«Кохання твоє розкішніше для мене було від кохання жіночого».(2 Самуїлова 1:26)

Янв 15 • Толкование Писания • 748 Просмотров • Комментариев к записи «Кохання твоє розкішніше для мене було від кохання жіночого».(2 Самуїлова 1:26) нет

GD Star Rating
loading...

«Кохання твоє розкішніше для мене було від кохання жіночого».(2 Самуїлова 1:26)

Запитує Людмила
Відповідає Наталія Амосенкова , 09.09.2013
Дорога Людмила!
У відповідь на ваше запитання : «Здрастуйте ! Не могли б ви допомогти з тлумаченням ось цих віршів з Біблії:
1. І сталося, як скінчив він говорити до Саула, то Йонатанова душа зв’язалася з душею Давидовою, і полюбив його Йонатан, як душу свою. (1 Самуїлова 18:1)
26. Скорблю по тобі, Йонатане, мій брате! Ти для мене був вельми улюблений, кохання твоє розкішніше для мене було від кохання жіночого!(2 Самуїлова 1:26)
Ваше питання хочеться об’єднати ще з одним питанням нашої дорогої читачки Віоли:
Прочитала в інеті про гомосексуальний зв’язок Давида і Йонатана . Не хочеться в це вірити , але перечитую уважно Біблію і дуже схоже. Є точні докази, що це неправда?Кохання

Дорогі сестрички Людмила та Віола !
У даному випадку нам необхідно відповісти на кілька запитань :
Яке ставлення Бога до гомосексуалізму ? Яка характеристика Біблії про Давида та Йонатана ?
Отже , з першого питання — Біблія ясно і недвозначно називає одностатеві  зв’язки гріхом. Цей гріх виник в Содомі, як наслідок повного матеріального достатку , ледарства і зневаги прав бідних. Даний гріх і став останньою краплею перед винищенням п’яти нечестивих міст. Людина сама по собі істота слабка і просто собі не належить , але неодмінно зраджує свою волю тому пану з яким більше проводить часу . А більше у нас нічого і немає — тільки воля , право вибору кому служити. Нейтралітету теж немає. Тому якщо людина не приймає зусиль і не звертається до Господа з молитвою про спасіння ( а грішна природа його , не спонукає до цього , так що без зусиль не обійтися) , то людина впевнено скочується вниз.
Наша природа чимось харчується. Якщо не Біблією , то телевізором , газетами , » гнилими » бульварними новинами … Чим це небезпечно? Небезпечно тим , що на що ми дивимося , — у той і перетворюємося . Якщо ми тільки про гомосексуалістів слухаємо і дивимося тощо , то і Іван з Євангелій , прихилить до грудей свого Господа , буде виглядати для нас гомосексуаліст.
Це проблема набагато більша , ніж знання правильної відповіді на питання про природу взаємин Давида і Йонатана . Проблема в скопиченні бруду в нашій душі і голові. Але Господь його може вимести! І з операцій на серці Він теж Майстер ! ( Єрм.13 : 23 ; Єзк.11 : 19 )
Біблія говорить , що починає відбуватися щось дивне з розумом , який часто відкидає істину , — він починає вірити брехні …
16. Бо я не соромлюсь Євангелії, бож вона сила Божа на спасіння кожному, хто вірує, перше ж юдеєві, а потім гелленові.
17. Правда бо Божа з’являється в ній з віри в віру, як написано: А праведний житиме вірою.
18. Бо гнів Божий з’являється з неба на всяку безбожність і неправду людей, що правду гамують неправдою,
19. тому, що те, що можна знати про Бога, явне для них, бо їм Бог об’явив.
20. Бо Його невидиме від створення світу, власне Його вічна сила й Божество, думанням про твори стає видиме. Так що нема їм виправдання,
21. бо, пізнавши Бога, не прославляли Його, як Бога, і не дякували, але знікчемніли своїми думками, і запаморочилось нерозумне їхнє серце.
22. Називаючи себе мудрими, вони потуманіли,
23. і славу нетлінного Бога змінили на подобу образа тлінної людини, і птахів, і чотириногих, і гадів.
24. Тому то й видав їх Бог у пожадливостях їхніх сердець на нечистість, щоб вони самі знеславляли тіла свої.
25. Вони Божу правду замінили на неправду, і честь віддавали, і служили створінню більш, як Творцеві, що благословенний навіки, амінь.
26. Через це Бог їх видав на пожадливість ганебну, бо їхні жінки замінили природне єднання на протиприродне.
27. Так само й чоловіки, позоставивши природне єднання з жіночою статтю, розпалилися своєю пожадливістю один до одного, і чоловіки з чоловіками сором чинили. І вони прийняли в собі відплату, відповідну їхньому блудові.
28. А що вони не вважали за потрібне мати Бога в пізнанні, видав їх Бог на розум перевернений, щоб чинили непристойне.
29. Вони повні всякої неправди, лукавства, зажерливости, злоби, повні заздрости, убивства, суперечки, омани, лихих звичаїв,
30. обмовники, наклепники, богоненавидники, напасники, чваньки, пишні, винахідники зла, неслухняні батькам,
31. нерозумні, зрадники, нелюбовні, немилостиві.
32. Вони знають присуд Божий, що ті, хто чинить таке, варті смерти, а проте не тільки самі чинять, але й хвалять тих, хто робить таке. (До Римлян 1:16-32)

