Біблія — Святе Письмо ? Але ж там розповідається про Авраама і Агар .

Апр 11 • Толкование Писания • 476 Просмотров • Комментариев к записи Біблія — Святе Письмо ? Але ж там розповідається про Авраама і Агар . нет

GD Star Rating
loading...

Біблія — Святе Письмо ? Але ж там розповідається про Авраама і Агар .

Запитує Надя
Відповідає Олександра Ланц , 15.02.2014

Питання: » От ви даєте відповідь , що якщо любити когось і той у шлюбі , то мовляв , гріх перелюбу . А сьогодні в Біблії прочитала Бут. 17-15 , про Аврама , Сару і Агар , як дружина дозволила чоловікові переспати з іншою. А як же істина — діти повинні по любові народитися ? Як Святе Письмо може пропагувати перелюб? І ще , а є й такі шлюби , що на гріху союз свій створили , через розрахунок або магію , а не з любові. Тоді чи є сенс всі шлюби святими називати? А люблячих грішника ? »

Мир вам , Надя!
Святе Письмо названо Святим не тому , що воно говорить тільки про високе , правильне, чисте, безгрішне. Воно Святе тому , що відокремлене від усіх інших писань людських . Слово » святий» означає » відокремлений » .

У чому ж виявляється така відокремленість Біблії? У тому , що Біблія — єдина в світі книга , яка говорить тільки правду , не прикрашаючи і не змінюючи деталей.

Якщо Авраам зробив гріх , послухавшись голосу дружини і народивши Ізмаїла , Біблія не мовчить про це, не прикрашає образ патріарха і тим більше не виправдовує гріх його недовіри Богу . Вона просто надає нам з вами чисті,  не перекручені факти , щоб ми змогли зробити правильні висновки.

Ось коротко та сама історія , про яку ви запитуєте:

Аврам і Нахор взяли собі дружин ; Ім’я Аврамовій Сара ; ім’я Нахоровій жінці Мілка . І Сара була неплідна, і бездітна.

І сказав Господь до Аврама: Вийди зо своєї землі , і від родини своєї , і з дому батька свого до Краю , який Я тобі покажу ; і Я вчиню тебе великий народ , і благословлю тебе , і звеличу ймення твоє, і будеш ти благословенням Я поблагословлю благословляють тебе , і проклинає тебе прокляну ; І благословляться в тобі всі племена землі . І пішов Аврам , як сказав йому Господь …

Після цих пригодах (* війна за звільнення Лота ) було слово Господнє Аврамові в видінні таке : Не бійся , Аврам ; Я тобі щит, нагорода твоя вельми велика. Аврам сказав : Господи, Господи ! що даси Ти мені ? я бездітний розпорядник у домі моєму цей Еліезер з Дамаску. І сказав Аврам: Отож , Ти не дав нащадка мені , і ото мій керівник спадкоємець мені . І було слово Господнє до нього , таке: Він не буде спадкоємець тобі , але той , хто вийде з твойого нутра, він буде спадкоємцем. І вивів його надвір та й сказав : Подивися на небо і порахуй зірки , якщо ти можеш їх полічити. І сказав йому : стільки буде у тебе нащадків. Аврам повірив Господу, і Він зарахував йому те в праведність .

А Сара, Аврамова жінка, не родила йому . У неї була єгиптянка невільниця , а ймення їй Агар . І сказала Сара Авраму : ось , Господь уклав чрево моє , щоб мені не народжувати; Прийди ж до моєї невільниці, може бути , я буду мати від неї дітей. І послухався Аврам Сари . І взяла Сара , Аврамова жінка , служницю свою , єгиптянку Агар , після закінчення десяти років перебування Аврамового в землі ханаанській , і дала її Аврамові, чоловікові своєму , за жінку. Він увійшов до Агарі , і вона зачала. Побачивши ж , що зачала , то стала легковажити господиню свою . І сказала Сара Аврамові: Моя кривда на тобі! я віддала служницю до лона твого ; а вона , побачивши , що зачала , то стала легковажити мене …

Вродила Агар Аврамові сина ; і нарік Аврам  ім’я синові своєму , що вродила Агар : Ізмаїл . Аврам був вісімдесяти шести років , коли Агар народила Аврамові Ізмаїла .

