Любов Бога і вічні муки. Чи можливо?

Июл 7 • Бог есть любовь! • 439 Просмотров • Комментариев к записи Любов Бога і вічні муки. Чи можливо? нет

GD Star Rating
loading...

Запитує Антон
Відповідає Олександра Ланц, 11.06.2014

Питання: «я недавно натрапив на сайт, де описується жахливі муки грішників після смерті. Мене це дуже налякало, раптом я або хтось з моїх близьких будуть всю вічність мучитися так, що будь-який рак здасться квіточками. Навіщо Богові ці страждання, це що помста ? Вони все одно помруть, що з них взяти? »

Мир вашому серцю, Антон!

Серед помилкових навчань про Бога і шляхи порятунку доктрина про вічні муки, мабуть, сама мерзенна. Вона не просто тотально спотворює характер Творця, а й здатна знищувати наші з вами мізки. Будь-який хороший лікар, який працює з психікою людей, скаже вам, що спроби людини примирити у своїй голові протилежні ідеї, завжди будуть закінчуватися поразкою людини, а саме-небудь формою депресії. Так от доктрина, про яку ми говоримо, — це основна причина багатьох духовних проблем сучасного християнства.

Давайте подивимося фактам в обличчя. Біблія, і особливо новозавітні книги, ясно стверджує, що Бог нескінченно сильно любить нас з вами, любить так сильно, що Сам у Христі пройшов страшне, тільки б нам з вами не знадобилося цього проходити. Іван пише: «Бог є світло, і немає в Ньому ніякої темряви» (1Ін.1: 5). Апостоли один за іншим стверджують, що Божа любов вище, глибше і сильніше всього, що ми з вами можемо собі уявити. І ось на тлі цього ясного свідоцтва пишним цвітом квітне доктрина про те, що Цей Бог стане не просто садистски мучити всіх грішників (Своє творіння!), Але робитиме це нескінченно і безупинно!

Пам’ятається, на зорі моїх перших спроб зрозуміти Біблію, це протиріччя настільки сильно мучило мене, що якби ні Бог, що стримував мій імпульсивний характер, мій мозок, напевно, просто вибухнув би від перевантажень. Я так само пам’ятаю, що саме з цього протиріччя почалося моє усвідомлене дослідження Біблії, тому що одного разу настав такий момент, коли довелося вибирати: або напружитися і з’ясувати, яка правда, або назавжди відійти від Біблії.

Взагалі, доктрина про вічні муки мучить християнство з самого початку її появи. Вона народилася зсередини Римо-католицької церкви, націленої на управління всім цивілізованим світом. Доктрина стала одним з найпотужніших знарядь у досягненні цієї мети. І не дивно, бо дуже просто керувати людьми, які чогось бояться. Страх перед покаранням, та ще вічно-вічно-вічно триваючим, — це рушійна сила будь-якого земного панування. Повивчати історію Римо-католицької церкви, і ви побачите, як дивно легко вдавалося їй зміщувати і поставляти земних царів просто завдяки наявності страшного поєднання слів: «в пеклі будеш вічно горіти». І ще подивіться, як швидко і впевнено вона заробляла гроші для свого процвітання, продаючи індульгенції, відспівування, вінчання, хрещення … без яких людина, «звичайно ж», був приречений вічно горіти-горіти-горіти.

До речі, давайте не будемо плутати все вищесказане зі страхом Божим (Пр.8: 13)

Сучасне християнство протестантського напрямку воліє обходити питання «вічних мук» стороною або отбриківаться від питаючих сентенціями типу: «Бог же знає, що робить» або «не тобі судити дії Бога», — при цьому не розуміючи, що ніщо так не вимазує прекрасний образ нашого творця і Спасителя, як ця отруйна доктрина. Ну давайте по-чесному: яка людина в нормальному розумі і тверезій пам’яті захоче любити Бога, який готовий вічно палити і мучити тих, хто не захоче ЙОГО любити? А адже саме люблячі Бога будуть врятовані! (1Кор.13: Матф.22 :36-40)

Однак справи стають ще гірше, коли християнські вчителі не просто отбриківаться від подібних питань, але починають висмикувати з Біблії фрази і вірші, які ніби як підтверджують і деталізують цю садистську картину. І знаєте, я щиро дякую Господу за тих людей, які, хоча часто дуже різко різко, через бунт проти Христа і Біблії, але все ж продовжують стверджувати, що доктрина про вічні муки — це нонсенс.

Як мені здається, на сайті «Твоя Біблія» вже зібралося досить добротних відповідей щодо вічних мук, тому я всім серцем раджу вам почитати сторінки цього розділу. Якщо ж говорити в загальних рисах, то картина виходить дуже проста: Вседержитель є Джерелом життя всього і вся. Будь-яке творіння, що побажала від’єднатися від Бога, автоматично вибирає смерть. Є тільки життя і смерть. Третього не дано.

За Своєї великої любові до обдуреному людству Бог довготерпить, намагаючись врятувати від смерті кожного, однак якщо люди все ж продовжують вибирати відвертатися від Бога і Його правил життя, то Бог одного разу вшанує їх вибір на всі сто відсотків і дасть їм смерть — повне зникнення з особи простору і часу.

Зробити такий крок для Бога болісно важко, тому що Він створював нашу землю і давав кожному з нас життя не заради того, щоб одного дня знищити все це, а заради самого життя. Тому Він все ще зволікає зі Своїм приходом, намагаючись врятувати для Вічного Життя тих, хто ще може бути врятований. Коли ж Він прийде, щоб встановити тут Своє Царство, всі люди, які відмовилися жити за Його правилами добра, любові, справедливості, милості, істини отримають навічно смерть. Їх мука саме в тому, що вони її отримають, розумієте? а не в тому, що все це буде тривати нескінченно. Ось тільки уявіть собі: в історії людства буде один такий момент, коли всім, що відмовилися від Життя, буде надана можливість поглянути на те, від чого вони, власне, відмовилися, і зрозуміти, що Бог був правий. Ось цей момент буде для них справжнісіньким пекельним мукою. Що може бути жахливіше бачити життя і точно знати, що вона не твоя? Але це мука буде тривати недовго, тому що милостивий Бог тут же припинить його назавжди. Навіть тут Його любов надійде милостиво по відношенню до тих, хто вибрав залишатися зі гріхом.

З любов’ю в Том, Хто дуже любить вас,

Саша.

(Посетители сайта также ищут: христианство вопрос ответ, ответы на вопросы, вопросы и ответы, вопросы по библии, асд, адвентисты, православные, католики, баптисты, христиане веры евангельской, библия, любов Бога )

Любов Бога і вічні муки. Чи можливо? , 5.0 out of 5 based on 1 rating

Духовный-маяк группа ВКДорогие друзья! Если Вы хотите принять участие в распространении Благой Вести о скором пришествии нашего Господа. Просим рассказать о нашем сайте Вашим друзьям с помощью кнопок соцсетей. Благодарим Вас!

Опубликовать в Google Plus
Опубликовать в Мой Мир
Опубликовать в Одноклассники
Опубликовать в Яндекс

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

« »