Любов і приречення

Июл 15 • Бог есть любовь! • 235 Просмотров • Комментариев к записи Любов і приречення нет

GD Star Rating
loading...

Відповідає Василь Юнак, 11.06.2007

Благовіщенський пише: «Прошу вибачення за довгий лист. Якщо у Вас не знайдеться часу прочитати його, або тим більше відповісти, я не ображуся, але буду дуже вдячний, якщо Ви помістите мій лист в розсилці і може Ваші читачі щось скажуть з цього приводу. Хтось загляне глибше в самого себе, а хтось зможе переконати мене. Проте, відразу хочу попередити — не варто ненавидіти вовка за те, що він гризе інших звірів, він так створений Господом! І ми не можемо цього змінити! Чи все-таки можемо?

Мене давно мучить одне питання. Можливо, воно не зовсім відноситься до вивчення Біблії, зате прямо стоується до можливості зрозуміти щось взагалі. Я не дуже добре викладаю думки письмово, але сподіваюся, що Ви зрозумієте моє запитання правильно, буде на те воля Божа. Наприклад, у мене є предмет надзвичайної краси, і краса ця визначена єдино тим, що вона має брандерний колір. Ви знаєте що таке брандерний колір? НІ! Можливо, маючи багату уяву, Ви представите його собі, але чи буде це подання істинним? Скільки б Ви не читали моїх описів (писань) цього кольору, скільки б не вивчали фізику і фізіологію, ви ніколи не дізнаєтеся, як дійсно такий колір виглядає, поки самі його не побачите! Ви все-таки маєте надію його коли небудь побачити. А тепер уявіть собі абсолютно сліпу людину …

Думаю Ви не станете заперечувати, що не кожна людина здатна відчувати справжнє почуття любові до людей. Є люди не відчувають світла, а є люди не відчувають любові. Тоді говорити таким людям:вибирай тільки червоні таблички, або:люби ближнього. Просто безглуздо! Людина не відчуває любові, фізично не знає, що таке любити. Це відноситься і до мене. Ні, я не злодій і не цинік, і у мене є близькі та друзі. Я намагаюся щосили допомогти їм і ніколи не прошу плати. Однак, коли з ними трапляється біда (або коли я бачу страждання інших) я не відчуваю жодних почуттів. Звичайно ж я розумію, що потрібно їм допомогти, захистити і роблю все, що можу. Але тільки тому, що мене так виховали! Я не здатний збожеволіти, або впасти в обморок при звістках, що з кимось сталося нещастя. Більше того, я не можу повірити, що хтось здатний на це САМЕ ЧЕРЕЗ ІНШИХ. Якщо глибше вникнути в поведінку тих, хто страждає за інших, то в кінцевому підсумку, в самій суті це страждання виявиться ЗА СЕБЕ САМОГО (наприклад втрата опори, порушення життєвих планів, пряма небезпека нарешті!).

Тепер головне. Я підозрюю, що те ж саме відбувається зі мною, коли я намагаюся знайти віру! І якщо моя сліпота зумовлена ​​Ним, чи можу спастися? Роль Іуди Іскаріота і роль Ірода тоже визначені Богом!

P.S. Я вже задавав Вам питання, що значить вбогі духом, на жаль, чіткої відповіді Ви дати не змогли. Думаю, що кожен тільки сам може зрозуміти, що це означає, і тільки якщо він не сліпий по приреченню. »

Брат Володимир, Почну з постскриптуму. Хто такі вбогі духом? На це питання намагалися відповісти багато, але всякий раз відповідь когось не влаштовувала, так само, як навряд кого влаштує відповідь на питання, що таке Любов.
Але нещодавно, а саме, на зустрічах в Обнінську, про котрих я згадував, мені довелося почути ще одне тлумачення значення «убогих духом». Це мені настільки сподобалося, що я побажав поділитися з вами. Отже, жебрак — це той, який не має нічого свого, у якого нема чого відняти.
Убогий духом, це той, який не має в собі ніякої гордості і нічого, чим міг би хвалитися (2 Кор 12:9; Гал 6:14), якого неможливо принизити, якого неможливо образити нічим, тому що він визнає свою нікчемність і негідність. Тільки така людина здатна смиренно прийняти все те, що вчинив для нього Спаситель, а значить тільки він може стати спадкоємцем Царства Божого.

А тепер кілька слів про приречення. Є християни, які вірять в приречення. Але хоча в Біблії і згадується це слово, але я розумію, що воно має зовсім інше значення: «Бо кого Він передбачив, тих і призначив …» (Рим 8:29). Тобто, у Божому приреченні першочергову роль відіграє Його передбачення. А якщо це так, то і весь сенс приречення як долі, незалежної від нашого рішення, повністю втрачається. Я не вірю в приречення.

Отже, врятуватися може кожен, хто забажає вірити. Христос до кожного звертався в спробах зародити в ньому віру23. Ісус же йому відказав: Щодо того твого коли можеш, то тому, хто вірує, все можливе!24. Зараз батько хлоп’яти з слізьми закричав і сказав: Вірую, Господи, поможи недовірству моєму!(Від Марка 9:23,24) «Господь сказав: якби ви мали віру з зерно гірчичне, і сказали шовковиці цій: Вирвися з коренем і посадися в море, то й послухала б вас» (Лук 17:6). Віра — це те, чим може володіти кожен.

А тепер про кохання. Так, наша здатність любити і співчувати багато в чому залежить від нашого виховання. А виховання наше ми отримуємо сьогодні з кіно і телебачення, з новин та повсякденного життя, де ми бачимо і чуємо переважно тільки про насильство і страждання. Пам’ятаєте досліди над жабою на уроках біології? Спочатку вона тиснула лапку від кожного уколювання, але незабаром всі ці уколи стали для неї «звичними» і вона перестала реагувати на них. Сьогодні насильство для нас стало настільки звичним, що ми абсолютно перестали реагувати на нього. Але чи означає це, що у нас немає і вже не може бути любові? Божа любов — це не почуття, а принцип. Любов — це плід Духа Святого, який перебуває в нас. І всякий, що приймає Христа незабаром просто не зможе бути нелюблячим, хіба що він не прийняв Христа насправді, а тільки обманює сам себе. Я рекомендую Вам прочитати з молитвою Перше послання Івана повністю, всі п’ять розділів, і Ви зможете побачити, що справжня Любов, наповнювала нашого Спасителя, доступна і Вам, дорогий Брат. Тому що Бог є Любов! (1Івн. 4:16).

Так благословить Вас Господь і «16. щоб Він дав вам за багатством слави Своєї силою зміцнитися через Духа Його в чоловікові внутрішнім,17. щоб Христос через віру замешкав у ваших серцях, щоб ви, закорінені й основані в любові,18. змогли зрозуміти зо всіма святими, що то ширина й довжина, і глибина й вишина, повнотою Божою. (До Ефесян 3:16-19)

Духовный-маяк группа ВКДорогие друзья! Если Вы хотите принять участие в распространении Благой Вести о скором пришествии нашего Господа. Просим рассказать о нашем сайте Вашим друзьям с помощью кнопок соцсетей. Благодарим Вас!

Опубликовать в Google Plus
Опубликовать в Мой Мир
Опубликовать в Одноклассники
Опубликовать в Яндекс

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

« »