Що значить: «Я прийшов для того, щоб мали життя з подостатком»?

Янв 13 • Толкование Писания • 974 Просмотров • Комментариев к записи Що значить: «Я прийшов для того, щоб мали життя з подостатком»? нет

GD Star Rating
loading...

Що значить: «Я прийшов для того, щоб мали життя з подостатком»?

Запитує Анатолій
Відповідає Олександра Ланц , 04.07.2013

Життя з подостатком

Питання:  Який сенс вклав Ісус в слова: 10. Злодій тільки на те закрадається, щоб красти й убивати та нищити. Я прийшов, щоб ви мали життя, і подостатком щоб мали. (Від Івана 10:10) Дехто розуміє слово надлишок, як буквальне матеріальне благополуччя , здоров’я , успіх і т.д. Можливо , тут йдеться про тривалість життя, а не про його якість? Спасибі.

Мир вам , Анатолію!
Давайте для початку подивимося на всі основні тексти Біблії , які говорять про те , що приніс нам Христос . Тільки , будь ласка , прочитайте всі ці тексти дуже уважно, щоб вам повірити не тим словам, які я потім скажу, а тим словам, які прийшли до вас через тисячоліття існування Письма.
Іоан.1 : 4 У Ньому було життя , і життя було Світлом  для людей.
Іоан.3 : 15 щоб кожен , хто вірує в Нього, не загинув , але мав життя вічне.
Іоан.3 : 36 Хто вірує в Сина, той має життя вічне, а  хто не вірує в Сина, не побачить життя …
Іоан.4 : 14 а хто питиме воду , що Я йому дам даром, прагнути не буде повік, бо вода, що Я йому дам , стане в нім джерелом води, що тече в життя вічне.
Іоан.5 : 40 Але ви не хочете прийти до мене , щоб мати життя .
Іоан.6 : 47 Істинно , істинно говорю вам : Хто вірує в Мене, життя вічне матиме .
Іоан.10 : 28 І Я даю їм життя вічне , і не загинуть повік, і ніхто їх не вихопить із Моєї руки.
1Іоан.1 : 2 а життя з’явилось , і ми бачили і свідчимо, і звіщаємо вам життя вічне , що в Отця перебувало й з’явилося нам .
1Іоан.2 : 25 обітниця, яку Він обіцяв нам , є життя вічне .
1Іоан.4 : 9 Любов Божа до нас відкрилась у тому , що Бог послав у світ Єдинородного Сина Свого , щоб ми жили через Нього .
1Іоан.5 : 12 Хто має Сина ( Божого ) має життя; не має Сина Божого не має життя.
Рим.6 : 23 … дар Божий — вічне життя в Христі Ісусі …
2Тим.1 : 10 … смерть зруйнував, і вивів на світло життя та нетління …
Христос прийшов на нашу землю , щоб принести нам з вами життя . Звучить трохи дивно, чи не так? Адже ми і так вже ніби живемо , а деякі навіть і дуже непогано живуть. Однак , судячи з вище наведених текстів , ми тут життя не маємо , навіть ті з нас , які купаються в задоволеннях і радості , не знаючи печалей .
Тепер давайте подивимося ще на кілька біблійних текстів , які допоможуть нам більш точно побачити картину того , що зробив Ісус :
Іоан.18 : 36 … Моє Царство не від світу цього …
19. Коли б ви зо світу були, то своє світ любив би. А що ви не зо світу, але Я вас зо світу обрав, тому світ вас ненавидить. ( Івана 15:19)
Іоан.16 : 33 В світі будете мати скорботу ; але мужайтеся : Я переміг світ .
Матф.16 :24 — 26 … якщо хто хоче йти за Мною , хай зречеться себе , візьме хрест свій і йде за Мною … яка користь людині , що здобуде весь світ , а душу свою занапастить?
Матф.6 :19 — 21 Не складайте скарбів собі на землі … де скарб ваш , там буде й серце ваше.
Іван.15 : 20 .. Раб не більший за пана свого. Якщо Мене гнали , будуть гнати і вас ; як слово Моє зберігали , берегтимуть і ваше.
Думаю , що вже цих текстів цілком достатньо для того , щоб побачити , що метою першого пришестя Христа не було влаштувати для юдеїв, зручне, безпечне , наповнене радощами плоті містечко в цьому світі, на землі. А Павло , апостол Христа , однією тільки пропозицією перекреслює кожну проповідь тих , хто сповідує Євангеліє процвітання. 2Тим.3 : 12 Та й усі , хто хоче жити побожно у Христі Ісусі , будуть переслідувані.
Ісус  ясно говорив про те , що якщо люди стають Його послідовниками , то вони почнуть зазнавати відділення від світу ( Матф.10 : 34 ; 2Кор.6 : 17 ; Об»яв.18 : 4 ) … і навіть їх фізичне життя може бути насильно перерване в будь-який момент через те , що  світ ненавидить тих ,які Христові ( Іван.16 : 2).
