Бог люблячий, то чому страждали невинні люди в Єгипті від страт?

Янв 26 • Толкование Писания • 347 Просмотров • Комментариев к записи Бог люблячий, то чому страждали невинні люди в Єгипті від страт? нет

GD Star Rating
loading...

Бог люблячий, то чому страждали невинні люди в Єгипті від страт?

Запитує Анна
Відповідає Віктор Білоусов , 13.12.2013
Анна запитує: Здрастуйте! Якщо Бог люблячий , то чому страждали невинні люди в Єгипті від страт , коли Бог творив чудеса перед фараоном? Чи не можна було якось по-іншому! Дайте відповідь, будь ласка , на це питання.

Мир Вам, Анна!
На жаль , коли у світ увійшов гріх — прийшла і відплата за гріх . Нам здається , що якщо ми » не згрішили » сьогодні ( вчора і позавчора не в рахунок) — то ми праведні і повинні отримувати лише блага … Давайте прочитаємо , як себе вели єгиптяни , по відношенню до юдеїв :
8. І став над Єгиптом новий цар, що не знав Йосипа.9. І сказав він до народу свого: Ось народ Ізраїлевих синів численніший і сильніший від нас!10. Станьмо ж мудріші за нього, щоб він не множився! Бо буде, коли нам трапиться війна, то прилучиться й він до ворогів наших, і буде воювати проти нас, і вийде з цього краю.11. І настановили над ним начальників податків, щоб його гнобити своїми тягарами. І він будував міста на запаси фараонові: Пітом і Рамесес.12. Але що більше його гнобили, то більше він множився та більше ширився. І жахалися єгиптяни через Ізраїлевих синів.13. І Єгипет змушував синів Ізраїля тяжко працювати.14. І вони огірчували їхнє життя тяжкою працею коло глини та коло цегли, і коло всякої праці на полі, кожну їхню працю, яку змушували тяжко робити.15. І звелів був єгипетський цар єврейським бабам-сповитухам, що одній ім’я Шіфра, а ім’я другій Пуа,16. і говорив: Як будете бабувати єврейок, то дивіться на порід: коли буде син, то вбийте його, а коли це дочка, то нехай живе.17. Але баби-сповитухи боялися Бога, і не робили того, як казав їм єгипетський цар. І вони лишали хлопчиків при житті.18. І покликав єгипетський цар баб-сповитух, та й сказав їм: Нащо ви робите цю річ, та лишаєте дітей при житті?19. І сказали баби-сповитухи до фараона: Бо єврейки не такі, як єгипетські жінки, бо вони самі баби-сповитухи: поки прийде до них баба-сповитуха, то вони вже й народять.20. І Бог чинив добро бабам-сповитухам, а народ розмножувався, і сильно міцнів.

(Вихід 1:8-20)
Ці люди не були безневинні. Безумовно , вони ніяк не очікували що їм колись прийдеться відповісти за принесені зло і біль.
Щоб бути прощеними потрібно обов’язково прийти до Бога з покаянням.
Якщо відмовлятися каятися, і думати, що Бог все одно всіх простить без покаяння, бо всіх любить — не відповідає дійсності.
Наприклад , молода людина хвора на цироз печінки і продовжує пити. Якщо йому тато каже : «Синку , я тебе люблю , хочу щоб ти жив . Кидай пити , лікуйся , або ти помреш » , то від реакції сина залежить результат. Якщо син покається , змінить спосіб життя — то зможе бути живий …
30. Тому буду судити вас, доме Ізраїлів, кожного за дорогами його, говорить Господь Бог. Покайтеся, і відверніться від усіх ваших гріхів, і не буде вам провина на спотикання!31. Поскидайте з себе всі ваші гріхи, якими ви грішили, і створіть собі нове серце та нового духа! І нащо маєте померти, Ізраїлів доме?32. Бо не жадаю Я смерти помираючого, говорить Господь Бог, але покайтеся та й живіть!(Єзекіїль 18:30-32)
Ісус говорив :
2. Усяку галузку в Мене, що плоду не приносить, Він відтинає, але всяку, що плід родить, обчищає її, щоб рясніше родила.3. Через Слово, що Я вам говорив, ви вже чисті.4. Перебувайте в Мені, а Я в вас! Як та вітка не може вродити плоду сама з себе, коли не позостанеться на виноградині, так і ви, як в Мені перебувати не будете.5. Я Виноградина, ви галуззя! Хто в Мені перебуває, а Я в ньому, той рясно зароджує, бо без Мене нічого чинити не можете ви.6. Коли хто перебувати не буде в Мені, той буде відкинений геть, як галузка, і всохне. І громадять їх, і кладуть на огонь, і згорять.(Від Івана 15:2-6)
Буває що відплату зараз отримують не самі грішні , але це не означає що всі інші грішники вони не загинуть . Відповідь — у покаянні за довготерпіння Божого :
1. Того часу прийшли були дехто, та й розповіли Йому про галілеян, що їхню кров Пилат змішав був із їхніми жертвами.2. Ісус же сказав їм у відповідь: Чи ви думаєте, що оці галілеяни, що так постраждали, грішніші були від усіх галілеян?3. Ні, кажу вам; та коли не покаєтеся, то загинете всі так!4. Або ті вісімнадцять, що башта на них завалилась була в Сілоамі й побила їх, чи думаєте, що ті винні були більш за всіх, що в Єрусалимі живуть?5. Ні, кажу вам; та коли не покаєтеся, то загинете всі так!6. І Він розповів оцю притчу: Один чоловік у своїм винограднику мав посаджене фіґове дерево. І прийшов він шукати на ньому плоду, але не знайшов.7. І сказав винареві: Оце третій рік, відколи приходжу шукати плоду на цім фіґовім дереві, але не знаходжу; зрубай його, нащо й землю марнує воно?8. А той йому в відповідь каже: Позостав його, пане, і на цей рік, аж поки його обкопаю довкола, і обкладу його гноєм,9. чи року наступного плоду не вродить воно. Коли ж ні, то зрубаєш його.(Від Луки 13:1-9)
Благословень Божих , Віктор

