Прапор і гімн. Як ставитися до них?

Мар 31 • Разное • 347 Просмотров • Комментариев к записи Прапор і гімн. Як ставитися до них? нет

GD Star Rating
loading...

Прапор і гімн. Як ставитися до них?

Запитує Анатолій
Відповідає Олександра Ланц , 27.03.2014
Питання: «Про символи державної влади. Прапор , гімн і ставлення до них віруючих. В одній з передач телеканалу «Надія» в студії був виставлений прапор України. Я розумію, що це в тему сьогоднішніх подій. Але у наших північних братів інший прапор і це нас не об’єднує, а навпаки. Не є ці символи порушенням 2-ї заповіді ? чи повинні ми співати гімн, вставати при урочистому піднятті прапора? »

Мир вашому серцю , Анатолій!
На зорі мого християнського досвіду мені завжди здавалося , що коли люди стають християнами , вони втрачають свою індивідуальність , ну ніби, як уніформу на себе надягають , і всі такі однакові стають : акуратно пострижені , однакового зросту і ходять рядами. До речі , це було однією з декількох причин , за якими мені довго не вдавалося полюбити Христа. Дійсно , кому захочеться жити в такому уніфікованому суспільстві? Проблема почала вирішуватися , коли Господь став показувати мені християн , які були з інших народів. До речі , Він приписав мене до громади , яка складається з людей майже 30 різних національностей. В одній тільки моїй групі суботньої школи є росіяни, українці , молдавани та литовці.

Раз на рік наша церква влаштовує міжнародну суботу , коли люди одягаються в свій національний одяг , приносять щось смачненьке з того , що готують в їх народі і приносять прапор своєї країни. Треба сказати: це приголомшливе видовище! Але ще більш приголомшливо думати , що всі ми , такі різні , насправді, члени однієї родини: всі ми діти Адама по праву творіння і діти Бога по праву порятунку . Розумієте ? Бог не є однорідним, але дивно різноманітний, тому коли Він творив Адама , Він вклав у його генетичний код величезну кількість можливостей того , як виглядатиме людство , коли заселить всю Землю. І якби не втручання гріха , людство було б щасливим в різноманітності культур і мов , тому що коли з Богом — межі досконалості немає.

Біблія говорить мені про те , що Христос не збирався уніфікувати народи й язики . Пам’ятаєте, як Він процитував пророка Ісаю для книжників і фарисеїв ?

Мар.11 : 17 І навчав їх , кажучи : Хіба не написано: Дім Мій буде домом молитви для всіх народів ?

Біблія говорить мені про те , що безліч врятованих буде славити Христа кожен на своїй мові :

Одкров.7 : 9 Потому я глянув , і ось, велика кількість людей , яку ніхто не міг перелічити , з усіх племен і колін , і народів і язиків, стояла перед престолом і перед Агнцем в білому одязі і з пальмовими гілками в руках своїх .

А в Одкров.22 : 2 читаємо про те , що листя дерева життя, що росте посеред Нового Єрусалиму , будуть ним служать для зцілення народів. Не одного народу , а народів !

Чи будуть там прапори , гімни , герби і т.д ? Чому б і ні? Може , тільки набагато красивіші і правильні . Людина — творча істота , і Бог не дарма забезпечив нас цим даром . Але найголовніше , що там буде , — це справжня любов людей один по відношенню до одного, така любов , коли щастя іншої людини і іншого народу стоїть вище твого власного . Така любов буде абсолютною гарантією не тільки вічної безпеки , а й щасливого розвитку людства як такого.

Проблема сьогоднішнього людства не в тому , що у кожного народу є свій прапор і гімн , а в тому , що кожен народ водимо егоїзмом , з надр якого беруть початок шовінізм , нацизм і інші неподобства. Давайте подивимося правді в очі: ми всі частково або повністю наповнені гордістю за свій народ. Фіни пишаються Фінляндією , мексиканці Мексикою і т.д. Якось навіть дивно думати , щоб , наприклад , грузини почали пишатися евенками , чи не так? Кожному своя сорочка ближче до тіла. І деякі цілком можуть думати щось на кшталт: от якби представники інших народів не плуталися у нас під ногами , ми б уже давно почали процвітати. Кожен дбає про власне місце під сонцем і процвітання — і в цьому основна проблема занепалого людства. Не у прапорах і гімнах , а в себелюбстві і  гордості за себе , таких » інших » і «особливих» .

Як.3 : 16 « якщо у вашому серці ви маєте гірку заздрість та сварку (* не кажучи вже про лють і роздратування) , то не величайтесь та не говоріть неправди на істину. .. Де заздрість та сварка, там безлад та всяке зло ».

Таким чином , різноманітність народів і культур ( прапорів і гімнів) — це нормально і навіть добре. Погано тільки те , що йде від джерела егоїзму.

Коли я вступаю в заповіт з Богом при жертві Христа …

1 ) я отримую від Нього паспорт громадянина Його Царства зі штампом прописки у Вічності :

Єфес.2 :19 — 22 Отже, ви вже не чужі й не приходьки , а співгромадяни святим і свої Богові …

Філіпп.3 : 20 Життя ж наше — на небесах , звідки ждемо й Спасителя , Господа нашого Ісуса Христа …

2 ) я втрачаю свою стару гріховну природу

Рим.6 :4- 7 … ми поховані з Ним хрещенням у смерть, щоб , як Христос воскрес із мертвих славою Отця , так і нам ходити в оновленому житті . Бо якщо ми з’єднані з Ним подобою смерті Його , то повинні бути з’єднані  і  подобою  воскресіння , знаючи те , що наш давній чоловік розп’ятий із Ним , щоб знищилось тіло гріховне , щоб не бути нам більше рабами гріха, бо хто вмер звільнився від гріха.

