Гріх батьків. Діти несуть відповідальність за провину батьків?

Июл 17 • Бог есть любовь! • 306 Просмотров • Комментариев к записи Гріх батьків. Діти несуть відповідальність за провину батьків? нет

GD Star Rating
loading...

Близька людина скоїла найтяжчий гріх, злочин .. як це прийняти? як пробачити? Бог простить? Діти несуть відповідальність за провину батьків?

Запитує Лера
Відповідає Василь Юнак

Вітаю Вас, сестра Лера!

По- перше, бажаю заспокоїти Вас: діти не несуть відповідальності за провину батьків! Біблія каже:
20. Та душа, що грішить, вона помре. Син не понесе кари за батькову провину, а батько не понесе за провину синову, справедливість справедливого буде на ньому, а несправедливість несправедливого на тому буде. (Єзекіїль 18:20) Читайте Єзекіїль 18:1-24).

Вірно те, що в іншому місці сказано:

«Я Господь, Бог твій, Бог заздрісний, що карає за провину батьків до третього і четвертого роду, що ненавидять Мене, і що чинить милість тисячам поколінь любить Мене, і хто виконує Мої заповіді» (Вихід 20:5,6).

Однак, тут йдеться не про те, що за кожен гріх батьків Бог обов’язково покарає дитину. Тут мається на увазі те, що іноді наслідки гріхів батьків відбиваються на дітях у вигляді певної спадковості. Але тут же говориться, що ця спадковість не протягне далі третього-четвертого роду. Але якщо гріх здійснений уже після народження дитини, то він ніяк не позначиться на спадковості, хіба що діти просто будуть вчитися у своїх батьків чинити так само.

Звичайно, якщо батько потрапив до в’язниці за злочин, це вже накладе певний відбиток на дітях: по-перше, вони будуть виховуватися без батька; по-друге, їх однолітки і друзі будуть ставитися до них інакше. І це буде нелегким тягарем для всієї родини. Але тут же є і цілий ряд обітниць Божих, які я хотів би Вам процитувати:

«І знаємо, що тим, хто любить Бога, хто покликаний Його постановою, усе допомагає на добре» (Рим 8:28).

«Бо тільки Я знаю наміри, які маю про вас, говорить Господь, думки спокою, а не на зло, щоб дати вам будучність та надію» (Єрем 29:11).

«Вас спроба не інша, тільки людська; але вірний Бог, Який не попустить вам випробовувалися більше, але при спробі й полегшення дасть, так щоб ви могли перенести» (1Кор 10:13).

Біблія містить ще чимало прекрасних текстів, які можуть підтримати Вас в цей важкий час. Ніхто крім Господа не здатний так втішити і дати мир серед бурі. Зверніться до Нього від усього серця, і Він допоможе:

«Прийдіть до Мене, усі струджені та обтяжені, і Я заспокою вас» (Матв. 11:28).

Господь нехай благословить Вас!

Василь Юнак.

Гріх батьків. Діти несуть відповідальність за провину батьків? , 5.0 out of 5 based on 1 rating

Духовный-маяк группа ВКДорогие друзья! Если Вы хотите принять участие в распространении Благой Вести о скором пришествии нашего Господа. Просим рассказать о нашем сайте Вашим друзьям с помощью кнопок соцсетей. Благодарим Вас!

Опубликовать в Google Plus
Опубликовать в Мой Мир
Опубликовать в Одноклассники
Опубликовать в Яндекс

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

« »