Об’явлення 20:10. Як розуміти про муки день і ніч на вічні віки ?

Янв 26 • Толкование Писания • 404 Просмотров • Комментариев к записи Об’явлення 20:10. Як розуміти про муки день і ніч на вічні віки ? нет

GD Star Rating
loading...

Об’явлення 20:10. Як розуміти про муки день і ніч на вічні віки ?

Запитує Володимир
Відповідає Олександра Ланц , 03.11.2013
Питання:  Я схиляюся до думки , що душа не може жити вічно , так як сама в собі життя не має. Але Об’явлення 20:10 говорить про те , що звір , лжепророк і диявол будуть вічно мучитися в озері вогняному , туди ж надалі будуть відправлені і грішники. Як зрозуміти слово на віки віків?

Доброго вам дня, Володимир !
Слова «вічно » і « на віки вічні» Біблія вживає в двох різних варіантах. Ми з вами звикли до одного з них , тому намагаємося міряти ним все інше , але не тут-то було. Давайте я просто дам вам вірші , в яких слово «вічно » має дуже навіть серйозне обмеження за часом ?
3. Неправоложний не ввійде на збори Господні, також десяте покоління його не ввійде на збори Господні.4. Не ввійде на збори Господні аммонітянин та моавітянин, також десяте їхнє покоління не ввійде на збори Господні, аж навіки… (Повторення Закону 23:3,4)Так навіки або тільки протягом 10 поколінь?
14. І ти, якщо я буду ще живий, хіба не зробиш зо мною Господньої милости? Коли ж я помру, 15. то не відбирай своєї милости від дому мого навіки, а навіть тоді, як Господь понищить усіх Давидових ворогів із поверхні землі. (1 Самуїлова 20:14,15) Це говорить смертний Йонафан смертному Давиду. Як же можна пробачити Давида навіки не відняти милості від будинку Йонафан , якщо Давид одного разу все-таки помре ?
13. Амрамові сини: Аарон та Мойсей. І був відділений Аарон, щоб посвятити його до Святого Святих, його та синів його аж навіки, щоб кадити перед лицем Господа, щоб служити Йому та щоб благословляти Ім’ям Його аж навіки. (1 Хроніки 23:13)Як може Бог давати таке розпорядження , якщо знає , що одного разу все служіння в земній Святилище назавжди закінчиться?
6. то нехай його пан приведе його до суддів, і підведе його до дверей або до бічних одвірків, та й проколе пан його вухо йому шилом, і він буде робити йому повіки! (Вихід 21:6)Якщо ми тут зрозуміємо слово «вічно » у значенні «без можливості закінчитися » , вийде , що цей раб і у вічності буде рабом того, хто проколов йому вухо , але ми ж знаємо , що у Вічному Царстві Христа рабства бути не може.
34. А пасовисько навколо їхніх міст не буде продане, бо це вічна посілість для них. (Левит. 25:34) Але ж зараз вже ніхто не знає навіть меж цих полів ! Перечитайте ці приклади ще раз . Бачите , що вони ніяк не вміщаються в звичне для нас визначення поняття «вічно » ? У них це поняття має значення « без перерви , поки триває » , тобто якщо вже раб погодився бути рабом , то це вже не зміниш все його життя. Якщо вже Давид вічно не відніме своєї милості від будинку  Йонафана , то так і буде у все життя Давида .
Ось ще один уривок з цієї ж категорії :
7. Як Содом і Гоморра та міста коло них, що таким самим способом чинили перелюб та ходили за іншим тілом, понесли кару вічного огню, і поставлені в приклад… (Юда 7) Який вогонь ? Вічний . Але чи горить він зараз ? Ні. Страта була здійснена , вогонь погас. Однак ніхто , навіть всі пожежні команди світу разом узяті , не могли б погасити його , поки він не зробив свою роботу. Вічний вогонь , який вже не горить — це з точки зору звичайної логіки , нонсенс , а з точки зору Біблійної логіки , — нормальне пояснення того , що неможливо змінити.
У цьому ж ключі побудований вірш 10. А диявол, що зводив їх, був укинений в озеро огняне та сірчане, де звірина й пророк неправдивий. І мучені будуть вони день і ніч на вічні віки. (Об’явлення 20:10) День і ніч , на віки віків — це подвійна печать на тому , що ці муки ніхто не зможе перервати . Але це не означає , що вони будуть тривати без кінця. Ключ до розуміння цієї істини знаходиться у вірші:  1. Бо ось наступає той день, що палає, як піч, і стануть всі пишні та кожен, хто чинить безбожне, соломою, і спалить їх день той, який наступає, говорить Господь Саваот, Який не позоставить  їм кореня, ані галузки. (Малахії  4:1)Як тільки вогонь пожере все, що необхідно попалити , він припиниться. Але поки він здійснює свою роботу , НІХТО не зможе його зупинити , тому й сказано «день і ніч , на віки віків ». До речі , прийменник  тут має ще значення «на» : «день і ніч , на віки віків ».

З повагою ,Саша .

(Пошукові запити користувачів: запитання-відповіді; вопросы и ответы; ответы на вопросы; відповіді на запитання; христианский ответ; асд; провославные; католические; адвентисты седьмого дня; адвентисти сьомого дня; єхб; хвє; ехб; хве; свидетели Еговы; энциклопедия)

Об'явлення 20:10. Як розуміти про муки день і ніч на вічні віки ?, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Духовный-маяк группа ВКДорогие друзья! Если Вы хотите принять участие в распространении Благой Вести о скором пришествии нашего Господа. Просим рассказать о нашем сайте Вашим друзьям с помощью кнопок соцсетей. Благодарим Вас!

Опубликовать в Google Plus
Опубликовать в Мой Мир
Опубликовать в Одноклассники
Опубликовать в Яндекс

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

« »