Святилище . Що це означає? Як можна увійти ?

Апр 11 • Толкование Писания • 330 Просмотров • Комментариев к записи Святилище . Що це означає? Як можна увійти ? нет

GD Star Rating
loading...

Святилище . Що це означає? Як можна увійти ?

Запитує Світлана
Відповідає Олександра Ланц , 01.03.2014

Питання: » Псалом 73:17 » аж прийшов я в Божу святиню , і кінець їх » , Давид також до святині … У мене питання , не заради інтересу , що означає увійти в святині ? Як це розуміти в духовному сенсі ? До Євр. написано: входячи до святині кров’ю Христа » .

Доброго дня, Світлана!

Ви задали одне з найскладніших питань. Але складність його не в тому , що важко знайти відповідь , а в тому , що важко його зрозуміти , якщо в серці поки ще недостатньо знань , почерпнутих у книгах Тори і пророків. Тема Святилища практично неосяжна , тому що в ній зосереджено все: план порятунку , характер Бога, бажання Неба , любов Вседержителя … Святилище можна розглядати з різних сторін і щоразу буде відкриватися щось прекрасно -нове про Бога , Його силу і любов.

Я не знаю , Світлана , наскільки ви знайомі з термінологією і символікою біблійного Святилища , тому вибачайте , якщо десь мої слова будуть здаватися вам важкими для розуміння , я ж просто людина … Нехай Сам Христос допоможе мені і вам стояти на шляху розуміння того приголомшливого сенсу , який прихований в образах Святилища !

Ви абсолютно праві у вашій спробі побачити саме духовний сенс , тому що впродовж історії існування земного святилища було досить людей , яким пощастило не раз входити в цю рукотворну будову, але далеко не кожен з них отримав прозріння , про який написав Асаф або Павло .

Давайте задамо собі декілька питань.

Навіщо було побудовано земне Святилище ?
Вих.25 : 8 І нехай збудують Мені святиню , і перебуватиму серед них …
Пряма відповідь , чи не так? Бог хотів мати можливість жити серед Свого народу.

Але навіщо Богу знадобилося якусь будівлю для проживання ?
Адже Він Всюдисущий , Він не може і не повинен бути нічим обмежений. Більше того , Бог говорить про те , що буде мешкати тільки над кришкою ковчега одкровення. А адже це не все святилище. Таке враження , що з одного боку , Бог дуже бажає перебувати серед свого народу , а з іншого боку , немов би ховається . Чому ?
19. І сказали вони до Мойсея: Говори з нами ти, і ми послухаємо, а нехай не говорить із нами Бог, щоб ми не повмирали. (Вихід 20:19)
35. І нехай вона буде на Ааронові для служення, і нехай буде чутий голос його при вході його до святині перед Господнє обличчя, і при виході його, щоб йому не померти. (Вихід 28:35)
43. І нехай будуть вони на Ааронові та на синах його при вході їх до скинії заповіту, або при приході їх до жертівника на служення в святині, і не понесуть вони гріха, і не помруть. Це вічна постанова йому та нащадками його по ньому. (Вихід 28:43)
20. Коли вони входитимуть до скинії заповіту, то будуть мити в воді, щоб їм не вмерти, або коли будуть відходити до жертівника на служення, щоб спалити огняну жертву для Господа. (Вихід 30:20)
20. А самі вони не ввійдуть, щоб ані на хвилю не бачити святині, і щоб не повмирати. (Числа 4:20)

Читаючи процитовані вірші , зверніть увагу і на контексти . Ви помітите , що Бог тут явно намагається захистити людей , які хочуть або повинні знаходитися в Його присутності . «Роби так , щоб тобі не померти» . Чому ж людина помре в присутності Бога? Відповідь знаходимо в Втор.4 : 24 « Господь , Бог твій , Він палючий огонь , Бог заздрісний ». Тут слово « ревнитель » , якщо знову ж дивитися в контексті , вказує на те , що Бог , як вогонь , страшний для будь-якого гріха. Гріх , а значить, і його носій — людина , запалиться в присутності Бога. Тому Бог « огородив » людей від Свого вогню декількома , якщо так можна сказати , шарами захисту:
двір
Дим — Жертовник всепалення
Вода — умивальниця — обов’язково необхідно омитися перед тим , як іти далі
перша завіса
Дим — Жертовник кадила
друга завіса

В образах Святилища Вседержитель намагається показати нам , який насправді страшний  гріх і як сильно він розділяє нас з Богом. Нам здається , що Бог ховається від нас , а насправді Він по Своїй великій любові приховує Себе , Свою славу за кількома « завісами » , тому що прибери Бог всі ці , так звані перешкоди , то від нас, що живуть в гріховній плоті , і мокрого місця не залишилося б ( Вих.33 : 20 ) .

