Вірити Богу

Июл 17 • Бог есть любовь! • 420 Просмотров • Комментариев к записи Вірити Богу нет

GD Star Rating
loading...

Доведіть існування Бога

Запитує Сергій
Відповідає Василь Юнак

Сергій пише: Ок, значить почнемо з того, що я Атеїст, і так от ваше завдання – вселіть в мені віру в Бога! Або поставлю це в питальній формі:
Доведіть, будь ласка, існування Бога. Ваші аргументи з таких питань дуже розпливчасті, або ви просто ухилятися від відповіді, закидаючи цитатами з Біблії та іншого …
Бог був створений людьми, заради контролю, не було б Бога, не було б контролю. Бог вселяє нам страх перед вбивством, крадіжкою і так далі … — Це моя думка з приводу Бога.
Чекаю відповіді …

Вітаю Вас, Брат Сергій!

Ок, значить продовжимо тим, що я — віруюча людина. І тепер Ваше завдання довести, що Бога немає! Ви торкнулися того питання, яке відноситься до розряду ВІРИ, а не науки. Тобто, існування Бога неможливо ні довести, ні спростувати. Саме поняття «віри» — це прийняття того, що неможливо підтвердити. Вірі протиставляється видіння. Коли людина бачить, то вона вже не потребує віри. А коли людина не може цього бачити, то їй потрібна віра, щоб прийняти існування невидимого.

Спробуйте людині, яка не вірить в існування повітря, довести, що повітря у вигляді певного газу, що надходить в наші легені, існує. Та вона може привести масу аргументів, які Ви ніякою логікою і наукою їй не доведете. Наприклад, якщо Ви опустите її голову під воду, де вона не може дихати, вона скаже, що вода, що потрапила в легені, заважає їй рухатися, але рухаються вони з причини крові, а не повітря. Або заткніть їй рота і ніс — вона скаже, що механічний вплив на її обличчя призводить до болю в грудях і горлі — ніякого зв’язку з повітрям, а тільки з нервовою системою …

Є тільки один шлях для того, щоб довести людині існування Бога — почати спілкуватися з Ним. Уявіть собі ситуацію, коли тільки був винайдений телефон. Хтось із провінції, ніколи не чувший нічого подібного, знаючи, що його друг знаходиться далеко-далеко, раптом отримує можливість поспілкуватися з ним по телефону. Спочатку він буде вважати це розіграш, підступом, підробкою і навіть сном. Однак продовжуючи спілкуватися він вільно-мимоволі прийде до віри в те, що таке дійсно можливо: його друг там далеко, його не видно, але цей прилад дозволяє його почути і передати йому свої слова. Так із спілкування народжується віра.

Вам не подобаються цитати з Біблії? Розумію. Я міг би використовувати словники та енциклопедії. Але я настільки звик до Біблії, що шукати що-небудь в словниках та енциклопедіях мені не зручно. Тому дозвольте мені знову процитувати Біблію:

«Тож віра від слухання, а слухання через Слово Христове» (Рим 10:17).

Все що потрібно для того, щоб переконатися в існуванні Бога — це читати або слухати (в той час не так багато вміють читати і ще менше мають написані Книги Святого Письма) Слово Боже. І що далі? А далі дозвольте Богу діяти:

«Як дощ і сніг сходить з неба й туди не вертається, але напуває землю і робить її здатною народжувати і родить, щоб вона давала насіння тому, хто сіє, і хліб тому, хто їсть, — так і слово Моє, що виходить з уст моїх, — воно не повертається до Мене марним, але виконує те, що Мені завгодно, і робить те, для чого Я послав його «​​(Ісая 55:10,11).

Слово Боже володіє певною силою. Це слово Творця: «Словом Господнім учинене небо, а подихом уст Його — все воїнство його … бо Він сказав, — і сталось, наказав, — і стало» (Псал 32:6,9). Це неможливо побачити. У це потрібно повірити! Однак. Бог все робить так, що вірити стає легко. Чому? Тому що Його Слово не просто якась млява філософія. Його Слово здатне робити зміни: «Тому що Бог викликає в вас і хотіння і діяння за Своїм уподобанням. Ви ж все робіть без нарікання та сумніву, щоб були ви бездоганні та щирі, чадами Божими непорочними серед лукавого та розпусного роду, в якому ви сяєте, як світла в світі, додержуючи слово життя »(Филип. 2:13-16).

Коли Ви почнете спілкуватися з Богом, нехай навіть не маючи віри в Нього, але дозволите Йому діяти, то дуже скоро Ви зможете помітити значні перетворення у своєму житті. Звичайно, невіруюча людина, подібно до того невіруючого в існування повітря, зможе знайти безліч відмовок, щоб не прийняти Бога. Можна говорити про випадковості, збіги, вплив з інших сторін і так далі. Бажаючий — шукає можливості; небажаючих шукає вибачення. Якщо Ви не побажаєте пізнати Бога, то ніхто і ніщо не зможе змусити Вас повірити в Нього. Тому що …

«Віра ж є здійснення очікуваного і впевненість у невидимому» (Євр. 11:1).