І був Аврам дев’яносто років , коли явився Господь Аврамові і сказав йому: Я Бог Всемогутній! Ходи перед лицем Моїм, і будь непорочний! І Свого заповіта поміж Мною і тобою , і дуже-дуже розмножу тебе . … І сказав Авраамові Бог: Сара , жінка твоя , не кличе Сарою , бо ім’я їй: Сарра Я благословлю її і дам тобі від неї сина ; благословлю її , і стануться з неї народи , і царі народів будуть із неї . … І про Ізмаїлі Я послухав тебе: Ось Я поблагословлю його, і вчиню його , і дуже-дуже розмножу ; дванадцять князів народяться від нього ; і Я його великий народ . Але заповіта Я складу з Ісаком, що народить тобі Сарра …

Авраам був ста років , коли народився у нього Ісаак , син його .

Які ми бачимо факти?

— Бог обіцяв Аврааму сина ;
— Авраам згрішив , відмовившись вірити Слову Бога про те , що у нього від Сари народиться син ;
— Авраам народив Ізмаїла в результаті свого гріха ;
— В сім’ї Авраама почалися серйозні неприємності , які не припиняються й донині , бо Ізмаїл , коли виріс , став родоначальником арабів. Ви ж знаєте, які напружені відносини між єврейським і арабським народами?
— Бог , після народження Ізмаїла , мовчав і не звертався до Авраама 13 років ;
— Авраам і Сарра все ж народили спільного сина .

Які ми робимо висновки?

— Недовіра Слову Бога веде до гріха ;
— Гріх народжує на світ великі проблеми , які потім можуть тягнутися з покоління в покоління ;
— Навіть ті , хто мали можливість особисто чути голос Бога і бачити те , що Він робить у їхніх життях , можуть сильно оступитися ;
— Бог прощає гріх тому, хто продовжує тримати своє серце відкритим для Нього ;
— Бог виконує Свої обіцянки навіть тоді , коли люди опиняються впадають у гріх недовіри Йому .

Виходячи з того , що сталося з Авраамом і його дружиною , ми можемо зробити ще один дуже важливий висновок : з’єднання двох людей в одне подружжя завжди повинно не тільки називатися святим , а й бути таким в реальності. Святим — значить , відокремленим від усього іншого світу так , що ніхто з цього світу не може бути його частиною. У разі порушення святості подружжя, наступають незворотні наслідки руйнувань і втрат , як у випадку з Авраамом , наприклад.

Ви праві , кажучи , що діти повинні народитися в любові. І це істина. Тому що коли чоловік і дружина люблять один одного , вони будуть дуже серйозно піклуватися про своїх дітей , допомагаючи один одному і подаючи своїм дітям прекрасний приклад справжнього щасливого життя. Це якраз була задумка Бога , коли Він творив першу пару : Адама і його дружину.

От тільки б нам , розмірковуючи про любов , не переплутати справжнє кохання ( 1Кор.13 ) з звичайним бажанням плоті.

Дорога Надя , ви навіть не уявляєте , як гріє моє серце той факт , що ви пробуєте читати Біблію ! Будь ласка , заради вашого спасіння — читайте! І задавайте чесні питання, навіть якщо вони здаються вам дивними. Просто пам’ятайте , що Біблія показує нам правду не тільки про Бога , а й про людей. А люди , м’яко кажучи , неідеальні . Тільки Ісус Христос ідеальний, і тільки Його праведність може врятувати вас або мене для Вічного Життя . Читайте Біблію , вчіться на помилках патріархів того , щоб не робити нічого подібного , але все ж вчіться і тому, що навіть якщо ви зробите гріх ( помилку ) , Бог все одно залишатиметься вірним вам і продовжуватиме рятувати вас для Вічного Життя .

З любов’ю у Христі Ісусі ,Саша .

Духовный-маяк группа ВКДорогие друзья! Если Вы хотите принять участие в распространении Благой Вести о скором пришествии нашего Господа. Просим рассказать о нашем сайте Вашим друзьям с помощью кнопок соцсетей. Благодарим Вас!

Опубликовать в Google Plus
Опубликовать в Мой Мир
Опубликовать в Одноклассники
Опубликовать в Яндекс

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

« »