Раб Бога? Хіба це добре ?

Янв 29 • Толкование Писания • 348 Просмотров • Комментариев к записи Раб Бога? Хіба це добре ? нет

GD Star Rating
loading...

Раб Бога? Хіба це добре ?

Запитує Nihilus
Відповідає Олександра Ланц , 22.01.2014
Питання: » Якщо Бог досконалий — навіщо йому цей світ , і його раби в цьому світі ? Якщо Бог недосконалий — чи не означає це , що він — лише один з, а не єдино істинний? «
Доброго вам дня, людино, яка шукає своє ім’я !

Давайте спробуємо вивести одну з найголовніших аксіом нашого світу , точніше не «вивести » , а усвідомити її, адже аксіома — це те , що ми просто приймаємо як факт. Наприклад, поняття про те , що у землі є певна сила тяжіння — це аксіома. Це поняття не потребує доказів , адже всі і так знають  з досвіду, і навіть якщо відмовляються вірити в те, що ми підпорядковані закону тяжіння землі, то на сам закон це ніяк не впливає, він все одно існує — хочемо ми цього чи не хочемо.
Так ось основна аксіома щодо Бога в тому , що якщо БОГ недосконалий , то це не Бог . Ми можемо скільки завгодно сперечатися і ламати голову про те , Який Бог і чому Він діє і говорить так , а не інакше , це все одно ніяк не вплине на той факт , що Він абсолютно, нескінченно досконалий у всьому і завжди. ( Втор.32 : 4 ; Матф.5 : 48 ; 1Петр.2 : 9 )
Якщо нам з вами вдасться утримувати цю аксіому в розумі всякий раз , коли ми розмірковуємо про Бога і Його Слово , у нас вже буде п’ятдесяти процентна гарантія того , що ми зможемо зрозуміти Його правильно . Де взяти інші 50 % ?
Тут вступає в силу основна аксіома щодо нас з вами. Звучить вона так: на землі немає жодної досконалої людини ( Рим.3 : 23 ) .
А тепер давайте з’єднаємо ці дві аксіоми і побачимо той страшний конфлікт , в якому перебувають Бог і люди.
Чи може недосконалість повністю зрозуміти досконалість?
До речі , зверніть , будь ласка , увагу на те , що якщо формулювати питання у зворотний бік, то конфлікту не виходить. Чи може досконалість зрозуміти недосконалість ? Звичайно, може.

Тепер складаємо все разом : Чи може недосконала людина повністю зрозуміти Досконалого Бога? Ні, не може.
Біблія досить часто нагадує нам про це:
Хіба ж ти не знаєш, або ти не чув: Бог відвічний Господь, що кінці землі Він створив? Він не змучується та не втомлюється, і не збагненний розум Його. (Ісая 40:28)
Бо наскільки небо вище за землю, настільки вищі дороги Мої за ваші дороги, а думки Мої за ваші думки. (Ісая 55:9)
Горе тому, хто з Творцем своїм свариться, черепок із земних черепків! Чи глина повість ганчареві своєму: Що робиш? а діло його: Ти без рук! (Ісая 45:9)
Бог настільки сильно любить нас, що не кидає напризволяще , але робить крок нам назустріч , щоб дарувати можливість хоча б почати розуміти Його досконалість і святість , адже наше спасіння саме в тому, наскільки добре ми розуміємо Його .
Пояснюючи нам Самого Себе  Вседержитель користується тією мовою , на якій говоримо ми з вами. Тільки от коли ви читаєте Біблію і роздумуєте над написаним, завжди всіма силами тримайте думку про те, що Бог намагається пояснити вам суть духовних істин , таких , про існування яких ви швидше за все навіть і не підозрювали.
Приклад з вживанням слова «раб» дуже показовий . Якщо ви будете дивитися на це слово з матеріальної точки зору , тоді, звичайно , у вашому розумі Бог встане нарівні з земними рабовласниками , про які ми всі далеко не кращої думки . Але давайте піднімемо погляд у Небо до нескінченно досконалого Бога. Що ви бачите?

Бог є Істина ( Єрем.10 : 10 )
Бог є Життя ( 1Іван5 : 20 )
Бог є Любов ( 1Іван4 : 16 )
Бог є Світло ( Пс.103 : 2 ; Іс.60 : 19 )
Бог є Утішитель ( Ісая51 : 12 )
Бог є добро і щедрість ( Матв.19 : 17 )

Як вам такий рабовласник ?

Так от, коли Господь говорить про те, що хоче бачити людей Своїми рабами , Він , по суті, говорить , що хоче бачити їх люблячими , світлими , сильними , добрими , щедрими , істинними , які живуть вічно. Адже якщо людина служить Богу , то виконує Його бажання, чи не так? Як ви думаєте , було б, напевно , непогано , якби всі люди землі раптом почали служити виключно Істині , Життю, Любові , Світлу , Добру … Дуже було б непогано .

З любов’ю до Спасителя Ісуса Христа , Саша .

(Пошукові запити користувачів: раб Бога; запитання-відповіді; вопросы и ответы; ответы на вопросы; відповіді на запитання; христианский ответ; асд; провославные; католические; адвентисты седьмого дня; адвентисти сьомого дня; єхб; хвє; ехб; хве; свидетели Еговы; энциклопедия)

 

Раб Бога? Хіба це добре ?, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Духовный-маяк группа ВКДорогие друзья! Если Вы хотите принять участие в распространении Благой Вести о скором пришествии нашего Господа. Просим рассказать о нашем сайте Вашим друзьям с помощью кнопок соцсетей. Благодарим Вас!

Опубликовать в Google Plus
Опубликовать в Мой Мир
Опубликовать в Одноклассники
Опубликовать в Яндекс

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

« »