Цілителі. Чи приймати всіх цілителі за Божих людей , якщо вони говорять ім’я Господа?

Апр 11 • Толкование Писания • 269 Просмотров • Комментариев к записи Цілителі. Чи приймати всіх цілителі за Божих людей , якщо вони говорять ім’я Господа? нет

GD Star Rating
loading...

Цілителі. Чи приймати всіх цілителі за Божих людей , якщо вони говорять ім’я Господа?

Запитує Галина
Відповідає Олександра Ланц , 08.02.2014

Питання: » Я не можу зрозуміти вірші Марка 9:38-40 . Скажіть , чому тоді ми не приймаємо людей , які цим займаються в ім’я Господа? А як же цілителі ? Адже вони теж в ім’я Бога лікують ? »

Доброго дня, Галина!

Ось слова Ісуса , про які ви запитуєте:

38. Обізвався до нього Іван: Учителю, ми бачили одного чоловіка, який з нами не ходить, що виганяє Ім’ям Твоїм демонів; і ми заборонили йому, бо він із нами не ходить.
39. А Ісус відказав: Не забороняйте йому, бо немає такого, що Ім’ям Моїм чудо зробив би, і зміг би незабаром лихословити Мене.
40. Хто бо не супроти нас, той за нас! (Від Марка 9:38-40)

Чи знаєте ви, Галина, чим написана найголовніша фраза відрізняється від виголошеної?

Коли ми з вами читаємо щось написане , ми розставляємо смислові наголоси так , як нам здається , вони повинні бути розставлені. А коли ми когось слухаємо , то приймаємо ті смислові наголоси , які розставляє мовець. З цієї причини ми з вами , Галина , можемо прочитати одну й ту ж фразу і зрозуміти її по-різному. Найяскравіший приклад такого прочитання відомий усім:

Стратити не можна помилувати

Я можу зробити смисловий наголос на тому , що треба людину вбити , і прочитати так: «Стратити ! Не можна помилувати ! » , А ви зробите наголос на тому , що людині треба зберегти життя і прочитаєте так:« Стратити не можна! Помилувати ! »Тут ще є купа варіантів , якщо розглядати інтонацію , яку я буду використовувати: інтонацію роздуми , гніву , жалю , байдужості .

Та ж сама проблема переслідує і тих , хто читає Біблію. Ми настільки
звикаємо розставляти смислові наголоси відповідно нашого з вами життєвого досвіду і схильностей , що найчастіше зовсім не бачимо , що там все може бути зовсім по -іншому. Однак Бог, не залишає нас мучитися в цій складній ситуації , але наказує : « досліджуйте Писання » ( Ін. 5 : 39 ) Якщо ми досліджуємо їх , то одного разу обов’язково натрапимо на уривок , який почне вирівнювати наше розуміння того , що написано в Марк.9 :38 -40. Давайте прочитаємо його :

« Багато хто скаже Мені того дня : Господи ! Господи ! чи не в Твоє ім’я ми пророкували ? і чи не Твоїм ім’ям бісів виганяли ? і не Ім’ям Твоїм чуда великі творили? І їм оголошу Я тоді : Я ніколи не знав вас … » ( Матф.7 :21 -23)

З одного боку , Ісус каже: «ніхто , що зробить чудо ім’ям Моїм , не може незабаром лихословити Мене ». З іншого боку Він говорить про те , що буде безліч людей , які використовуватимуть  Його ім’я навіть для вигнання бісів , а Він їх, виявляється , ніколи не знав. Протиріччя? Це буде протиріччям до тих пір, поки ми не розставимо вірні смислові наголоси в тих віршах , про які ви питаєте.

Зазвичай люди читають їх так: якщо хтось вимовляє словосполучення « Ісус Христос » , то ця людина — істинний віруючий , він від Бога.

Але ж ми знаємо , що наша мова без кісток , він може по тисячі разів на день вимовляти це словосполучення , йому жарко не стане.

Ісус же має на увазі далеко не просто вимовлене слово , Він говорить про те , що якщо хтось дійсно створив диво Його ім’ям , така людина обов’язково одного разу виявиться у Його ніг в якості Його учня , щоб жити за Його вченням і належати Його церкві.

Тому Ісус говорить: нікому не забороняйте робити те , що роблять ; поки вони не проти вас , у них є шанс опинитися серед врятованих , точніше — у вашому середовищі . Дайте їм час і чекайте , але не забороняйте . Однак, майте на увазі: якщо вони не переходять до вас, але повстають проти вас , це червоний прапор небезпеки — вони творять чудеса чужим духом і лише прикриваються розхожим словосполученням «Ісус Христос ».

От саме таким людям , які « гралися» словосполученням «Ісус Христос » , при цьому не маючи намір дотримуватися вчення Господа , слухатися Його заповідей і розпоряджень , Сам Господь одного разу скаже : «Я ніколи не знав вас …» , тобто Мій Дух ніколи не діяв через вас , і те , що ви робили , не було Моїм ділом. До речі , подивіться , як цей вірш звучить повністю: Я ніколи не знав вас ; Відійдіть від Мене, хто чинить беззаконня .

Таким чином , Галина , Ісус залишив для Своїх учнів точний орієнтир щодо того , як визначити лжехристиянина. Який начебто навіть чудеса творить : якщо він врешті — решт починає жити за заповідями Господа і належати Його церкві, то він свій, а якщо відмовляється , то він — чужий .

цілителі

З повагою , Саша .

Духовный-маяк группа ВКДорогие друзья! Если Вы хотите принять участие в распространении Благой Вести о скором пришествии нашего Господа. Просим рассказать о нашем сайте Вашим друзьям с помощью кнопок соцсетей. Благодарим Вас!

Опубликовать в Google Plus
Опубликовать в Мой Мир
Опубликовать в Одноклассники
Опубликовать в Яндекс

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

« »