Доля. Як її дізнатися?

Июл 22 • Бог есть любовь! • 1395 Просмотров • Комментариев к записи Доля. Як її дізнатися? нет

GD Star Rating
loading...

Доля
Чи
зумовлює Бог життя людей, через яких здійснює свої наміри? Бут. 25:23

Запитує Анатолій

Відповідає Максим Балаклицький

Шановний Анатолію!

ЯК ДІЗНАТИСЯ СВОЮ ДОЛЮ?

Визначеність — найбільший дефіцит в цьому неспокійному світі. Люди вже шукають не тільки грошову, а й стабільну роботу. Зустрічаючись з хлопцем, дівчина найбільше хоче постійних відносин. Люди похилого віку мріють, щоб менше сюрпризів приносила їм старість: щоб не загострювалися хвороби, з дітьми було все добре і вчасно приносили пенсію.

Відомий вірш говорить: «Що день прийдешній нам готує?» Людей хвилюють питання:

Від чого залежить зрештою наше життя?

Що у мене на роду написано?

Як дізнатися свою долю?

Чи можна її змінити? Про це ми і будемо говорити сьогодні.

Второзаконня 30:19 Життя і смерть запропонував я тобі (говорить нам Бог через Мойсея), благословення і прокляття. Обери життя.

Обери життя! Давайте повторимо разом: Обери життя!

Існує три основних погляди на долю:

Язичницький: «Бог — диктатор мого життя». Від людини не залежить нічого. Відкриємо Радянський енциклопедичний словник 1985 р., напевно, у багатьох він є вдома, такий бордовий том 1281 сторінка. Читаємо. «Доля, нерозумна і незрозуміла послідовність подій і вчинків. В античності (наприклад, в стародавній Греції) розумілася як сліпа, безлика справедливість, як удача і випадковість, як незмінний життєвий шлях людини».

Яскравий приклад — трагедія Софокла «Едіп-цар». Едіп — герой давньогрецької міфології, син Лая, царя держави-міста Фіви. Його батько, цар Лай, якому пророчили смерть від руки сина, наказав кинути його в горах. Тим не менше, життя Едіпа рятує пастух. Через багато років Едіп вбиває батька і одружується зі своєю матір’ю, не підозрюючи цього, і стає царем Фів. Дізнавшись, що таким чином він виконав давнє пророцтво оракула, Едіп осліплює себе. Він був приречений пройти цей шлях, у нього не було вибору. Осліплення себе Едіпом лише говорить про його розпачі від того, що він не може ні дізнатися свою долю, ні змінити її.

Як цей погляд проявляється в християнській церкві? Молиться пастор: — … Господи, Ти сказав про Себе у Твоєму Слові: «… прийшовши, чи знайду віру на землі?», Але, Господи, адже «хто шукає, той знайде», значить, Ти знайдеш .. .

Це звучить смішно, але це — одне з виправдань своєї духовної і фізичної ліні.

Такий світогляд називається фаталізмом. Фаталізм — це вчення про безсилля людини перед обставинами.

2. Атеїстичний погляд на долю: «Тільки я — диктатор свого життя». Від людини залежить все. Приклад — соціалістична держава в нашій країні в минулому столітті. Все ставилося з ніг на голову: Бога немає, а Людина — це звучить гордо; трудяг розстріляти, нероб зібрати в колгосп; інститутами повинні управляти не вчені, а партробітники; щоб почати оранку, наприклад, в Мерефі, чекали санкції з Москви.

А ось приклад з християнського життя. Після служіння брат підходить до однієї сестри і так натхненно каже: — Господь мені дав сьогодні одкровення, що ти будеш моєю дружиною, ми одружимося, у нас буде багато дітей і довга благословенне життя на славу Божу! Сестра в подиві відповідає: — Е-е … Добре. Тільки піду у чоловіка спитаю …

Тобто самовпевненість — це ще одна форма фаталізму.

Біблійний. Його ми розберемо докладніше.

У російській перекладі Біблії є 3 згадки слова «доля» і тільки один раз це слово вжито в буквальному значенні.

Притч 29:26 Доля людини — від Господа.

Схоже, від людини не залежить нічого. Щоб ти не робив, життя тобі не змінити. Якщо немає роботи — не шукай її, з математики отримав двійку — немає здібностей і не варто напружуватися, гладшаєш — що робити, шейпінг все одно не допоможе. У цьому залі повно вільних місць — всі нецерковні люди вже прийняли рішення, що користі нема витрачати на них час.

Але в Біблії є ще вірші на цю тему.

Луки 7:30 Фарисеї і законники відкинули Божу волю про себе, і не христились від нього (Івана Хрестителя).

Значить, все вирішує людина? Або таки Бог?

Доля як життєва дорога, напрям життя, звичайно ж, існує. Але Біблія і сучасні люди вкладають у це поняття зовсім різний зміст. Ось один приклад.

Шість років тому у себе вдома я розмовляв з абсолютно практичним, розсудливим чоловіком 37 років від роду. Велику частину життя він був приватним підприємцем у Харкові, був одружений на дочці одного з, як кажуть, «батьків міста», керував одним з перших кооперативів, міняв машини, коли хотів і на зорі перебудови комерції заробляв на місяць тисячу рублів, коли середня зарплата становила 200 з невеликим.

Але підсумком «веселою» життя цієї людини стало 6 весіль і 5 розлучень. Одна з співмешканок (крім цих дружин) напоїла його приворотним зіллям (я цілком серйозно!), І він від неї ледве позбувся. Вона ж, був такий випадок, під час сварки викинула діамантові сережки у вікно.

