Чи гріх вивчати наукові концепції?

Мар 26 • Разное • 521 Просмотров • Комментариев к записи Чи гріх вивчати наукові концепції? нет

GD Star Rating
loading...

Чи гріх вивчати наукові концепції , що суперечать Біблії , і приділяти цьому багато часу?

Запитує Олександр
Відповідає Олена Титова , 30.10.2013

Олександр запитує: «Величезний інтерес у своєму житті я приділяю наукам. Я займаюся філософією: читаю, пишу, аналізую. Вивчаю технічні науки, космологічні і космогонічні концепції: теорія великого вибуху, теорія струн, єдина теорія поля. Жінки немає і ніколи не було, значну частину часу витрачаю на вивчення всього цього. Я б не сказав, що це послаблює мою віру в Бога. Питання: вивчення філософії та космології , ознайомлення з ними можливо, якщо вони суперечать Біблії — гріх ? »

Вітаю , Олександр!
Стати вченим або просто знайомитися з науковими досягненнями не протипоказане християнину . Ви , звичайно ж , знаєте , що багато вчених є віруючими людьми , а з тих , хто стояв біля витоків наук або вніс вирішальний внесок у свою наукову галузь , віруючих — переважна більшість. Проникливий , аналітичний розум дослідника через науку відкриває Бога.

Але , якщо Ви , крім основної роботи , маєте величезний інтерес до наукових концепціям з різних областей і витрачаєте значну частину часу на їх вивчення , Вас можуть підстерігати небезпеки .

Перше . Ви ризикуєте отримати (або вже отримали ) залежність від тієї діяльності, якою займаєтеся . Будь-яка мирська залежність (у форматі нав’язливої , патологічної потреби ) гріховна і для християнина неприйнятна , оскільки діє руйнівно , відводить від духовного , забирає час, який можна було б присвятити Богові . Інакше кажучи , молитва , читання Слова Божого і духовної літератури , благовістя відсуваються на другий план (або взагалі зникають з життя ) , а на перший план виходить новий ідол , який вимагає все більше і більше часу , енергії , сил , коштів. А це — порушення двох перших Божих заповідей . Крім того , залежність, як непереборна , згубна звичка чревата медичними ( психічними та фізичними ) , соціальними , особистісними проблемами.

Друге . Ви не просто знайомитеся з науковими досягненнями , Ви вивчаєте наукові концепції світоглядного плану . У той же самий час Ви визнаєте , що вони суперечать Біблії. У такому випадку виникає питання , чи розумієте Ви їх помилковість і атеїстичне підгрунття ? Або просто констатуєте протиріччя Слову Божому ? Чи знайомі Ви з креаційними уявленнями в тій галузі, яку вивчаєте ?  Чи порівнювали   креаційні і еволюційно — матеріалістичні концепції , і якщо так , то до якого висновку приходили ? На жаль, можна вірити в Бога ( « … і біси вірують , і тремтять » , Як. 2:19 ) і одночасно — в мільярди років еволюції і великий вибух .

А тепер конкретно Ваше питання — чи гріх вивчення філософії та космології , що суперечать Біблії. Гріх , якщо їх вивчення посуває погоджуватися з нехристиянськими і матеріалістичними концепціями цих наук , що означає недовіру Слову Божому і Творцю і веде до відпадання від Бога в плані особистих відносин з Ним , до відходу з церкви ; в гіршому випадку — можна взагалі засумніватися в Його існуванні. Якщо ж Ви , утвердившись в креаціонізмі , знайомитеся з теоріями офіційної космології , щоб краще зрозуміти їх хибність і виразніше розглядати порочність , а потім донести це до віруючих і невіруючих , прославивши тим самим нашого Господа , тоді — не гріх. І те , за умови , що Ваше захоплення не стає безмірним і не перетворюється на залежність. « … Та не буде в тебе інших богів перед лицем Моїм » (Вих. 20:3 ) .

Божих благословень !
Пошукові запити користувачів: наукові концепції; запитання-відповіді; вопросы и ответы; ответы на вопросы; відповіді на запитання; христианский ответ; асд; провославные; католики; адвентисты седьмого дня; адвентисти сьомого дня; єхб; хвє; ехб; хве; свидетели Еговы; энциклопедия.

Духовный-маяк группа ВКДорогие друзья! Если Вы хотите принять участие в распространении Благой Вести о скором пришествии нашего Господа. Просим рассказать о нашем сайте Вашим друзьям с помощью кнопок соцсетей. Благодарим Вас!

Опубликовать в Google Plus
Опубликовать в Мой Мир
Опубликовать в Одноклассники
Опубликовать в Яндекс

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

« »