Сини чи раби Божі. Як ми повинні називатися, або ким ми є?

Янв 26 • Толкование Писания • 780 Просмотров • Комментариев к записи Сини чи раби Божі. Як ми повинні називатися, або ким ми є? нет

GD Star Rating
loading...

Сини чи раби Божі. Як ми повинні називатися, або ким ми є?

Запитує Саша
Відповідає Олександра Ланц, 16.11.2013 Сини

Мир вам, Саша!
Біблія, коли говорить про взаємини Бога і людини, оперує в основному трьома словами: раб, син, друг. Чому не якимось одним? Тому що дуже важко описати духовні істини для людей, які іноді насилу розуміють навіть те, що матеріальне. Як описати всю глибину взаємин Бога і людини, якщо в нашій з вами мові немає адекватних для цього слів? Доводиться давати нашому розуму кілька слів і допомагати нам роздумувати над ними, складаючи все в одну єдину картинку.
Слово РАБ допомагає нам побачити себе з точки зору того, за чиїми правилами ми живемо. Ми можемо бути або рабами сатани (плоті, гріха), або рабами Бога (святості й праведності).
34. Відповів їм Ісус: Поправді, поправді кажу вам, що кожен, хто чинить гріх, той раб гріха.(Від Івана 8:34)
22. А тепер, звільнившися від гріха й ставши рабами Богові, маєте плід ваш на освячення, а кінець життя вічне. (До Римлян 6:22)
Слово РАБ також має на увазі те, що людина робить якісь дії по велінню свого ПАНА, а ці дії, звичайно ж, мають певний результат — плід. Так от якщо людина — раб сатани, то справи і, відповідно, плід будуть такі: «перелюб, блуд, нечистота, розпуста, ідолослужіння, чари, ворожнечі, сварка, заздрість, гнів, суперечки, незгоди, (спокуси), єресі, ненависть , п’янство, гулянки й подібне »(Гал.5 :19-21). Якщо ж людина — раб Бога, то його справи (плоди) будуть такі: «любов, радість, мир, довготерпіння, добрість, милосердя, віра, лагідність, стриманість» (Гал.5 :22-23).
Слово СИН допомагає нам побачити себе з точки зору того, 1) на кого ми стаємо схожими (адже діти завжди схожі на своїх батьків, а не на сусідів) і 2) що ми успадкуємо, коли настане пора підбивати підсумки життя. За Біблією людина є або дитиною Бога, або дитиною сатани.
44. Ваш батько диявол, і пожадливості батька свого ви виконувати хочете. Він був душогуб споконвіку, і в правді не встояв, бо правди нема в нім. Як говорить неправду, то говорить зо свого, бо він неправдомовець і батько неправді. (Від Івана 8:44)
6. А що ви сини, Бог послав у ваші серця Духа Сина Свого, що викликує: Авва, Отче!
7. Тому ти вже не раб, але син. А як син, то й спадкоємець Божий через Христа.(До Галатів 4:6,7)
Що отримають люди в спадок від свого батька? Ті, які обрали залишатися під батьківством сатани, успадкують його долю: Тоді скаже й тим, хто ліворуч: Ідіть ви від Мене, прокляті, у вічний огонь, що дияволові та його посланцям приготований. (Від Матвія 25:41)
Ті, хто обрав перейти під батьківство Бога успадкують: Прийдіть, благословенні Отця Мого, наслідуйте Царство, уготоване вам від створення світу. (Матв.25: 34)
Слово ДРУГ допомагає нам побачити те, наскільки довірливими бажає Бог бачити наші з Ним стосунки. Він наш Батько і Пан, це означає, що Він нескінченно вище всіх нас, що Його авторитет незаперечний, — але все ж Він бажає спілкуватися з нами не з висоти свого Трону, а лицем до лиця, як спілкуються друзі:
Ісх.33: 11 І говорив Господь з Мойсеєм лицем до лиця, як говорить хто до друга свого …
Дружні зв’язки завжди сильніше братських, тому, що якщо вже двоє стали друзями, то вони вже нічого не приховують один від одного.
Іван.15: 15: Я вже не називаю вас слугами, бо слуга не знає, що робить пан його; але Я назвав вас друзями, тому що сказав вам усе, що чув від Отця Мого.
І будуть стояти один за одного горою, тоді як рідні брати можуть ворогувати. Ісус поклав Власне життя за кожного з нас. Він — Самий надійний друг будь-якій людині.
«Немає більше від тієї любові, як хто душу свою за друзів своїх покладе» (Іван.15: 13)
Сатана теж нав’язується у друзі людям, хоча, звичайно, ці відносини вже спочатку приречені, адже якщо Бог прагне підняти людину і дарувати їй вічне життя, то мета сатани прямо протилежна. Але, на жаль, навіть при цьому багато людей прагнуть бути його друзями, стверджуючи: Бо кажете ви: Заповіта ми склали зо смертю і з шеолом зробили умову. Як перейде той бич, мов вода заливна, то не прийде до нас, бо брехню ми зробили притулком своїм, і в брехні ми сховались!

(Ісая 28:15) Але це не більше, ніж самообман.

З повагою, Саша.

Сини чи раби

(Пошукові запити користувачів: сини; запитання-відповіді; вопросы и ответы; ответы на вопросы; відповіді на запитання; христианский ответ; асд; провославные; католические; адвентисты седьмого дня; адвентисти сьомого дня; єхб; хвє; ехб; хве; свидетели Еговы; энциклопедия)

Сини чи раби Божі. Як ми повинні називатися, або ким ми є? , 5.0 out of 5 based on 1 rating

Духовный-маяк группа ВКДорогие друзья! Если Вы хотите принять участие в распространении Благой Вести о скором пришествии нашего Господа. Просим рассказать о нашем сайте Вашим друзьям с помощью кнопок соцсетей. Благодарим Вас!

Опубликовать в Google Plus
Опубликовать в Мой Мир
Опубликовать в Одноклассники
Опубликовать в Яндекс

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

« »