Доповнює Олег Замігайло.

Мир Вам , Анна ,
Давайте почнемо з того , що все таки не » Бог творив чудеса перед фараоном » , а Мойсей через Арона виконував Його волю в землі Єгипетській.
Єгипетські страти мали своєю метою не тільки зломити завзятість фараона , але й підірвати в очах народу значення тих богів , яким поклонялися в Єгипті .
Перша кара була спрямована проти першого головного божества країни — це Осіріс , або Озіріс , який уособлював собою Ніл , який виявився безсилим захистити країну від цього лиха. Частина страт , які робив Мойсей повторювали жерці , цим ще більше посилюючи страждання народу.
Друга страта — це жаби , які своєю численністю вийшли з Нілу і наповнили Єгипет . Ця страта спрямована проти богині Хет , вона вважається гонителькою жаб , всякої нечисті і зображується з головою жаби. І вона нічого не могла зробити . Жаби і жаби — це явище поширене в Єгипті . Коли була повінь і Ніл розливався , то , природно плодилися і розмножувалися ці земноводні , тоді зверталися до богині , щоб знищити їх. У даному випадку їх молитви не допомагали , і авторитет богині упав.
Третя кара прийшла вже без застереження . Вся земля наповнилася мошками і комахами . Якщо логічно мислити , що якщо помирає безліч жаб , то їх тіла починають поїдати комахи , які народяться і плодяться на них. Це було стихійне лихо , яке прийшло під впливом перших двох . Воно спрямоване проти бога ім’ям Себ , або батька богів , він є як би володарем землі . Вся земля піддалася осквернення через мошок , і авторитет його теж знизився.
Шоста кара стосувалася самих людей. Мойсей кинув попіл , справив виразку , вразила не лише худобу , а й людей, страта ця так само спрямовувалася проти ідолопоклонства . Справа в тому , що в містах , присвячених богу Себу або Пітон, щорічно приносилися в жертву людей, що мають волосся рудого кольору. Жертва була страшна , їх спалювали живцем на багатті , і попіл їх майорів по повітрю , як би очищаючи атмосферу від шкідливих стихій. І ось тепер , попіл , кинутий Мойсеєм , справив протилежну дію , замість очищення — зараза і виразка пішла на всіх людей.
Дев’ята кара — це тьма , яка наступила по всій землі , спрямована проти бога сонця. Бог сонця протегував Єгипту , був верховним божеством Єгипту , і тепер він показував своє безсилля перед обличчям грізного Бога Ізраїлю.
Всі «страти єгипетські » мали не просто стихійний характер , але глибокий релігійно- моральний сенс .

З повагою, Олег.

(Пошукові запити користувачів: Бог люблячий; запитання-відповіді; вопросы и ответы; ответы на вопросы; відповіді на запитання; христианский ответ; асд; провославные; католические; адвентисты седьмого дня; адвентисти сьомого дня; єхб; хвє; ехб; хве; свидетели Еговы; энциклопедия)

Бог люблячий, то чому страждали невинні люди в Єгипті від страт?, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Духовный-маяк группа ВКДорогие друзья! Если Вы хотите принять участие в распространении Благой Вести о скором пришествии нашего Господа. Просим рассказать о нашем сайте Вашим друзьям с помощью кнопок соцсетей. Благодарим Вас!

Опубликовать в Google Plus
Опубликовать в Мой Мир
Опубликовать в Одноклассники
Опубликовать в Яндекс

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

« »