 24)

Все це я написав з однією метою: не варто перегинати палицю, як з тим, що християни це жебраки, так і з тим, що треба бути обов’язково багатим. Смирення — не означає жебрацтво. Але і благословення — не обов’язково багатство.

Ігор

 

Чи повинні християни бути бідними й убогими? , 5.0 out of 5 based on 1 rating

Духовный-маяк группа ВКДорогие друзья! Если Вы хотите принять участие в распространении Благой Вести о скором пришествии нашего Господа. Просим рассказать о нашем сайте Вашим друзьям с помощью кнопок соцсетей. Благодарим Вас!

Опубликовать в Google Plus
Опубликовать в Мой Мир
Опубликовать в Одноклассники
Опубликовать в Яндекс

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

« »