Що значить ходити перед Богом?

Янв 13 • Толкование Писания • 578 Просмотров • Комментариев к записи Що значить ходити перед Богом? нет

GD Star Rating
loading...

Що значить «ходити перед Богом»?

Запитує Оленка
Відповідає Олександра Ланц , 03.07.2013
Питання: » Як зрозуміти , ходив  Енох з Богом ( Бут.5 : 24 )? Він з Ним весь час розмовляв або звертався до Нього в молитві кілька разів на день. Якщо людина молиться вранці і ввечері і живе згідно Біблії , чи можна застосувати до нього вираз , що він ходить перед Богом? Може , ходити перед Богом означає , що потрібно говорити з Богом , розуміючи не як молитву , а як розмову ? «ходити перед Богом

Мир вам, Оленко!
Ходити перед Богом означає любити Його .
Це і зрозуміло … станете ви ходити перед  тим, кого боїтеся або не поважаєте, чи до кого байдужі? Звичайно , можна трішки побути поруч, але надовго затриматися там неможливо. А от якщо в вас живе гаряче почуття любові , то ви тільки те й будете робити , що ходити там , де мешкає «предмет» ваших зітхань , навіть якщо фізично це робити не зможете , то ваші думки і почуття будуть «ходити» там безупинно.
Ми всі «ходимо» там, де подобається. Любителя випити на аркані не затягнути в оперний театр , а любитель  екстріму не зможе радісно проводити час за вишиванням . І те ж саме в духовній сфері нашого існування : якщо мені не подобається Бог і Його правила , то я  не зможу ходити в Його присутності . Звичайно , можу іноді заглянути туди , але якщо немає в моєму серці любові або хоча б поваги , ну на худий кінець , якогось інтересу до того , як Він живе або Який Він , то довго я там не затримаюся .
У Біблії дуже часто вживається, і це зацікавило вас, вислів зі словом «ходити ». Якщо ми досліджуємо його , то побачимо , що люди ходять або перед Богом , або перед іншими «богами».
Ієр.7 : 23 … таку заповідь дав їм : » слухайтеся голосу Мого , і Я буду вашим Богом , а ви будете Мені народом , і ходіть усією дорогою , про яку накажу вам , щоб вам було добре».
Втор.11 : 22 Бо якщо ви будете виконувати всі ті заповіді , що я наказав вам чинити їх, щоб любити Господа , Бога вашого , ходити всіма дорогами Його, і щоб горнутись до Нього … ніхто не встоїть проти вас …
Мих.6 : 8 О, людино! Сказано тобі , що — добро і чого вимагає від тебе Господь діяти справедливо , любити справи милосердя і  з Богом ходити сумирно твоїм .
Іс.2 : 3 І підуть численні народи та й скажуть : Ходіть та зберімось на гору Господню , до дому Бога Якового , і навчить доріг Своїх Він нас і будемо ходити стежками Його …
Суд.8 : 33 Коли помер Гедеон , то Ізраїлеві сини знову блудили за Ваалів та поставили собі богом Ваалверіфа ; та Ізраїлеві сини не пам’ятали Господа Бога свого, що спасав їх від руки всіх їхніх навколишніх ворогів …
25. Та спроневірилися вони Богові своїх батьків, і блудили за богами народів Краю, яких Бог вигубив перед ними. (1 Хроніки 5:25)

Само собою зрозуміло , що де людина ходить , про те вона  говорить, і думає , і вчиться . Тому не дивно , що люди , що ходять перед Богом , постійно перебувають у спілкуванні з Ним , молитва для таких людей — не обов’язок , яку треба виконувати кілька разів на день , а майже як дихання , якого якщо не вистачає , так відразу важко рухатися і жити. І виконання заповідей Бога для них теж стає природною справою . Адже поки я перед Богом ходжу , я ж у Нього волею-неволею вчуся . Він не говорить неправди …. і я перестаю брехати , Він люблячий … і я починаю любити , Він мудрий … і я набираюся мудрості … Так  і у фізичніому нашому житті , якщо я постійно ходжу на улюблені тренування , а там хороший тренер , то мої можливості зростають з кожним тренуванням .
Так що « ходити» — це , образно кажучи , на ділі показувати , що або кого ти , дійсно , любиш. Тому фразу « ходив  Єнох перед Богом » можна прочитати й так: Єнох так любив Бога , що завжди прагнув перебувати в Його присутності , Єноха взагалі не цікавили інші «боги» , але тільки Вседержитель .
Біблія так само попереджає нас про можливість самообману , коли ми можемо запевнити себе в тому , що ходимо перед Богом , що любимо Його , а насправді бути просто лицемірами :
9. Чи ви будете красти, вбивати й перелюб чинити, і присягати фальшиво, й кадити Ваалові, і ходити за іншими богами, яких ви не знаєте, 10. а потім ви прийдете й станете перед обличчям Моїм у цім домі, що зветься Ім’ям Моїм, і скажете: Урятовані ми, щоб чинити гидоти всі ці?11. Чи вертепом розбійників став оцей дім, що Ім’я Мої кличеться в ньому, на ваших очах? І Я оце бачу, говорить Господь…(Єремія 7:9-11)
Ходіння перед Богом завжди сприятиме зміні людини за Божою подобою. Але якщо людина краде, вбиває , чинить перелюб , лжесвідчить і  т.п. , а потім  заявляє всім, що він врятований , що він християнин , просто тому, що  ходить  в Дім молитви і навіть служіння якесь в церкві несе , то він обманює сам себе .

З повагою , Саша.

ходити перед Богом

 

(Пошукові запити користувачів:ходити перед Богом; запитання-відповіді; вопросы и ответы; ответы на вопросы; відповіді на запитання; христианский ответ; асд; провославные; католические; адвентисты седьмого дня; адвентисти сьомого дня; єхб; хвє; ехб; хве; свидетели Еговы; энциклопедия)

Що значить ходити перед Богом?, 2.7 out of 5 based on 3 ratings

Духовный-маяк группа ВКДорогие друзья! Если Вы хотите принять участие в распространении Благой Вести о скором пришествии нашего Господа. Просим рассказать о нашем сайте Вашим друзьям с помощью кнопок соцсетей. Благодарим Вас!

Опубликовать в Google Plus
Опубликовать в Мой Мир
Опубликовать в Одноклассники
Опубликовать в Яндекс

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

« »