Страждання і смерть.

Июл 15 • Бог есть любовь! • 242 Просмотров • Комментариев к записи Страждання і смерть. нет

GD Star Rating
loading...

Чому Бог допускає страждання і смерть?

Відповідає Василь Юнак, 11.06.2007

Alex пише: «Чому Бог допустив вбивство священиків?» 18. Тоді цар сказав до Доеґа: Підійди ти, і вдар священиків! І підійшов ідумеянин Доеґ, та й ударив священиків, і вбив того дня вісімдесят і п’ять чоловіка, що носять лляного ефода. (1 Самуїлова 22:18)

Іншими словами, чому взагалі Бог допускає страждання, гоніння, мучеництво і смерть праведників? Хіба Господь не обіцяв Своїм вірним послідовникам захист і благополуччя? На це Біблія дає кілька відповідей, які можна було б згрупувати в чотири основні категорії. Хоча хтось може поділити їх і інакше.

— Як ми могли помітити з попереднього питання щодо « І сталося другого дня, і напав злий дух від Бога на Саула, і він став несамовитий в себе вдома, а Давид грав своєю рукою, як щоденно, а в Сауловій руці був спис» (1 Самуїлова 18:10), сатана повстав проти Бога і претендує на свою владу над нашим світом. Після того, як Адам і Єва згрішили, Господь попередив їх, що сатана «буде жалити в п’яту» (Бут. 3:15). Бог допускає сатані здійснювати зло хоча б тому, щоб його злий характер проявився у всій повноті перед всім Всесвітом, і щоб після знищення зла і сатани ніхто не ризикнув на повторення «подвигу» Люцифера, знаючи, що це не є добро.

— Як ми знаходимо в історії з Йовом, Бог справедливий навіть у такій справі, як ведення війни з сатаною. Бог розглядає кожну вимогу сатани випробовувати людей на вірність Богові, і допускає все те, що посильно людині. На своєму досвіді я особисто переконався, що кожна людина рано чи пізно, буде випробувана «на повну котушку», і все те, що вона тільки може витримати, рано чи пізно трапиться з ним (Лук 22:31). При цьому ми повинні бути впевнені в Бозі, Який гарантував, що Він НІКОЛИ не допустить випробувань понад сили, але завжди буде давати полегшення (1Кор 10:13).

— Кожне страждання і випробування має своєю метою очистити і облагородити наш характер: 12. Улюблені, не дивуйтесь огневі, що вам посилається на випробовування, немов би чужому випадку для вас.13. Але через те, що берете ви участь у Христових стражданнях, то тіштеся, щоб і в з’явленні слави Його раділи ви й звеселялись.(1 Петра 4:12,13)
Ми знаємо, що «любить Бога, хто покликаний Його постановою, усе допомагає на добре» (Рим 8:28). Іноді ми не знаємо, чому Бог допустив те чи інше в нашому житті, але нам слід довіряти мудрості Божій. Який подібно мудрому Лікарю часом робить нам боляче і приписує несмачні ліки заради нашого зцілення. Ми всі хворі гріхом, і наш Небесний Лікар використовує самі різні ліки, щоб відновити в нас образ Божий, колись загублений Адамом з причини гріха.

— Апостол Павло одного разу писав: «Так що ми самі хвалимось вами по Божих Церквах, терпінням вашим і віру в усіх переслідуваннях та скорботах, переносите ви» (1Сол 1:4). Ми зазвичай говоримо, що вчитися краще на чужих помилках. Мова, звичайно ж, не про помилки, а про те ж саме християнському досвіді віри (прочитайте весь 11-й розділ Послання до євреїв). Господь іноді використовує більш сильних і витривалих християн для того, щоб на їх прикладі віри навчити довіряти Богу тих, хто сам не зміг би перенести таких труднощів.

Так чи інакше, Господь є справедливим і милостивим стосовно всіх, але іноді Його любов виражається в допущенні страждань (Прип. 3:12; Євр. 12:6).

12. бо кого Господь любить, картає того, і кохає, немов батько сина! (Приповісті 3:12)

6. Бо Господь, кого любить, того Він карає, і б’є кожного сина, якого приймає! (До Євреїв 12:6)

Страждання і смерть., 5.0 out of 5 based on 1 rating

Духовный-маяк группа ВКДорогие друзья! Если Вы хотите принять участие в распространении Благой Вести о скором пришествии нашего Господа. Просим рассказать о нашем сайте Вашим друзьям с помощью кнопок соцсетей. Благодарим Вас!

Опубликовать в Google Plus
Опубликовать в Мой Мир
Опубликовать в Одноклассники
Опубликовать в Яндекс

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

« »