Ісус попереджав Своїх : « Глядіть, остерігайтеся зажерливості ( користі, жадібності, ненаситності ), бо життя людини не залежить від достатка маєтку » ( Лук.12 : 15 ) . Що ж тоді має на увазі  Ісус , стверджуючи , що приніс нам не просто життя, а життя з надлишком ? Якщо це не машини , дачі , великі будинки , оновлене здоров’я і навіть не столітні ювілеї , то що це?
Давайте заглянемо в Евр.3 : 14 « Бо ми стали учасниками Христа , коли тільки почате життя твердо збережемо до кінця … »
Апостол ясно говорить , що кожен хто повірив в Ісуса , як Спасителя , стає частиною Ісуса і починає нове життя. Але думка Павла не зупиняється на цьому , він говорить « коли тільки почате життя твердо збережемо до кінця».
Якщо ми візьмемо найближчий контекст цього вислову , то думка Павла стане зрозумілішою :
— Ми , увірували , стали святими і частиною Неба  — це і є нове життя .
— Ми , увірували , — будинок для проживання святого і праведного Христа на землі
— Тут і зараз ми маємо абсолютно нове життя — Самого Христа , але захочемо ми зберегти його? Чи захочемо підкоритися йому , дати йому діяти в нас , щоб  змінюватися відповідно до нього?
Розумієте , брат ? З рук Христа ми приймаємо життя святе і праведне . Сказано , що ми « викуплені від суєтного життя , що передане нам від батьків» ( 1петр.1 : 18 ) . Сказано , що тепер ми повинні «відкласти колишній спосіб життя старої людини , зотліває в звабливих пожадливостях » ( Еф. 4 : 22 ) . Сказано , що ми повинні зодягнутися в любов до всіх ( Кол.3 : 14 ) і « зодягнутися в нового чоловіка , створеного за Богом у справедливості й святості правди » ( Еф. 4 : 24 ) . Ви бачите, як багато має статися? Все має бути перероблено , переправлено , змінено. Серце завмирає від жаху … я не зможу! не зможу я ! Так , Христос дав мені нове життя , але я не можу жити так , як потрібно!
Ісус знав , що кожен Його щирий послідовник одного разу зіткнеться з цим страшним питанням : ось ідеал , який очікується від мене , а от я … який сильно , дуже сильно далекий від цього ідеалу. Тому Ісус сказав : «Я приніс вам життя » (і ми зраділи , але злякалися , що не потягнемо ) , а Він тут же додає — « і життя з надлишком ». Христос каже , що увіллє це життя в нас так , що через край буде переливатися . Розумієте , що це значить? Це означає, що воно заповнить всі наші ніші , воно вимиє з них весь бруд , воно не зупиниться , поки не заповнить все, що треба заповнити . Як могутня хвиля змиває все на своєму шляху , так і воно змиє все, що йому заважає, і заполонить собою людину!
Ісус сказав : не бійтеся , що не зможете перемогти свої гріхи , тому що Я приніс вам не шматочок життя , а всю його  повноту . Вона переможе в вас все , зробивши вас переможцями! Тільки прийміть  його .
Іван.8 : 12 Я Світло для світу, хто піде за Мною , не буде ходити в темряві, але матиме світло життя.
Саме так було в першоапостольські  часи ( 1Петр.4 :3 -4). Саме так це відбувається зараз , коли наркоман , на якому всі вже хрест поставили , раптом починає вірувати , що Ісус врятує його , і отримує звільнення , коли злодій — рецидивіст , уже вмирає у в’язниці, але повіривши словам Біблії , приймає їх , як незаперечну істину , і стає зовсім іншою людиною. Життя , яке дане з надлишком , вимиває з людей , які прийняли, весь бруд гріха і заповнює собою — святістю і праведністю Самого Христа.  Я прийшов, щоб ви мали життя, і з подостатком, щоб мали. (Від Івана 10:10)

З любов’ю , Саша .

Життя з подостатком

(Пошукові запити користувачів: життя з подостатком; запитання-відповіді; вопросы и ответы; ответы на вопросы; відповіді на запитання; христианский ответ; асд; провославные; католические; адвентисты седьмого дня; адвентисти сьомого дня; єхб; хвє; ехб; хве; свидетели Еговы; энциклопедия)

Що значить: «Я прийшов для того, щоб мали життя з подостатком»?, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Духовный-маяк группа ВКДорогие друзья! Если Вы хотите принять участие в распространении Благой Вести о скором пришествии нашего Господа. Просим рассказать о нашем сайте Вашим друзьям с помощью кнопок соцсетей. Благодарим Вас!

Опубликовать в Google Plus
Опубликовать в Мой Мир
Опубликовать в Одноклассники
Опубликовать в Яндекс

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

« »