Полювання. Чи схвалює Господь це захоплення?

Мар 26 • Разное • 347 Просмотров • Комментариев к записи Полювання. Чи схвалює Господь це захоплення? нет

GD Star Rating
loading...

Полювання. Чи схвалює Господь  це захоплення?

Запитує Павло
Відповідає Олена Титова , 23.10.2013

Павло запитує: «Добрий день! Чи може бути захоплення полюванням з усіма необхідними ліцензіями заради захоплення і прожитку бути не угодно Господу? Чи є ще що-небудь , що може мені це забороняти як християнину ? Дякую «.

Вітаю , Павло ! Початковий принцип , даний Богом в Едемі для відносини людини до тварин , полягав у «господарюванні» , що означало дбати і опікувати. Умертвляти тварин було дозволено вже в гріховному світі — для жертвоприношень і після Потопу — для вживання в їжу. Але зверніть увагу на слова Господа : «… Мої всі звірі в лісі» ( Пс.49 : 10 ) і на те , як Він забезпечує звірину  всім необхідним для життя ( Пс. 103). Тому не поважати життя ( Боже творіння ) для віруючої людини — це гріх , і йому недозволено вбивати тварин бездумно і заради забави. Для християнина неприпустимі також будь-які прояви жорстокості  до тварин : » Піклується праведний життям худоби своєї , а серце безбожних жорстоке » ( Притчі 12:10 ) .

А тепер повернемося до Вашого питання . Біблія не забороняє полювання як таке. Полювання виправдано , скажімо , там , де воно — єдине джерело м’ясної їжі. Якщо ж за наявності магазинного м’яса, але людина йде вбивати тварину , переконуючи себе , що це для «прожитку «. Насправді нею рухають зовсім інші мотиви. Примха , забава , розвага, прагнення поспілкуватися з друзями — мисливцями і похвалитися своєю влучністю , силою, спритністю , послухати про аналогічні «подвиги» і викид адреналіну , можливо, » відзначити» порцією алкоголю » удачу » ; комусь приносить насолоду спостерігати за агонією вмираючої тварини і т. д.

Чим це небезпечно для християнина ?

По-перше , безглузде знищення Божих творінь — це бунт проти Бога і гріх проти природи.
По-друге , Бог завжди дивиться на стан серця і на те , якими мотивами людина керується у своїх вчинках. Перераховані вище мотиви гріховні, небажані Господу , а гріх розділяє з Богом. Мисливець ризикує втратити Його , а значить , і порятунок .
По-третє , мисливець завдає колосальної шкоди своєму внутрішньому духовному світу . Тут і небезпека отримати залежність , стати завзятим мисливцем з усіма негативними наслідками для себе і сім’ї. Тут і небезпека розхитування моральних устоїв. Загальновідомо , що кривавий азарт , вбивства тварин — це шлях до негативних особистісних  якостей : черствості , цинізму , бездушшю , що рано чи пізно проявиться і в ставленні до людей . У гіршому випадку може підвести до небезпечної межі . Відібрання життя у істоти , здатної відчувати страждання, відчувати біль і страх, просто заради того , що захотілося його віднятий, це є злочин.

Тому перш , ніж узяти в руки рушницю , корисно поставити собі питання , для чого я це роблю. Спілкування з природою , чим також люблять виправдовувати своє захоплення мисливці , можна здійснювати з фотоапаратом або відеокамерою без шкоди для себе і звірини .

Божих благословень !

Пошукові запити користувачів: полювання; запитання-відповіді; вопросы и ответы; ответы на вопросы; відповіді на запитання; христианский ответ; асд; провославные; католики; адвентисты седьмого дня; адвентисти сьомого дня; єхб; хвє; ехб; хве; свидетели Еговы; энциклопедия.

Духовный-маяк группа ВКДорогие друзья! Если Вы хотите принять участие в распространении Благой Вести о скором пришествии нашего Господа. Просим рассказать о нашем сайте Вашим друзьям с помощью кнопок соцсетей. Благодарим Вас!

Опубликовать в Google Plus
Опубликовать в Мой Мир
Опубликовать в Одноклассники
Опубликовать в Яндекс

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

« »