Вірити — це жити так, як якщо б те, чого тільки лише очікуєш, вже виповнилося зараз. Вірити — це діяти так, якби те невидиме було явним. Подружня пара вірить, що у них скоро буде дитина і вони вже почали готувати дитячі речі. Спускаючись у темряву по сходах я не бачу сходинки, але впевнено ставлю ногу — я тут ніколи не ходив, але я вірю тому, хто мені сказав про існування там сходів.

Бог знає, що нам буває важко повірити Йому. І тому Він неодноразово пропонує людині випробувати Його. Ви теж можете це зробити. Ви можете почати так, як починали багато людей — з простої фрази, яку віруюча людина назве молитвою: «Бог, якщо Ти є, то … і я повірю в Тебе». І Бог не забариться відповісти. Ось тільки багато з тих, хто випробували таким чином вірність Божу, проявили невірність своїй обіцянці і наполегливо продовжували не вірити в Бога. Але Бог терплячий. Він може відповісти на таку молитву не раз і не два. Але «не вічне Духу Моєму бути у чоловікові» (Бут 6:3), і якщо хто нехтуватиме явними дослідами спілкування з Богом, то в житті такої людини може трапитися описаний у наступному Біблійному тексті:

17. Правда бо Божа з’являється в ній з віри в віру, як написано: А праведний житиме вірою.

18. Бо гнів Божий з’являється з неба на всяку безбожність і неправду людей, що правду гамують неправдою,

19. тому, що те, що можна знати про Бога, явне для них, бо їм Бог об’явив.

20. Бо Його невидиме від створення світу, власне Його вічна сила й Божество, думанням про твори стає видиме. Так що нема їм виправдання,

21. бо, пізнавши Бога, не прославляли Його, як Бога, і не дякували, але знікчемніли своїми думками, і запаморочилось нерозумне їхнє серце.

22. Називаючи себе мудрими, вони потуманіли,

23. і славу нетлінного Бога змінили на подобу образа тлінної людини, і птахів, і чотириногих, і гадів.

24. Тому то й видав їх Бог у пожадливостях їхніх сердець на нечистість, щоб вони самі знеславляли тіла свої.

25. Вони Божу правду замінили на неправду, і честь віддавали, і служили створінню більш, як Творцеві, що благословенний навіки, амінь.

26. Через це Бог їх видав на пожадливість ганебну, бо їхні жінки замінили природне єднання на протиприродне.

27. Так само й чоловіки, позоставивши природне єднання з жіночою статтю, розпалилися своєю пожадливістю один до одного, і чоловіки з чоловіками сором чинили. І вони прийняли в собі відплату, відповідну їхньому блудові.

28. А що вони не вважали за потрібне мати Бога в пізнанні, видав їх Бог на розум перевернений, щоб чинили непристойне.

29. Вони повні всякої неправди, лукавства, зажерливости, злоби, повні заздрости, убивства, суперечки, омани, лихих звичаїв,

30. обмовники, наклепники, богоненавидники, напасники, чваньки, пишні, винахідники зла, неслухняні батькам,

31. нерозумні, зрадники, нелюбовні, немилостиві.

32. Вони знають присуд Божий, що ті, хто чинить таке, варті смерти, а проте не тільки самі чинять, але й хвалять тих, хто робить таке. (До Римлян 1:17-32)
Найперше, що бажає зробити Бог в нас — це зробити нас люблячими і праведними в нашому земному житті. Друге — це врятувати нас від вини і покарання за гріхи наші і дарувати нам вічне спасіння. Бог не обіцяє нам позбавлення від покарання людського, якщо ми порушили людські закони і правила. Він обіцяє нам позбавлення від закону життя, що говорив: «Відплата за гріх — смерть, а дар Божий — вічне життя в Христі Ісусі, Господі нашім» (Рим 6:23). Може бути ця друга частина для Вас сьогодні так само не існує, як і Сам Бог. Але перша частина дії Бога в людині варто того, щоб випробувати Бога: Він здатний зробити Вас щасливішими — не обов’язково в тому сенсі, що дасть Вам якесь багатство. Від багатства щастя очікувати не доводиться. Швидше Він дасть Вам достаток («Велике придбання — бути благочестивим і задоволеним» 1Тим 6:6). Він зробить Вас щасливим в будь-яких обставин — навіть у тих, де інакше Ви були б пригнічені і розбиті відчаєм. Бог стоїть того, щоб вірити Йому. Випробуйте Його особисто.

Благословень! Василь Юнак.
Пошукові запити користувачів: віра, запитання-відповіді; вопросы и ответы; ответы на вопросы; відповіді на запитання; христианский ответ; асд; провославные; католики; адвентисты седьмого дня; адвентисти сьомого дня; єхб; хвє; ехб; хве; свидетели Еговы; энциклопедия.

Духовный-маяк группа ВКДорогие друзья! Если Вы хотите принять участие в распространении Благой Вести о скором пришествии нашего Господа. Просим рассказать о нашем сайте Вашим друзьям с помощью кнопок соцсетей. Благодарим Вас!

Опубликовать в Google Plus
Опубликовать в Мой Мир
Опубликовать в Одноклассники
Опубликовать в Яндекс

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

« »