Чи справдились обітниці, які Бог дав Аврааму і іншим? (Евр.11:39-40)

Янв 7 • Толкование Писания • 570 Просмотров • Комментариев к записи Чи справдились обітниці, які Бог дав Аврааму і іншим? (Евр.11:39-40) нет

GD Star Rating
loading...

Чи справдились обітниці, які Бог дав Аврааму і іншим? (Евр.11:39-40)

Запитує Вірсавія
Відповідає Олександра Ланц , 09.06.2013
Питання:  Евр.11:39- 40. Я так і не зрозуміла їх значення, хто з них не отримав обітниць у своєму житті. Як так, адже вище сказано про люди віри, і вони увійшли у свої обітниці, як, наприклад, Авраам, Йосип, Сарра, Давид і т.д. А в 39 вірші про це написано! Так як зрозуміти, не отримали обіцяного?

Доброго Вам дня, Вірсавія!

От вірші , про які ви запитуєте: 39. І всі вони, одержавши засвідчення вірою, обітниці не прийняли, 40. бо Бог передбачив щось краще про нас, щоб вони не без нас досконалість одержали. (До Євреїв 11:39,40)
По вірі їх Бог засвідчив Своє особливе ставлення до них , але жоден з них не увійшов до володіння обіцяним , це тому, що задум Божий був кращий — він і нас стосується.
Якщо ми з вами уважно прочитаємо весь 11 розділ послання, то побачимо, що Павло явно говорить не про тих «дрібних» обіцянках , які Бог дав перерахованим людям (їх — то , як ви правильно помітили , Бог виконав) , але про головні обіцянках, які дано і нам з вами.
Тільки, будь ласка, не подумайте , що я якось принижую прекрасні обітниці Бога , які Він виконав  до Авраама , Рахав , Самсона , Давида… Адже що може бути дивовижніше народження довгоочікуваного сина, коли твоя утроба вже омертвіла ? Або що може бути більш приголомшливим, якщо при загибелі цілого міста , ти і твоя родина залишаєтеся живими , неушкодженими і навіть благословінними?
Однак, жодне з цих обіцянок Бога не може зрівнятися з Його обіцянкою повернути землі її первісний вигляд , усунути хвороби і смерть , дати людині можливість жити , не рахуючи роки … просто жити. Що може зрівнятися з Його обіцянкою бути прямо з людьми так , щоб говорити з ними лицем до лиця?
І почув я гучний голос із неба , який кликав: Оце оселя Бога з людьми , і Він житиме з ними ; вони будуть народом Його, і Сам Бог буде з ними їх. І Бог кожну сльозу з очей їхніх витре, і смерті не буде , ні плачу, ні крику, ані болю вже не буде, бо перше минулося . І сказав Сидячий на престолі: Ось , творю все нове (Об»яв.21 :3 -5).
Якщо ми з вами уважно прочитаємо весь 11розділ послання до Євреїв , то побачимо : коли Павло говорить про невиконанні обітниці , він має на увазі вічне життя і нову землю.
Усі вони повмирали за вірою, не одержавши  виконання обітниць, але здалека бачили вони , і раділи , і говорили про себе , що вони мандрівники і прибульці на землі, бо ті , які так говорять , показують , що шукають батьківщину . І якби вони пам’ятали те, звідки вони вийшли , то мали б  повернутись, але вони тепер кращої, цебто небесної долі. Тому й Бог не соромиться їх , щоб звати Себе їхнім Богом , бо Він приготував їм місто.
Всі ці люди вірили до самої  своєї  смерті. І хоч не отримали вони  за життя  обіцяного ,  все ж  бачили вдалині  виконання всього, тому раділи і говорили про себе як про скитальців і прибульців на  цій  землі. Ті , які так говорять , прямо показують, що живуть мрією про  дійсну свою Вітчизну . Якби вони думали про покинуту ними землю, давно  б могли повернутися (часу у них було предостатньо) . Але вони , ми знаємо, прагнули до кращого — до небесного, а тому не соромиться Бог називати Себе їхнім Богом. Він і град обітований приготував їм вже .
І далі Павло говорить про тих , які камінням каменовані , померли в темницях , замучені до смерті … вони теж не отримали ще обіцяного. Вони, як і Ной , і Авраам , і Давид жили вірою в те, що Бог виконає обіцянку і врятує їх від смерті для вічного життя. І їх віра все більш зміцнювалася , коли вони бачили виконання інших обіцянок Божих в їхньому житті. Сарра і Авраам народили дитину, Рахав невредимою вийшла із загиблого міста , Гедеон переміг величезне військо , маючи при собі тільки 300 погано озброєних людей і т.д.

З повагою,Саша.

Обітниці

(Пошукові запити користувачів: обітниці; запитання-відповіді; вопросы и ответы; ответы на вопросы; відповіді на запитання; христианский ответ; асд; провославные; католические; адвентисты седьмого дня; адвентисти сьомого дня; єхб; хвє; ехб; хве; свидетели Еговы; энциклопедия)

Духовный-маяк группа ВКДорогие друзья! Если Вы хотите принять участие в распространении Благой Вести о скором пришествии нашего Господа. Просим рассказать о нашем сайте Вашим друзьям с помощью кнопок соцсетей. Благодарим Вас!

Опубликовать в Google Plus
Опубликовать в Мой Мир
Опубликовать в Одноклассники
Опубликовать в Яндекс

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

« »