Як бачимо з тексту , гріх був і переважав у житті людини перш ніж відбулося збочення розуму .
Отже, підбиваємо підсумок першого поставленого питання : одностатеві інтимні стосунки грішні , люди творять їх — грішники за яких Христос постраждав і страждає до тих пір , поки вони або не відвернуться від своїх гріхів, чи не перейдуть  в стан хули на Духа Божого …
Давид і Йонатан. Це два вірні Божі мужі. Давид названий другом Божим . У Біблії сказано, що Господь був цілком ним задоволений , окрім випадку з Вірсавією і Урію. Іншого дратівного для Бога фактора в Давиді не виявлялося .
22. А його віддаливши, поставив царем їм Давида, про якого й сказав, засвідчуючи: Знайшов Я Давида, сина Єссеєвого, чоловіка за серцем Своїм, що всю волю Мою він виконувати буде. (Дії Апостолів 13:22)
… Давид робив добре в очах Господа і не відступав від усього що Він наказав йому , в усі дні життя свого , окрім справи хіттянина Урії. 3Цар.15 : 5
Йонатан смиренний герой віри , через якого Господь міг творити чудеса. Його повна нагорода чекає його у вічності. Він прийняв волю Божу щодо свого життя як найкращу і в смиренні міг любити Божою любов’ю того , кого обирає Господь, бути здавалося б на його місці. Йонатан стає знаряддям у руках Господа і допомагає Давиду . Він стає незрозумілим своїм батьком , тому що той каже мудрістю ( 1Кор.3 : 19 ) цього світу , яка чужа духу Йонатана .
І встав Йонатан , син Саула , і пішов до Давида в ліс , і зміцнив його на дусі в Бога , і сказав: Не бійся , бо не знайде тебе рука мого батька Саула , і ти будеш царювати над Ізраїлем , а я буду тобі ;
і Саул , батько мій , знає це. І вони обидва склали умову перед лицем Господа ;  і Давид залишився в лісі , а Йонатан пішов до свого дому . 1Цар.23 :16 — 18
Яким чином можемо ми тепер об’єднати відповіді на перше і друге питання ? Чи можемо ми змішувати героїв Господніх з брудом ? Ні!
11. Хіба з одного отвору виходить вода солодка й гірка?
12. Хіба може, брати мої, фіґове дерево родити оливки, або виноград фіґи? Солодка вода не тече з солонця.
13. Хто мудрий і розумний між вами? Нехай він покаже діла свої в лагідній мудрості добрим поводженням!
14. Коли ж гірку заздрість та сварку ви маєте в серці своєму, то не величайтесь та не говоріть неправди на правду,
15. це не мудрість, що ніби зверху походить вона, але земна, тілесна та демонська. (Якова 3:11-15)
Так створив Господь  прекрасну співдружність чоловіка і жінки. І разом вони отримали одне ім’я на двох на день творіння — людина . Тому ніхто так не впливає на самооцінку чоловіка , як його любляча подруга — дружина. Вірно також і те , що за кожним великим чоловіком стоїть не менш велика жінка .
Не знаю наскільки правдива історія, яку я прочитала в інтернеті , але вона чудова.
Одного разу ввечері президент Обама і його дружина Мішель вирішили піти на незаплановану вечерю до ресторану , який був не надто розкішний. Коли вони вже сіли , власник ресторану запитав у охоронця Обами , чи може він , звернутися до першої леді в приватному порядку. Потім у Мішель і цього чоловіка відбулася розмова . Після цієї розмови президент Обама запитав Мішель , «Чому він був так зацікавлений у спілкуванні з тобою ? » Вона відповіла , що в її підліткові роки , він був шалено закоханий в неї. Президент Обама сказав: « Так що, якщо б ти вийшла за нього заміж , ти б зараз могла бути власницею цього прекрасного ресторану? » , на що Мішель відповіла : «Ні. Якби я вийшла за нього заміж , він би став президентом. »
Те, що робив для Давида Йонатан не типово і може бути пояснено тільки лише великим посвяченням  Господу. Давид , оплакує  Йонатана  у своїй прощальній пісні. Він каже , що Йонатан допомагав йому рости і робитися великим — це те диво, яке, як правило, здійснює в житті чоловіка своєю любов’ю жінка.
Нехай же добрий і милостивий Господь , Який дав єдність у Дусі Давиду і Йонатану , допоможе і вам і нам прозрівати істину і відчувати і відторгати всяку брехню  і оману !

Наташа.
Кохання

(Пошукові запити користувачів: Кохання; запитання-відповіді; вопросы и ответы; ответы на вопросы; відповіді на запитання; христианский ответ; асд; провославные; католические; адвентисты седьмого дня; адвентисти сьомого дня; єхб; хвє; ехб; хве; свидетели Еговы; энциклопедия)

"Кохання твоє розкішніше для мене було від кохання жіночого".(2 Самуїлова 1:26), 5.0 out of 5 based on 1 rating

Духовный-маяк группа ВКДорогие друзья! Если Вы хотите принять участие в распространении Благой Вести о скором пришествии нашего Господа. Просим рассказать о нашем сайте Вашим друзьям с помощью кнопок соцсетей. Благодарим Вас!

Опубликовать в Google Plus
Опубликовать в Мой Мир
Опубликовать в Одноклассники
Опубликовать в Яндекс

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

« »