Бог не має початку ? Але Біблія прямо каже: На початку було Слово.

Янв 19 • Толкование Писания • 685 Просмотров • Комментариев к записи Бог не має початку ? Але Біблія прямо каже: На початку було Слово. нет

GD Star Rating
loading...

Бог не має початку ? Але Біблія прямо каже: На початку було Слово.
Запитує Сергій
Відповідає Василь Юнак , 01.11.2013
Сергій пише:
У відповіді http://www.bible.com.ua/answers/r/35/324317 Олена Титова обгрунтовує , що Бог не має початку , інакше він би належав Всесвіту , а не був би його причиною. Але Біблія прямо каже: На початку було слово. Чому вірити ? З іншого боку , слово , це лексична одиниця для передачі змісту від однієї людини до іншої . Як могло виникнути слово раніше людей ? Богу не потрібно було слово , тому що йому нікому було його передавати.

Вітаю Вас , Брат Сергій !
Проблема полягає в тому , що пізнання людини обмежені. Як справедливо сказав хтось : «Чим більше я знаю , тим більше я розумію , як мало я знаю». Інший образний вислів здібностей нашого пізнання колись нам представляв один шкільний учитель : наше знання подібно колу і те , що всередині кола, це обсяг нашого знання . Все, що лежить поза окружностями- це все те , що ми ще не знаємо. А сама окружність — це наше усвідомлення того , що ми не знаємо ; це горизонт охоплення нашого незнання . У того , хто знає мало , і горизонт малий , і йому здається , що він вже знає майже все — ну ще трохи залишилося , і він все дізнається . Але чим більше пізнає людина, тим більше розширюється горизонт , тим більше він розуміє , як багато незвіданого лежить за межами його пізнання.
Я часто порівнюю наше пізнання Бога з тим , що знає про мій внутрішній  світ  мураха , що повзає по моїх  черевикам . Ми не здатні пізнати Бога цілком . Людина навіть не здатна зрозуміти , що таке нескінченність — нескінченність часу і простору. Ви процитували слова про те , » що Бог не має початку , інакше він би належав Всесвіту , а не був би його причиною » — а на підставі чого зроблено саме такий висновок ? Хто встановив правило , згідно з яким » безпочатковий належить всесвіту» ? Це людське уявлення про те , що спочатку був  вічний Всесвіт ? А що , якщо Всесвіт не вічний , а був створений  Богом ?
Так , Біблія говорить , що спочатку було Слово . Але Біблія також говорить , що це Слово було Бог !  І після цього Ви намагаєтеся міркувати про те , що «Слово , це лексична одиниця для передачі змісту від однієї людини до іншої . Як могло виникнути слово раніше людей ? Богу не потрібно було слово , тому що йому не було кому його передавати» . Ваше міркування могло б мати сенс з точки зору людської мудрості. Однак, Біблія також говорить : » Мої думки — не ваші думки , ні ваші шляхи — шляхи Мої, говорить Господь . Але як небо вище землі , так шляхи Мої вище шляхів ваших , і думки Мої за ваші думки. Як дощ і сніг сходить з неба і туди не повертається , але напуває землю і робить її здатною народжувати і родить , щоб вона давала насіння тому, хто сіє , і хліб тому , хто їсть , — так і слово Моє, що виходить із уст Моїх , — воно не повертається до Мене марним , але виконує те , що Мені завгодно, і робить те , для чого Я послав його » ​​(Іс. 55:8-11) .
Зауважте , Слово Бога — це не просто «лексична одиниця для передачі змісту » . Слово Бога володіє творчою силою і виконує призначення. Біблія каже: » Словом Господнім учинене небо, а подихом уст Його — все воїнство їх … бо Він сказав , — і сталось, наказав , — і стало » ( Пс 32:6,9 ) . Як бачите , Слово Бога відрізняється від слова людини. Слово у Бога служить не тільки для передачі змісту , а й для створення тієї людини, якій згодом буде переданий сенс .
А може це і не «Слово» взагалі , але у людини просто не виявилося потрібного слова в своєму лексиконі , щоб правильно назвати «Слово Бога». Наш словниковий запас обмежений , тим більше, коли мова йде про те , що нам не відомо . Я згадав розповідь , написану словами людини, що жила поза цивілізацією , про те , як їх плем’я зустрілося з цивілізацією : у них не було слів «автомобіль» , » вертоліт» , » рушниця» . Вони не розуміли причину смерті тварини від пострілу з рушниці. І в цьому оповіданні обмеженою мовою передавалося те, що ми б сказали набагато простіше і ясніше . У тому оповіданні був грізно гарчащий звір , який залишає дивні сліди , була палиця , приставлена ​​до плеча і яка видає звук тріскотящого в багатті бамбука , від чого тварина падає замертво , без будь-яких  ознак , хіба що в голові утворилася дірка як від стріли , але ніякої стріли не було … Нам зрозуміло , що це автомобіль і постріл з рушниці , але як це пояснити тим тубільцям ? Точно така сама ситуація і з нашим розумінням того , що вище землі , що належить всесвіту і Богу . І в спробах судити про те , ми не краще двох мурах на моєму черевику , які сперечаються про причини переміщення мого черевика над  їх мурашником . І це можуть бути дуже мудрі , вчені мурахи , з розвиненою логікою мислення … але все ж вони мурахи , а не люди. А ми — люди , але не Бог.

Благословень ! Василь Юнак.

(Пошукові запити користувачів: Бог; запитання-відповіді; вопросы и ответы; ответы на вопросы; відповіді на запитання; христианский ответ; асд; провославные; католические; адвентисты седьмого дня; адвентисти сьомого дня; єхб; хвє; ехб; хве; свидетели Еговы; энциклопедия)

Бог не має початку ? Але Біблія прямо каже: На початку було Слово. , 5.0 out of 5 based on 1 rating

Духовный-маяк группа ВКДорогие друзья! Если Вы хотите принять участие в распространении Благой Вести о скором пришествии нашего Господа. Просим рассказать о нашем сайте Вашим друзьям с помощью кнопок соцсетей. Благодарим Вас!

Опубликовать в Google Plus
Опубликовать в Мой Мир
Опубликовать в Одноклассники
Опубликовать в Яндекс

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

« »