Христос — вічна любов, як пояснити осліплення у виховних цілях?

Июл 15 • Бог есть любовь! • 232 Просмотров • Комментариев к записи Христос — вічна любов, як пояснити осліплення у виховних цілях? нет

GD Star Rating
loading...

Так як Христос — вічна любов, як пояснити осліплення у виховних цілях?

Відповідає Василь Юнак, 11.06.2007

Володимир Леві пише: «Розвійте, будь ласка, хаос в моїй голові:
1.Будь-який Учитель особистим прикладом показує істинність своїх аргументів.

2.По християнської версії Ісус з Назарета — людинобог, присланий Всесильним на землю, щоб показати людям їх гріхи, дати надію на майбутнє, спасіння вірою в Нього і віддати життя за нас. Основа ідеології Христа — Любов, Любов і ще раз Любов! І саме це — справжня Трійця!

3.Вернувшись на Батьківщину і сівши праворуч Творця, Син Божий, всупереч поняття любові, засліпив ворога християнського народу, який йде в Дамаск (Дії 9:8), злобного іудея Савла (Павла).

4.Через три дні Павло прозрів (не виключено, що за допомогою того ж Христа, бо Він милосердний), і став добрим християнином, хоча зір його повністю не відновився і він погано бачив до кінця днів своїх.

5.Присвоївши собі звання апостола, що представляє неіснуюче 13 коліно Ізраїлеве, а, вірніше, коліно язичників, він повторив вчинок Сина Божого — тимчасово осліпив нехорошу людину Варісуса (Дії 13:6-11). Природно, наповнившись Духом Святим. Історія християнства замовчує, до якого часу провів сей лжепророк в темряві. Навіть якщо припустити, що караючий меч був не в руках доброго Сина Божого, а Його трійника — теж доброго Святого Духа, вина з Христа не знімається.

Мої запитання до Вас, брат Василь: У відповідності зі словами, сказаними Петру, що хто підняв меч від меча і загине: з Петром зрозуміло — був перевернутий на хресті (якщо православні та інші славні стверджують — з поваги до них і першого Папи Римського — повіримо цій легенді); з Павлом теж зрозуміло — відсікання його голови підтвердило істинність і правдивість слів Учителя Петру — хоча, на мій погляд, він був покараний паче не за аналізований проступок, а за те, що зрадив своїй національній релігії, бо був, по вічному рішенню Творця, обрізаний і зобов’язаний залишатися іудеєм до кінця днів своїх, адже Сам Творець сказав: «І буде Мій заповіт обрізання — на вашім тілі заповітом вічним» (Буття 17:13) А як покараний був Всесильним Сам Син (або Святий Дух) за осліплення Павла? Так як Христос — вічна любов, як пояснити використання християнським керівництвом процедури засліплення у виховних цілях? »

Брат Володимир, Ви занадто пізно почали збирати хроніку осліплення. Треба було почати якомога раніше, скажімо, від Содому, коли ангели засліпили жителів міста (Бут 19:11), або коли пророк Єлисей засліпив цілу армію та Сирію (4Цар 6:18). Можна було б навіть згадати, що Господь збирається у день гніву Свого засліпити усіх коней ворожих армій (Зах 12:4). Але чи варто говорити про це, коли сліпота — це одне з допустимих Богом покарань тим, хто залишає Його? ( Ударить тебе Господь божевіллям, і сліпотою, і туподумством. (Повторення Закону 28:28) — в цьому розділі перераховуються благословення і прокляття).
Ні, я б не сказав, що процедура засліплення як така взагалі існувала, будь то в християнстві, будь то в іудаїзмі. Адже якщо пошукати, то можна знайти й інші форми впливу на виховання людей. Візьміть того ж священика Захарію, отця Іоанна Хрестителя, який був позбавлений мови (Лук 1:20), а цар, що підняв руку проти пророка, так і не зміг опустити її, бо вона задерев’янілих (3Цар 13:4). Можна знайти десятки найрізноманітніших прикладів покарань та заходів впливу, які застосовував Господь Сам або через Своїх пророків і слуг. Але мабуть, не в цьому основне питання. Суть питання, наскільки я розумію, полягає в тому, чому Бог, який є Любов, користується такими жорстокими методами?

Швидше за все, тут деяке нерозуміння Бога… Ми часто оцінюємо іншого по собі. Але подумайте над наступним текстом: 3. Тепер же ти, єрусалимський мешканче та мужу юдейський, розсудіть но між Мною й Моїм виноградником:

4. що ще можна вчинити було для Мого виноградника, але Я не зробив того в ньому? Чому Я чекав, що родитиме він виноград, а він уродив дикі ягоди?

5. А тепер завідомлю Я вас, що зроблю для Свого виноградника: живопліт його викину, і він буде на знищення, горожу його розвалю, і він на потоптання буде,

6. зроблю Я загубу йому, він не буде обтинаний ані підсапуваний, і виросте терня й будяччя на ньому, а хмарам звелю, щоб дощу не давали на нього!

7. Бо виноградник Господа Саваота то Ізраїлів дім, а муж Юди коханий Його саджанець. Сподівавсь правосуддя, та ось кроволиття, сподівавсь справедливости Він, та ось зойк…

(Ісая 5:3-7)
З цього тексту можна зробити висновок, що Господь карає принаймні не Своїми руками. Він тільки знімає захист, а руйнування виробляє сатана. Ось тільки ми, подібно до Йова, робимо ту ж помилку, називаючи Бога винуватцем того, що насправді робить диявол: 7. І вийшов сатана від лиця Господнього, та й ударив Йова злим гнояком від стопи ноги його аж до його черепа…

8. А той узяв собі черепка, щоб шкребти себе. І він сидів серед попелу…

9. І сказала йому його жінка: Ти ще міцно тримаєшся в невинності своїй? Прокляни Бога і помреш!…

10. А він до неї відказав: Ти говориш отак, як говорить яка з божевільних!… Чи ж ми будем приймати від Бога добре, а злого не приймем? При всьому тому Йов не згрішив своїми устами…

(Йов 2:7-10)

Духовный-маяк группа ВКДорогие друзья! Если Вы хотите принять участие в распространении Благой Вести о скором пришествии нашего Господа. Просим рассказать о нашем сайте Вашим друзьям с помощью кнопок соцсетей. Благодарим Вас!

Опубликовать в Google Plus
Опубликовать в Мой Мир
Опубликовать в Одноклассники
Опубликовать в Яндекс

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

« »