Людина – навіщо Бог її створив?

Авг 7 • Бог есть любовь! • 633 Просмотров • Комментариев к записи Людина – навіщо Бог її створив? нет

GD Star Rating
loading...

Людина – навіщо Бог її створив?

Запитує Михайло
Відповідає Василь Юнак, 23.06.2008

Михайло пише: Я не можу зрозуміти мислення Бога. Нащо він створив людей якщо знав, що буде гріхопадіння, він знає хто спасеться а хто ні, він все знає. Дехто каже, що Бог справедливий але де його справедливість Невже він би дозволив, щоб його народ знищували в концтаборах, щоб люди хворіли, і вмирали. Давайте уявімо собі що у батька є син, батько любить сина, але він ніколи не спілкується з ним і ніколи не бачиться. Тобто дитина кинута напризволяще, батько лише написав лист в якому було написано що робити добре, а що пагано. Але скажіть, хіба може син довіряти своєму батькові який ні разу з ним не спілкувався, ні разу з ним не бачився, а який лише говорить, що любить його? А тепер уявіть що батько це Бог, сини — люди, лист — Біблія. Якщо Бог любить нас Де ж він? де його справедливість?? Він потрібен нам зараз.

Вітаю Вас, брат Михайло!

Ваші питання досить серйозні. І хоча подібні питання задають дуже багато людей, і на них багато християн дають ухильні відповіді, типу: «ну що за дурне питання», проте мало хто насправді зміг дати задовільну відповідь. Я теж не впевнений, що моя відповідь задовольнить Вас. Однак, я постараюся.

По-перше, жодна людина не в змозі повністю зрозуміти мислення Бога. Ми навіть у більшості випадків не можемо зрозуміти мислення іншої людини. «Чужа душа — темний ліс»,- так кажуть у народі. А Бог набагато вище людини. І Його природа нам попросту незрозуміла, тому що ми — дрібні мікробки на маленькій порошинці великого Всесвіту. А Бог правіше цього всесвіту, тому що Він її створив і підтримує. Причому, Бог не тільки створив людину, а й продовжує уважно піклуватися про кожного з нас. Він навіть знає число волосся на нашій голові, і жодна мала птаха на землі не падає без Його відома (Матв. 10:29,30).

Друге, не все йде саме так, як Ви описали: Незважаючи на багато складностей в розумінні, Бог спілкується з людьми. Про це скаже Вам кожен другий християнин. Так, іноді це спілкування буває схоже на спілкування дитини зі своїм батьком, який з тієї чи іншої причини не живе зі своєю сім’єю, і зустрічі бувають рідкісні, здебільшого заочні. Але так воно і є: внаслідок гріха зв’язок людини з Богом змінився. Бог не може мешкати на Землі до тих пір, поки Він не створить нову землю (Відкр. 21:1-5).

Бог ні разу не спілкувався з людиною? Людина жодного разу не спілкувалася з Богом? Можливо Ви поки розмовляєте з Богом на різних мовах. Уявіть собі розділену сім’ю, в якій батько живе в іншій країні і розмовляє іншою мовою, а син росте в другій обстановці і не знає мови батька. Батько може дзвонити щодня і писати листи постійно, але син не відчує теплоти любові батька до тих пір, поки не зрозуміє, що цей настирливий іноземець — його турботливий батько. Це, звичайно ж, недосконалий приклад, але все ж він розкриває одну з проблем спілкування між Богом і людиною. Та й живуть під одним дахом люди часом не розуміють один одного, так що про них говорять, що вони розмовляють на різних мовах.

Де Божа справедливість? А чи потрібна Вам Його СПРАВЕДЛИВІСТЬ? Я б бажав Його милості, а не справедливості. Ви тільки подумайте, що було б з Вами особисто, якби Бог проявив всю свою справедливість до Вас за молитвами тих, хто так чи інакше ображений на Вас. Навіть якщо Ви нікого не вбили і не пограбували, але згідно з Божим законом любові найстрашнішим гріхом є гордість. І тільки за це людина гідна смерті, бо не проявляє любові до ближнього, не допомагає і не піклується. І якщо Ви хоч раз пройшли повз страждання людини, то Бог по справедливості повинен пройти повз ваших страждань. Ось чому деякі стверджують, що справедливості домагається не Бог, а сатана!

Чому ж милостивий Бог допускає страждання і смерть? Наведу недосконалий приклад: Ви бачили, з яким мукою виповзає метелик з лялечки? А спробуйте допомогти їй — і вона загине, бо вона ніколи не зможе літати, якщо тільки не пройде через страждання народження з кокона. Одного разу ми з діточками спостерігали народження одного жука — воно було болісно, але якби ми стали допомагати йому, то ми нашкодили б більше. Іншого разу ми спробували врятувати випале з гнізда пташеня — в результаті вони загинули саме з причини нашого втручання, тому що від нас вони корм не брали, а їх мати відмовилася годувати тих, хто побував в руках людини. З тих пір ми не «допомагаємо» тим, хто проходить через свої страждання. Уявіть собі, що маленьку дитину завжди носять на руках, щоб вона ні разу не спіткнулася і не впала — навчиться він ходити? Ось чому народна мудрість каже: важко в навчанні, але легко в бою. І Бог це знає прекрасно. При цьому Він запевняє, що ніякі труднощі не будуть для нас понад наші сили (1Кор 10:13).

Бог потрібен нам зараз! Та й Амінь! Ось тільки ми уподібнюємося маленьким дітям, які вимагають від батьків саме того, що їм здається правильним, не бажаючи зрозуміти, що батьки знають краще і бачать далі. Давайте і ми не будемо такими примхливими діточками у нашого Отця Небесного, і повіримо Його словами, що любить Бога усе допомагає на добре (Рим 8:28). До речі, я в цьому переконався особисто, так що вже давно перестав переживати, коли з тієї чи іншої причини мені здається, що Бога немає поруч.

Бог з Вами завжди, так будьте ж і Ви з Ним!

Благословень! Василь Юна

Посетители сайта также ищут: христианство вопрос ответ, ответы на вопросы, вопросы и ответы, вопросы по библии, асд, адвентисты, православные, католики, баптисты, христиане веры евангельской, библия, людина це, що таке людина, індивід, особистість,особа, громадянин, індивідуальність

Людина – навіщо Бог її створив? , 5.0 out of 5 based on 1 rating

Духовный-маяк группа ВКДорогие друзья! Если Вы хотите принять участие в распространении Благой Вести о скором пришествии нашего Господа. Просим рассказать о нашем сайте Вашим друзьям с помощью кнопок соцсетей. Благодарим Вас!

Опубликовать в Google Plus
Опубликовать в Мой Мир
Опубликовать в Одноклассники
Опубликовать в Яндекс

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

« »