Бог не бажає смерті грішника, написано в Єзк.33 : 11 , а в Втор.28 : 63 написано, що радіє винищуючи вас?

Янв 15 • Толкование Писания • 481 Просмотров • Комментариев к записи Бог не бажає смерті грішника, написано в Єзк.33 : 11 , а в Втор.28 : 63 написано, що радіє винищуючи вас? нет

GD Star Rating
loading...

Бог не бажає смерті  грішника, написано в Єзк.33 : 11 , а в Втор.28 : 63 написано, що радіє винищуючи вас?

Запитує Микола
Відповідає Олександра Ланц , 07.09.2013
Мир вам у Христі, Микола !
Ось ті два тексти , про які ви запитуєте:
Іез.33 : 11 Скажи їм: Живий Я , говорить Господь Бог : не хочу смерті грішника , але щоб грішник звернувся від шляху свого і живий був . Зверніться , зверніться від злих шляхів ваших ; для чого вам умирати, доме Ізраїлів?
Втор.28 : 63 І як радів Господь , роблячи вам добро і примножуючи вас , так буде радіти Господь , вигублятиме вас та винищуючи вас , і ви будете вирвані з землі , в яку ти йдеш , щоб володіти нею .

Давайте уявимо , що у одного батька улюблений син вибрав — таки спробувати наркотики , і сина затягнуло так , що через деякий час він явно помре. Батько не хоче смерті заблудлого сина , і тому поміщає його туди , де син не може отримувати наркотики. Що буде відбуватися з ним? Ломки , і такі , що страшно дивитися. Люблячий батько буде змушений постійно перебувати поруч , щоб виносити з кімнати блювотну масу і змінювати під ним ліжко , щоб утримувати свою дитину , коли він під час нападів намагатиметься покалічитися себе …
Чи буде батько в ці дні радіти? Не поспішайте з відповіддю. Тому що , звичайно , на його обличчі навряд чи буде сяяти щаслива посмішка і його серце навряд чи буде стрибати від щастя , але … радість все одно буде . Радість розуміння того , що після всіх цих жахливих ломок , що після того , як його син , можливо , втратить майже все своє здоров’я , а якісь органи його тіла можуть навіть відключитися , син все ж таки буде врятований для життя. А потім , коли закінчиться цей страшний період , він зможе почати лікуватися і відновлюватися , і більше того , сам батько — найкращий лікар, який здатний допомогти цьому відновленню.
Розумієте , Миколо , Бог , коли змушений приходити в життя Свого народу з судами , не відчуває радості від того , що народ зазнає жахи ломок , але радіє тому , що в результаті народ все ж може бути врятований від наркотику гріховного життя , від розкладання , який цей наркотик несе . Звичайно , Богу було б нескінченно приємніше радіти тому , що Він має повне право благословляти Свій народ ,  адже вони відкидають мерзоту гріха. Але якщо Його народ виявився по вуха в наркотику , то не вжити заходів порятунку , навіть хворобливі і смертельно небезпечні для деяких з них , означатиме погубити всіх , а Бог каже: «Не хочу смерті грішника » .
Розглядаючи текст Втор.28 : 63 , ви також повинні бути дуже уважні до контексту всієї історії Ізраїльського народу , бо ж ці слова звернені навіть не до одної якоїсь окремої  людини , а саме до численного народу Божого .
Навіщо Бог викликав єврейський народ з Єгипту?
Відповідь : Дивіться, навчив я вас постанов та законів, як наказав мені Господь , Бог мій, чинити так серед того Краю , куди ви входите , щоб посісти його, Бережіть, і виконуйте їх , бо це мудрість ваша та ваш розум на очах народів , які , почувши усіх постанов , скажуть : тільки цей великий народ є мудрий та розумний народ . Хіба є такий великий народ , до якого боги його були б настільки близькі, як близький до нас Господь , Бог наш , коли закличемо Його? І чи є такий великий народ , у якого були б такі справедливі постанови і закони , як увесь той Закон , який я пропоную вам сьогодні ? ( Втор.4 :5- 8 )
Дуже проста відповідь , чи не так? Бог дарував ізраїльтянам все , що могло б зробити їх життя таким процвітаючим і світлим , якби вони жили за Божими правилами , що інші народи приходили б на цей світ до них і могли б теж пізнати Істинного Бога і почати жити за Його правилами , щоб теж бути щасливими і вільними. Іншими словами , метою Бога була євангелізація язичницьких народів. Добрі вісти про люблячого, рятую чого  і дбайливого  Бога повинні були поширюватися навіть не словами про Нього , а життям всього народу Божого .
Ізраїльтяни , безумовно , почали користуватися Божими благословеннями , але була загроза того , що вони перекрутять їх і почнуть грішити , при цьому продовжуючи носити ім’я Вседержителя так , наче це Він вчить їх жити викривлено. Що буде в результаті ? Ті язичницькі народи , які знають , що ізраїльтяни живуть під знаменами Істинного Бога, розчаруються в Бозі! А що це означає ? Дорога порятунку для них буде закрита! Але Бог любить їх так само сильно , як і єврейський народ. Так само сильно!
Тому , коли Бог виливає свої суди на Свій народ , Він не відчуває радості від їх мук. Бог є любов! Але Він відчуває радість від того, що й сам народ все ж залишиться в живих, і для людей з інших народів можливість пізнати Істинного Бога і врятуватися все ж залишатиметься відкритою.

З повагою , Саша .

(Пошукові запити користувачів: Бог; запитання-відповіді; вопросы и ответы; ответы на вопросы; відповіді на запитання; христианский ответ; асд; провославные; католические; адвентисты седьмого дня; адвентисти сьомого дня; єхб; хвє; ехб; хве; свидетели Еговы; энциклопедия)

Бог не бажає смерті грішника, написано в Єзк.33 : 11 , а в Втор.28 : 63 написано, що радіє винищуючи вас?, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Духовный-маяк группа ВКДорогие друзья! Если Вы хотите принять участие в распространении Благой Вести о скором пришествии нашего Господа. Просим рассказать о нашем сайте Вашим друзьям с помощью кнопок соцсетей. Благодарим Вас!

Опубликовать в Google Plus
Опубликовать в Мой Мир
Опубликовать в Одноклассники
Опубликовать в Яндекс

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

« »