Як Бог може радіти , вигубляючи Свій народ?

Апр 11 • Толкование Писания • 294 Просмотров • Комментариев к записи Як Бог може радіти , вигубляючи Свій народ? нет

GD Star Rating
loading...

Як Бог може радіти , вигубляючи Свій народ?

Запитує Гера
Відповідає Олександра Ланц , 16.02.2014

Питання: 63. І станеться, як Господь радів був вами, коли робив вам добро, і коли розмножував вас, так буде радіти Господь вами, коли вигублятиме вас та коли винищуватиме вас, і ви будете вирвані з-над цієї землі, куди ти входиш посісти її. (Повторення Закону 28:63)

Щоб побачити істинний сенс цих слів Господа , необхідно добре розуміти , для чого Господь вивів єврейський народ з Єгипту і чому був готовий з радістю і любов’ю вилити на нього всі свої прекрасні благословення Вих. 28:1-14

Вих 19 : 6 … ви будете у Мене царством священиків і народом святим ; ось слова , які ти скажеш синам Ізраїля .

Повторення Закону 26 : 19 … Він ставить тебе найвищим понад усі народи , яких Він створив , в честі , славі і пишноті , що ти будеш святим народом у Господа Бога твого, як Він говорив .

Суть така :

Бог бажав мати на цій землі цілий народ , життя якого демонструвала б всім іншим народам істину про те , що правила Істинного Бога — це і є правила щасливого життя. Народ, що живе за правилами Бога , завжди буде благословенний і щасливий … вже тому , що живе за вірним правилами.

Далі все планувалося таким чином : язичницькі народи , побачивши процвітання Божого народу , почали б цікавитися їх Богом. Завдяки цьому вони отримували вільний доступ до спасіння від свого язичництва.

Коли Господь благословляв Свій народ , Він, звичайно , радів тому , що ці люди будуть щасливими, але ще більше Він радів тому , що вони зможуть ощасливити тих , хто перебував у темряві гріховного життя без знання про істинного Бога .

Про те , що Бог бажав зробити нащадків Авраама благословенням для всіх народів , було сказано ще самому Авраамові:
Бут.26 : 4 « розмножу потомство твоє , як зірки небесні , і дам нащадкам твоїм усі ці землі ; потомством твоїм благословляти всі народи »
Самі ж його нащадки отримали від Господа такі слова:

« Бережіть, і виконуйте їх (заповіді) , бо це мудрість ваша та ваш розум на очах народів , що вислухають усіх постанов , скажуть : тільки цей великий народ є мудрий та розумний народ . Хіба є такий великий народ , до якого боги його були б настільки близькі, як близький до нас Господь , Бог наш , коли не закличемо Його ? і чи є такий великий народ , у якого були б такі справедливі постанови і закони , як увесь той Закон , який я пропоную вам сьогодні ? » ( Втор.4 :6 — 9 )

Однак,  Бог передбачав , що Його народ одного разу забажає користуватися даними йому благами і перевагами , носити на собі ім’я Вседержителя , але при цьому жити так , як хочеться його занепалій плоті. І це жахлива ситуація. Але не тільки тому , що грішить святий народ Божий – це ганьба імені Святого Вседержителя , але головне тому , що такий народ і сам гине , і іншим закриває можливість врятуватися ( Матф.23 : 13 ) . Адже язичники дивляться на них і думають: ну … вони такі ж , як ми , роблять те ж , що й ми , просто ім’я їх Бога інше, і немає ніякої різниці , чи буду я в капище поклонятися своєму богу або піду в їх церкву. Немає ніякої різниці.

І ось тут Бог попереджає Свій народ , що якщо вони дозволять собі дійти до такого ступеня нечутливості й зневаги Його ім’ям , що навіть язичникам вже почнуть перекривати доступ до Нього, тоді Він , Бог , вигублятиме їх. Розумієте ? Радіти не тому , що губить їх , а того, що прибирає їх , як камені , з шляху , по якому повинні пройти ті , хто міг би і бажає врятуватися.

З повагою , Саша .

Духовный-маяк группа ВКДорогие друзья! Если Вы хотите принять участие в распространении Благой Вести о скором пришествии нашего Господа. Просим рассказать о нашем сайте Вашим друзьям с помощью кнопок соцсетей. Благодарим Вас!

Опубликовать в Google Plus
Опубликовать в Мой Мир
Опубликовать в Одноклассники
Опубликовать в Яндекс

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

« »