Третя дружина пропонувала другій колишній дружині, яка стала згодом четвертою, разом, як вона говорила, «закопати» їх загального чоловіка. Ця третя дружина, що мала все, що забажає, була коханкою всіх його друзів і приятелів, і коли він майже вночі повертався з роботи, на питання про вечерю відповідала: «Твоя їжа в унітазі!» Пізніше вона через головного бухгалтера його кооперативу викрала документи і йому загрожувала в’язниця. Уникнути ув’язнення цій людині вдалося, кинувши кооператив, з величезними складнощами розлучившись із цією жінкою і залишивши їй шикарну трикімнатну квартиру в будинку «Саламандра» на Римарській, машину і все майно.

Плодами його життя були також знущання над своїми батьками (наприклад, він надіслав телеграму з прокльонами своїй матері на 8 березня), запої, кримінальні друзі, наркотична залежність різного ступеня, пограбування, розбирання, в яких йому зламали ногу і викликали струс мозку, і , як результат, кілька спроб самогубства. Він мало не загинув через пожежу, яка, в свою чергу, розгорівся через непогашені сигарети.

Щоб розібратися в своїм життям, він звернувся до екстрасенса. І знаєте, яку причину його нещасть назвав той грамотій? Що не можна було його батькам називати сина ім’ям батька. Причиною всіх його безчинств і бід було те, що його батьки (навіть не він сам!) Назвали його, Михайлом Михайловичем, а не Олександром або Сергієм! І той бізнесмен звеличував цю, смішно сказати, версію долі як істину в останній інстанції!

Фаталізм — це ще і підстава невіри! Чому? Тому що це привід відмовитися від боротьби з гріхом, від пізнання Бога, відкритого в Біблії, від незручностей, пов’язаних з порятунком нецерковних людей. Так, сьогодні хтось може сказати: а хіба протестантські богослови, наприклад Жан Кальвін, не вчили про приречення, про те, що Бог заздалегідь знає долю кожної людини? Вчили. Тільки їх вчення відрізняється від язичницького і атеїстичного уявлення про долю.

Бог знав, яке рішення прийме Авраам, коли велів йому принести сина в жертву? Знав. Але Авраам-то не знав! Боже знання рішення Авраама нічого не змінювало в житті Авраама! Кальвін вчив, що всякій людині варто сподіватися на те, що вже він-то точно обраний до спасіння і жити, як врятованому: прийняти Христа своїм Спасителем, вивчати Біблію і взяти служіння. Так що ніякої приреченості в цьому навчанні немає. Бог говорить: Обери життя!

Наша доля в тому, що у нас немає долі. Це погляд на долю. Для віруючих у Всемогутність Бога, долі язичницькому або безбожному сенсі не існує!

3. Біблійна формула долі — «Бог і я — друзі». Біблія вчить, що доля людини — це чудовий задум люблячого небесного Отця. Бог дає нам право прийняти Свій задум або відкинути. Бог говорить нам: Обери життя!

У чому ж виразиться тепер наше знання істини про долю? По-перше, в завзятості і цілеспрямованості в досягненні життєвих цілей: грошових справах, здоров’я, домашніх обов’язках, роботі, навчанні, стосунках з Богом і ближніми, духовному зростанні. Я не вчу про те, що віруючі зобов’язані бути здоровими, як Адам, і багатими, як Соломон. Але Богу потрібні не тільки непомітні святі, йому потрібні нові Данило, Йосипи, Давиди, Мойсеї, які виконають грандіозні плани Бога для вашої церкви і цього світу! Але це мають бути люди грандіозної віри.

Таким чином, перший плід знання істини про долю — цілеспрямованість. По-друге, це знання проявиться в активному служінні і вірі у здатність нецерковних людей вибрати Христа і вічне життя, у внутрішньому, чи не удаваного оптимізму. Яскравим прикладом таких людей є християнські місіонери.

— Ревний таки був місіонер батько Браун. — Чому?

— Коли канібали посадили його в котел, він вигукнув: «Принаймні, будемо сподіватися, вони відчують тепер смак релігії!» Бог хоче зробити нас переможцями. Що потрібно для цього? Слово боже говорить нам: Обери життя!

Отже, як же дізнатися свою долю? Зараз я напророкувала краще всякої ворожки. Ваша доля — це рішення, яке Ви висловили Богу в молитві сьогодні вранці. Якщо, як каже Втор. 30:19, Ви сказали Богу «так», тобто прийнялиЙого керівництво і прощення гріхів, то вибрали щасливе життя і ніякі вроки і наговори Вам не страшні. Якщо Ви сказали Богу «ні», то вибрали прокляття і смерть і Вашу «карму» не почистить ніхто.

Вибір залежить від Вас. І робити його потрібно сьогодні.

http://adventus.info/bibl/text/max.php?subaction=showfull&id=1094499741&archive=&start_from=&ucat=10

Доля. Як її дізнатися?, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Духовный-маяк группа ВКДорогие друзья! Если Вы хотите принять участие в распространении Благой Вести о скором пришествии нашего Господа. Просим рассказать о нашем сайте Вашим друзьям с помощью кнопок соцсетей. Благодарим Вас!

Опубликовать в Google Plus
Опубликовать в Мой Мир
Опубликовать в Одноклассники
Опубликовать в Яндекс

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

« »