Прощення гріхів — Чим відрізняється служіння у Святому і у Святому Святих ?

Авг 27 • Бог есть любовь! • 488 Просмотров • Комментариев к записи Прощення гріхів — Чим відрізняється служіння у Святому і у Святому Святих ? нет

GD Star Rating
loading...

Прощення гріхів — Чим відрізняється служіння у Святому і у Святому Святих ? 

Запитує Ірина

Відповідає Олег Замігайло

Ірина запитує:

Вдруге звертаюся . У Е.Уайт написано в Ранніх творах ведіння про те, як Отець , а за Ним і Ісус увійшли у Святая Святих і там здійснюють своє служіння . Ті, хто залишилися біля престолу і не пішли вірою за Христом , піддалися спокусі сатани …

Де знаходиться престол ? У Святому ? Чим відрізняється служіння у Святому від служіння у Святому Святих ? Які особливості цього служіння і відміні ознаки ? Як вірою піти за Христом ?

Ірина , доброго часу доби!

Одного разу Ісуса запитали:

Учитель ! Яка найбільша заповідь у законі ? Ісус сказав йому : Люби Господа Бога твого всім серцем твоїм і всією душею своєю, і всім своїм розумом : Це є перша і найбільша заповідь . Друга ж подібна до неї: Люби ближнього твого, як самого себе . На цих двох заповідях увесь закон і пророки » . (Матв. 22.35-46 )

Люби Господа Бога свого і ближнього свого , як самого себе — ось найбільша Заповідь Божа ! Все просто: виконуй — і будеш жити.

« Заповідь нову даю вам , щоб любили один одного ; Як Я вас полюбив , так і ви любіть один одного. По тому пізнають усі , що ви учні Мої, як будете мати любов між собою »( Євангеліє від Івана , 13 розділ , 34,35 вірші). А якщо не любимо — то ми і не Його .

Дуже легко проголошувати : «Я люблю всіх ! » І дуже непросто полюбити любов’ю Христовою конкретних людей : заздрісного колегу по роботі , сусідку , яка постійно займається плітками , начальника — самодура , бездарних підлеглих , бомжа , якого завжди зустрічаєш біля входу в магазин , і від якого , м’яко кажучи , не зовсім приємно пахне. Настирливих жебраків , віруючих інших конфесій , які вірять не так як ти , взагалі людей , які мають погляди , не схожі на твої … Чи любимо насправді найближчих своїх — членів своєї сім’ї : дружину , батьків , тещу , свекруху ? Чи не кричимо , бува , роздратовано на власних дітей?

Бог є любов ! І хто пізнав любов — той Бога пізнав .

« Улюблені, будемо любити один одного , бо любов від Бога , і кожен, хто любить , родився від Бога і знає Бога. Хто не любить , той не пізнав Бога , бо Бог є любов ( 1Івана 4:7,8 ) .

Ірина , і ще для роздумів: «Якщо я говорю мовами людськими й ангельськими , а любові не маю , то я — мідь дзвінка або бубон гудячий . Якщо маю дар пророцтва , і знаю всі таємниці , і маю всяке пізнання і всю віру , так що можу і гори переставляти , та любові не маю , — то я ніщо . І якщо я роздам усі маєтки свої і віддам своє тіло на спалення , та любові не маю , — немає мені в тому ніякої користі.

З повагою Олег

Доповнює ОЛЕКСАНДРА Ланц

Шалом , сестра Ірина !

Якщо ми з вами задамося метою уважно вивчити систему річного служіння в земному Святилищі, то зможемо побачити дуже важливі істини , що стосуються служіння Христа в Небесній Святині .

Весь рік в земному святилищі, а потім у Храмі , відбувалися дії по зняттю гріха з кожної окремої людини. Символічно це виражалося так :

— ви згрішили

— ви переклали гріх на безневинну тварину

— тварина померла

— його кров , несла ваш гріх , або вилита до підніжжя жертівника , або внесена у Святе через кроплення перед завісою .