3 ) Але я не втрачаю себе і свою приналежність тому народу, в надрах якого Бог дарував мені життя.

«Бо так каже Господь про скопців, що суботи Мої бережуть , і вибирають завгодне Мені, і що тримаються міцно Мого , — Я їм дам у Своїм домі та в мурах Своїх місце і ймення, що краще воно за синів та дочок, Я дам йому вічне ім’я , яке скону. А тих чужинців , що пристали до Господа , щоб служити Йому і любити ім’я Господа , бути рабами Його , усіх, хто хоронить суботу від осквернення її і тримаються міцно Мого заповіту , Я приведу на святу гору Мою та потішу їх в домі молитви всеспалення їх і жертви їх  будуть  вподоби на Моїм жертівнику , бо Мій дім буде названий домом молитви для всіх народів » ( Ісая 56 :4 -7).

Тому , дорогий брате , немає нічого страшного в тому, якщо у зборах українських адвентистів  прапор України , а в зборах російських адвентистів — прапор Росії, і що і ті , і інші здатні заспівати гімни своїх країн. Але страшно , якщо вони сидять в зборах і пишаються своїм національним походженням , перемелюють кістки політикам , культивують у своїх серцях невдоволення або зловтіху з приводу того , що відбувається в будь-яких країнах , замість того , щоб йти і рятувати для Вічності насамперед своїх по плоті !

Пам’ятаєте, як болісно було для Павла те, що його народ ніяк не міг визнати Ісуса Спасителем ?

« … Не обманюю, як свідчить мені моє сумління через Духа Святого, що маю велику скорботу й невпинну муку для серця свого! Я бажав би сам бути відлученим від Христа за братів моїх , рідних мені по плоті , тобто ізраїльтян … Братія ! бажання мого серця й молитва до Бога за Ізраїля на спасіння » ( Рим.9 :1- 4 ; Рим.10 : 1 )

От якщо в нас немає такого болю за тих , яким ми ближче всього за тілом, то треба б серйозно насторожитися : а чи все у нас гаразд у відносинах з Христом ? Тому що у Вічності будуть і українці , і росіяни , але тільки врятовані .

Ви абсолютно праві : прапори та гімни нас не об’єднують , вони лише показують нашу різноманітність , як людства. Християн всіх народів і мов повинна об’єднувати тільки взаємна любов : Іван.13 : 35 По тому пізнають усі , що ви учні Мої , як будете мати любов між собою .
Не робіть нічого підступом або з чванливости, але в покорі майте один одного за більшого від себе. (До филип’ян 2:3)

Коли українець відчуває себе вдома в російській громаді , а росіянин в українській , і ні в тих, ні в інших немає проблем з поважним ставленням до символів їхніх країн , навіть якщо самі ці країни , демонструючи початки божевілля, почали гарчати один на одного.

Чи є порушенням другої заповіді необхідність заспівати гімн і встати при піднятті прапора? Все залежить від того , чи є ці емблеми якоїсь держави ідолом для тих , хто співає і встає. Пам’ятаєте, як Ісус розподілив обов’язки християнина ? Кесарю — кесареве , Богу — Боже ( Матф.22 : 21 ) Звичайно , якщо кесар змушує вас співати гімн якоїсь країни в якості якогось виду поклоніння якомусь Богу , тоді в дію вступає правило , записане в 19. І відповіли їм Петро та Іван, та й сказали: Розсудіть, чи це справедливе було б перед Богом, щоб слухатись вас більш, як Бога? (Дії Апостолів 4:19)
Найкращим чином ця ситуація показана в подіях книги пророка Даниїла. Чи важко так жити в нашому шаленому світі ? Так. Тому що плоть — то наша занепала : їй то страшно , то гордість до горла надходить , то хочеться грішити. Чи можливо жити праведно ? Так. Тому що наш Учитель і Господь всесильний.

Давайте дозволимо Святому Духу керувати нашими вчинками. І давайте пам’ятати , що Він ніколи не стане вчити нас чомусь , що суперечить Писанню. Ось , наприклад , дивовижний за своєю місткістю уривок , який нам з вами , напевно, було б непогано вивчити напам’ять :

15. Тіштеся з тими, хто тішиться, і плачте з отими, хто плаче!

16. Думайте між собою однаково; не величайтеся, але наслідуйте слухняних; не вважайте за мудрих себе!

17. Не платіть нікому злом за зло, дбайте про добре перед усіма людьми!

18. Коли можливо, якщо це залежить від вас, живіть у мирі зо всіма людьми!

19. Не мстіться самі, улюблені, але дайте місце гніву Божому, бо написано: Мені помста належить, Я відплачу, говорить Господь.

20. Отож, як твій ворог голодний, нагодуй його; як він прагне, напій його, бо, роблячи це, ти згортаєш розпалене вугілля йому на голову.

21. Не будь переможений злом, але перемагай зло добром! (До Римлян 12:15-21)

Чим не програма дій ?

З любов’ю у Христі Ісусі ,Саша .

Пошукові запити користувачів: запитання-відповіді; вопросы и ответы; ответы на вопросы; відповіді на запитання; христианский ответ; асд; провославные; католики; адвентисты седьмого дня; адвентисти сьомого дня; єхб; хвє; ехб; хве; свидетели Еговы; энциклопедия.

Духовный-маяк группа ВКДорогие друзья! Если Вы хотите принять участие в распространении Благой Вести о скором пришествии нашего Господа. Просим рассказать о нашем сайте Вашим друзьям с помощью кнопок соцсетей. Благодарим Вас!

Опубликовать в Google Plus
Опубликовать в Мой Мир
Опубликовать в Одноклассники
Опубликовать в Яндекс

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

« »