Любов — Досконале почуття

Авг 27 • Бог есть любовь! • 994 Просмотров • Комментариев к записи Любов — Досконале почуття нет

GD Star Rating
loading...

Любов — Досконале почуття

Запитує Kera

Відповідає Олександр Луців

Здрастуйте! Kera!

Відповідаючи на ваше запитання : «Здрастуйте ! Прошу вас роз’яснити , перше послання апостола Павла до коринтян . А саме де говориться про любов . Чи мається на увазі любов до Творця , або любов взагалі. Спасибі».

О, ви торкнулися « пелюстки троянд» у Євангелії. 1 Коринтян 13 розділ — це ода любові. Ні напевно більш досконалого опису істинного значення любові і справжнього призначення любові.

«Якщо я говорю мовами людськими й ангельськими , а любові не маю , то я — мідь та дзвінка або бубон гудячий . Якщо маю дар пророцтва , і знаю всі таємниці , і маю всяке пізнання і всю віру , так що можу і гори переставляти , та любові не маю , — то я ніщо . І якщо я роздам усі маєтки свої і віддам своє тіло на спалення , та любові не маю , немає мені в тому ніякої користі. Любов довготерпить , любов милосердствує, не заздрить , любов не величається , не надимається , не поводиться нечемно , не шукає свого, не рветься до гніву , не думає лихого, не радіє з неправди , але тішиться правдою, все зносить, вірить у все, сподівається всього, усе терпить . Любов ніколи не перестає , хоча і пророцтва припиняться , і мови замовкнуть , і знання скасується . Бо ми знаємо частинно, і пророкуємо ; коли ж досконале настане , тоді те , що частинне. Коли я дитиною був , то говорив, як дитина, як дитина мислив , як дитина міркував ; а як став Тепер ми бачимо ніби крізь тьмяне скло, приблизно , тоді ж лицем до лиця; тепер розумію частинно , а потім пізнаю , як і пізнаний . А тепер перебувають ці три: віра , надія , любов ; але любов з них більше ». ( 1Кор.13 :1- 13)

Коли апостол Павло пише цю частину послання , то в оригіналі він тут використовує слово агапе ( agape — любов , у перекладі з давньогрецької ) , що перекладачами завжди асоціюється з досконалою любов’ю , любов’ю божественного походження.

Бог відчуває таку любов до нас ! (Івана 3:16 ) Ми , живучи в цьому недосконалому світі теж можемо навчиться такої любові , якщо будемо вчитися у Христа.

Йоан.13 : 1 «Перед святом Пасхи Ісус , знаючи , що настала година Йому перейти від світу цього до Отця , явив справою , що, полюбивши Своїх, що на світі , до кінця полюбив їх».

Матв.22 : 37 Ісус сказав йому : Люби Господа Бога твого всім серцем твоїм і всією душею своєю, і всім своїм розумом :

Йоан.13 : 35 По тому пізнають усі , що ви учні Мої , як будете мати любов між собою .

Але таку любов ми можемо проявляти не тільки до Бога але і до ближнього.

1Йоан.4 : 20 Хто говорить : » я люблю Бога » , а брата свого ненавидить , той неправдомовець Бо хто не любить брата свого , якого бачить , як може любити Бога , Якого не бачить?

Так як ми зможемо навчиться такої любові якщо не будемо проявляти її до ближніх наших, до тих, хто більш за все ближче до нас ; до тих, хто найбільше засмучує нас ; до тих, хто найбільше не любить нас і робить нам зло , до тих, хто нас ненавидить і бажає нам тільки поганого.

( Матв.5 : 43,44 ) «Ви чули , що сказано: Люби ближнього твого і ненавидь ворога твого . А Я кажу вам : любіть ворогів ваших , благословляйте тих, хто проклинає вас , хто ненавидить вас , і моліться за тих, хто вас гонить».

Легко любити того , хто любить тебе . Але скільки потрібно зусиль , щоб полюбити ворога. Неймовірно багато сил.

Але тільки тоді наша любов може довготерпіти, милосердствувати , не заздрити , не величаєтися, не надиматися, не бешкетувати , не шукати свого , не дратуватися , не думати лихого, не радіти з неправди, але радіти істині ; все покривати , усьому вірити , всьому сподіватися , все переносити і ніколи не переставати .

Любов тільки тоді може проявити свою силу , коли зустрічає на своєму шляху перешкоди.

Бо немає більш рухомої сили , ніж любов. Бог є любов ( 1 Івана 4:8 ) .

Любов тримає наш Світ у космосі , в невагомості , люди народжуються і живуть через любов , люди самі люблять і багато творять в ім’я чистого й вірного кохання. Звичайно є і страждання в світі і їх набагато більше. Але Бог не може повністю проявити свою любов до тих пір поки у світі панує сатана. Диявол повинен у всій « красі» показати свій характер.

Любов — це найкраще, що може бути в цьому світі. Вона може бути між друзями , між подружжям , між батьками і дітьми , між родичами , між колегами , між незнайомими , навіть між ворогами. Любов проростає з дуже маленького зернятка , вона дуже ніжна і крихка. Її потрібно плекати і берегти. Якщо у вашому серці буде Бог , то ви зможете любити не просто навіть незнайомих людей , а й добре знаних вам ворогів , які вас ненавидять.

Любов змушує нас перетинати континенти сподіваючись на зустріч з улюбленими , вставати о 3 годині ночі до дитини , поспішати до хворих батьків, прощати найлютіших ворогів. Любов робить нас кращими . Це величезна змінююча сила . Піддайтеся любові. Відкиньте свою боязкість , страх , гордість і все, що вам заважає з’єднатися з Божественною любов’ю . Адже наприкінці все одно залишиться тільки Любов і якщо ви будете горнутися до цієї любові , то і ви залишитеся назавжди і навіки !

Любов

Божих Вам благословень. Олександр

Посетители сайта также ищут: христианство вопрос ответ, ответы на вопросы, вопросы и ответы, вопросы по библии, асд, адвентисты, православные, католики, баптисты, христиане веры евангельской, библия, любов

Любов - Досконале почуття, 1.5 out of 5 based on 2 ratings

Духовный-маяк группа ВКДорогие друзья! Если Вы хотите принять участие в распространении Благой Вести о скором пришествии нашего Господа. Просим рассказать о нашем сайте Вашим друзьям с помощью кнопок соцсетей. Благодарим Вас!

Опубликовать в Google Plus
Опубликовать в Мой Мир
Опубликовать в Одноклассники
Опубликовать в Яндекс

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

« »