Однак Бог постійно тягне нас в Свою присутність ! Як люблячий батько не може довго перебувати далеко від своїх дітей , так і Небесний Батько робить все , щоб Його діти могли бути якомога ближче до Нього. Весь план порятунку збудований таким чином , щоб людство змогло знову жити так , як колись жили Адам і Єва : у постійній присутності Бога , коли немає ніяких перепон , як не було їх в Едемському Саду . Книга Одкровення говорить про те , що ця мрія обов’язково здійсниться ( Об.22 :3- 5 )

Отже, що значить , увійти у Святилище ?

Це означає — увійти в безпосередню присутність Бога , де тільки ви і Він , і нічого , ніяких перешкод між вами.

Земне Святилище в простих образах показувало нам , як це можливо зробити. Шлях такий :

— Пройти повз Жертовника всепалень , де приноситься Жертва .
— Пройти повз умивальницю, де омиваються руки і ноги.
— увійти у Святе , де знаходяться хліб і Семисвічник ( світло).
— Пройти повз Жертовника кадило. Приємний запах ладану .
— І тільки тепер опинитися в безпосередній присутності Вседержителя .

Чи може звичайний грішна людина пройти весь цей шлях ? Ні. Все, що він може , — це підійти до жертовника всепалення , покласти руки на жертву , вірою переносячи всього себе на неї і дозволити жертві померти. І ось тут важливий пункт! Поклавши руки на жертву , грішник ідентифікує себе з нею. І ось , фізично залишаючись у дворі , біля жертовника , людина в крові  жертви починає просуватися вперед. Священик несе цю кров через всі « перешкоди » прямо у Святе Святих .

Що говорить Новий Завіт про кров Христа ?  Евр.9 : 28 Христос один раз був у жертву принесений , щоб понести гріхи багатьох …

Якщо я приймаю Ісуса з Назарета як Жертву за мої гріхи , тоді , в термінах земного Святилища , я стою близько він жертівника . Там проливалася кров жертв . Ісус помер замість мене .

Далі, якщо я продовжую вірою триматися за Ісуса , я бачу Його воскресіння і мій шлях з Ним:

1Пет.3 : 21 … хрищення не тілесної нечистоти позбуття , але обітниця Богові доброго сумління , спасає воскресінням Ісуса Христа …

Кор.6 : 11 .. обмилися , .. освятилися , … виправдалися ім’ям Господа нашого Ісуса Христа і Духом Бога нашого .

Відкр.1 : 5 … нас полюбив і обмив нас від гріхів наших кров’ю Своєю …

Отже , Христос веде мене через обмивання моїх гріхів , очищення моєї совісті , освячення мого життя. Здається , я стаю іншою людиною! Хто не помічав за собою змін на краще , коли тільки прийняв Христа Спасителем? !

Але Христос несе мене у Своїй крові далі — у святе , де в земному Святилищі, як ми знаємо , перебували хліби, і семисвічник , символи Слова Божого і Духа Божого .

Іван.6 :33 — 35 … хліб Божий є Той, Хто сходить із неба й дає життя світові. … Я хліб життя …
Псалом118 : 105 Слово Твоє — світильник нозі моїй і світло дорозі моїй .
Дії.2 : 3 І з’явилися їм язики поділені, немов би огненні, та по одному осів на кожному з них .

Отже, як я можу увійти у Святилище ?
Увійти у Святилище я можу тільки з Христом через:
Його смерть ,
Його заслуги ,
Його святість ,
Його праведність ,
Його силу ,
Його любов,
Його бажання ввести мене туди …
і ніяк інакше.

Якщо хтось намагається увійти в присутність Бога через заслуги , любов святість , смерть когось іншого або просто сам по собі , минаючи всі етапи , які необхідно пройти , то ця людина ризикує витратити дні свого життя даремно і одного разу опинитися лицем до лиця зі словами Спасителя:

Багато хто скажуть Мені того дня: Господи ! Господи ! чи не в твоє ім’я ми пророкували ? і чи не Твоїм ім’ям бісів виганяли ? і не Ім’ям Твоїм чуда великі творили? І їм оголошу Я тоді : Я ніколи не знав вас ; Відійдіть від Мене, хто чинить беззаконня . ( Матф.7 :21 -23)

Простіше кажучи : ви намагалися рятуватися чим завгодно і як завгодно , але не Мою . Хоча  шлях  відкритий!

З любов’ю до Того , Хто є шлях , істина і життя , Саша .

Святилище . Що це означає? Як можна увійти ?, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Духовный-маяк группа ВКДорогие друзья! Если Вы хотите принять участие в распространении Благой Вести о скором пришествии нашего Господа. Просим рассказать о нашем сайте Вашим друзьям с помощью кнопок соцсетей. Благодарим Вас!

Опубликовать в Google Plus
Опубликовать в Мой Мир
Опубликовать в Одноклассники
Опубликовать в Яндекс

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

« »