І так весь рік — вранці і ввечері , безупинно. Зупинка відбувалася тільки наприкінці року і це особливе служіння називалося » Очищення Святилища » . Давайте прочитаємо про те , що заповідав Бог Своєму народу на ці особливе дні:

» смиряйте ваші душі, і жодної праці не робитимете ви, ані тубілець , ані приходько , що мешкає серед вас , бо того дня очищають вас , щоб зробити вас чистими від усіх гріхів ваших , щоб ви були чисті перед Господом ; Субота повного для вас , смиряйте душі свої, це вічна постанова …. і очистить Святеє Святих, і скинію заповіту , і жертівника очистить , і священиків та ввесь народ громади . і буде це для вас на вічну постанову на очищення Ізраїлевих синів зо всіх їхніх гріхів раз у році » ( Лев.16 :29 — 34).

Що відбувалося? Повне очищення святилища і одночасно повне очищення народу.

Від чого звільнялося Святилище ? Від ваших і моїх гріхів , внесених туди протягом року. Воно ставало чистим від гріхів , правильно ?

Тепер давайте зробимо другий крок. Від чого звільнявся народ? Теж від гріхів. Він ставав чистим від гріхів своїх . Чистим .

Основне повеління цього дня для народу було змиритися перед Богом , а наслідки порушення цієї заповіді звучали так: » кожна душа, яка не буде впокорюватись в цей день , винищиться » ( Лев.23 : 29)
Що означає словосполучення » змиритися перед Богом » ? Значення дуже просте: перестати грішити. Дослідіть , наприклад , ці тексти : 3Цар.8 : 35 ; 2Пар.7 : 14 ; 2Пар.33 : 23 ; Іер.44 : 10 .

Коли в земному святилищі Первосвященик входив у Святеє Святих , весь ізраїльський народ тріпотів , розуміючи , що якщо у когось виявився несповіданний гріх , з яким людина не зважилася розлучитися, то ця людина загине.
Так от зараз , коли наш Первосвященик Ісус Христос знаходиться у Святая Святих Небесного Храму , ми повинні тремтіти , розуміючи , що Він вже не просто заступається за кожного з нас , щоб зберегти нас для Вічного Життя , але займається очищенням всього Свого народу , щоб ми могли зустріти Його , коли Він прийде у всій Своїй славі . Простіше кажучи , Ісус робить так , щоб Його народ перестав , нарешті , посилати бруд своїх гріхів в Святилище. Він змінює кожного з нас так , щоб ми змогли , все ще залишаючись гріховними істотами , перестали б грішити , щоб Він , нарешті , міг сказати:

Відкр.22 : 11 Неправедний нехай чинить неправду ; нечистий нехай ще опоганюється ; праведний да творить правду ще , і святий да освячується ще . Ото, незабаром прийду, і відплата Моя зі Мною , щоб віддати кожному по справах його .

До 1844 року Ісус тільки клопотав за кожну Свою людину ( Рим.8: 34 ; Євр.7 : 28 ) , тепер же Він , увійшовши у Святеє Святих , крім клопотання , займається приготуванням Свого народу до зустрічі з Ним ( Матв.5 : 8 ; Відкр.14 : 5 ; Відкр.19 : 7 ) .

Так от якщо з вами не підемо вірою за Ісусом у Святеє Святих , то ми так і будемо ходити по колу: згрішив — розкаявся — згрішив тим же гріхом — розкаявся — згрішив … Це і є омана сатани , який змушує нас думати , що не грішити неможливо. Однак Христос , який увійшов у Святеє Святих , зараз працює над тим , щоб розірвати це коло і очистити собі народ приготований до зустрічі з Ним на повітрі , людей , які не побачать смерті взагалі ( 1Фесс.4 : 17 ) .

Біблія стверджує , що силою Бога Його народ може жити і не грішити. Але цю думку зрозуміють тільки ті , хто від підніжжя хреста вірою зробить крок на хрест і вірою пройшовши через нього виявиться там, де зараз Ісус. Сила подолання гріха саме там (Відкр.2 : 11 ) .

 

З повагою , Саша

Посетители сайта также ищут: христианство вопрос ответ, ответы на вопросы, вопросы и ответы, вопросы по библии, асд, адвентисты, православные, католики, баптисты, христиане веры евангельской, библия, прощення гріхів

Духовный-маяк группа ВКДорогие друзья! Если Вы хотите принять участие в распространении Благой Вести о скором пришествии нашего Господа. Просим рассказать о нашем сайте Вашим друзьям с помощью кнопок соцсетей. Благодарим Вас!

Опубликовать в Google Plus
Опубликовать в Мой Мир
Опубликовать в Одноклассники
Опубликовать в Яндекс

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

« »