Як могло творіння зміцнювати Творця?

Апр 15 • Толкование Писания • 314 Просмотров • Комментариев к записи Як могло творіння зміцнювати Творця? нет

GD Star Rating
loading...

Як могло творіння зміцнювати Творця?

Запитує Олег
Відповідає Наталія Амосенкова , 20.03.2014

Здравствуйте Олег !

Відповідаючи на ваше запитання : «Скажіть будь ласка! Як розумію, що Біблія не дає відповіді на це питання але цікава ваша думка про наступне: Коли Ісус молився на горі до нього прийшли зміцнити його три чоловіка: І ось з’явились їм Мойсей і Ілля , і розмовляли із Ним. Питання: Як могло творіння зміцнювати Творця , про що ймовірно могли розмовляти вони з Ісусом ? Матф.17:3
Це ви звернули увагу на дуже важливе питання. Розуміння цього, й плану Божого щодо життя християнина , повинно принести велику користь для справи Господньої.
Господь говорить , що коли Його волю виконати більше нікому , то згодиться і осел і камінь … , — але Його воля буде виконана .

11. так буде і Слово Моє, що виходить із уст Моїх: порожнім до Мене воно не вертається, але зробить, що Я пожадав, і буде мати поводження в тому, на що Я його посилав! (Ісая 55:11)

21. І встав Валаам уранці, і осідлав свою ослицю, та й пішов із моавськими вельможами.
22. І запалився гнів Божий, що він іде. І став Ангол Господній на дорозі за перешкоду йому, а він їде на своїй ослиці, і двоє слуг його з ним.
23. І побачила та ослиця Господнього Ангола, що стоїть на дорозі, а витягнений меч його в руці його. І збочила ослиця з дороги, і пішла полем, а Валаам ударив ослицю, щоб збочила на дорогу. (Числа 22:21-23)
28. І відкрив Господь уста ослиці, і сказала вона до Валаама: Що я зробила тобі, що ти оце тричі вдарив мене? (Числа 22:28)
11. Бо камінь з стіни буде кликати, і йому відповість сволок із дерева.
12. Горе тому, хто кров’ю місто будує, хто беззаконням встановлює город! (Авакум 2:11,12)

ж так відбувається, що Господь вдається до допомоги ослів ?

… Для виконання певної місії в майбутньому Ісус бере з Собою на гору 3 -х учнів , для них був готовий певний урок. Але учні цей урок наполовину проспали . … Їм би молитися разом , слухати про що розмовляють Ісус з небесними гостями , а вони раптово пробудились , коли розмова була майже закінчена і намагались  її зрозуміти …

28. І сталось після оцих слів днів за вісім, узяв Він Петра, і Івана, і Якова, та й пішов помолитись на гору.
29. І коли Він молився, то вигляд лиця Його переобразився, а одежа Його стала біла й блискуча.
30. І ось два мужі з Ним розмовляли, були то Мойсей та Ілля,
31. що з’явилися в славі, і говорили про кінець Його, який в Єрусалимі Він мав докінчити.
32. А Петро та приявні з ним були зморені сном, але, пробудившись, бачили славу Його й обох мужів, що стояли при Ньому.
33. І сталось, як із Ним розлучались вони, то промовив Петро до Ісуса: Учителю, добре нам бути отут! Поставмо ж отут три шатрі: задля Тебе одне, і Мойсею одне, і одне для Іллі! Він не знав, що говорить… (Від Луки 9:28-33)

Ісус ніс хрест як Людина, і для людей ноша була занадто важка , ангели спостерігали за цією картиною , але втручатися цього разу , очевидно , повинні були не вони …

А Мойсей та Ілля дуже були до речі . Вони як представники від людей і живе свідчення двох різних категорій викуплених . Навіть якщо б вони просто прийшли і мовчали (чому був би радий Іов під час свого страждання)

О, коли б ви насправді мовчали !
це було б зараховано вам в мудрість. Іов.13 : 5 ) ,

думаю , цього було б достатньо … Але Біблія говорить , що вони знали що потрібно сказати — адже це був їхній життєвий досвід! Вони готували Ісуса до майбутніх скорбот  та запевняли Його , що принесена Ним жертва не буде марною , і що Він буде задоволений , дивлячись на врятованих …

Муки Своєї душі буде бачити ;
через пізнання Його Він , Праведник , Раб Мій ,
виправдає багатьох і їхні гріхи понесе. Ісаї 53 : 11

Місце , де людина страждає , — це місце справжнього християнина в першу чергу. Але часто ми просто не знаємо , що необхідно сказати , як втішити. Це нормально , тому що ми не завжди пережили в своєму житті те , що відчуває страждає . Тоді розумніше і правильніше просто мовчати, може потримати людину за руку або співчутливо поплескати по плечу , почитати разом Біблію … : дати зрозуміти людині , що ви співчуваєте і хотіли б допомогти , але не знаєте як …

Нарікання краще сміху ;
тому що при печалі особи
серце робиться краще.
Серце мудрих — у домі жалоби ,
а серце безглуздих — у домі веселощів . Еклізіаст 7 : 3,4

Деяких за особливою милістю і благодаттю ( за які рідко Бог чує подяку ) Господь готує до більшого якості розради . Це такий дар — Дар розради.. Паном потіхи всілякої , як і Потерпілий більше всіх  є Ісус Христос .

3. Благословенний Бог і Отець Господа нашого Ісуса Христа, Отець милосердя й Бог потіхи всілякої,
4. що в усякій скорботі Він нас потішає, щоб змогли потішати й ми тих, що в усякій скорботі знаходяться, тією потіхою, якою потішує Бог нас самих.
5. Бо поскільки намножуються в нас терпіння Христові, так через Христа й потішення наше намножується.
6. Бо як терпимо скорботи, то на вашу потіху й спасіння; коли потішаємось, то на вашу потіху в терпінні тих самих страждань, які терпимо й ми. (2 до Коринтян 1:3-6)

Зараз ,але це тільки тимчасово , Богу дуже не вистачає утішників серед християн … І , будьте впевнені , Він використовує багато інших джерел …

Багато  будуть здивовані в День порятунку , буде дуже багато тих , яких ми не очікували бачити серед врятованих . Тому що вони любов’ю служили стражденним .

34. Тоді скаже Цар тим, хто праворуч Його: Прийдіть, благословенні Мого Отця, посядьте Царство, уготоване вам від закладин світу.
35. Бо Я голодував був і ви нагодували Мене, прагнув і ви напоїли Мене, мандрівником Я був і Мене прийняли ви.
36. Був нагий і Мене зодягли ви, слабував і Мене ви відвідали, у в’язниці Я був і прийшли ви до Мене.
37. Тоді відповідять Йому праведні й скажуть: Господи, коли то Тебе ми голодного бачили і нагодували, або спрагненого і напоїли?
38. Коли то Тебе мандрівником ми бачили і прийняли, чи нагим і зодягли?
39. Коли то Тебе ми недужого бачили, чи в в’язниці і до Тебе прийшли?
40. Цар відповість і промовить до них: Поправді кажу вам: що тільки вчинили ви одному з найменших братів Моїх цих, те Мені ви вчинили.
(Від Матвія 25:34-40)

Для більш глибокого розуміння нижче наводжу розділ з книги » Бажання століть » :
«Він преобразився »
Євангелія від Матвія , 17:1-8 ; від Марка , 9:2-8 ; від Луки , 9:28-36
Наступав вечір , коли Ісус покликав до Себе трьох учнів — Петра , Якова та Івана — і повів їх полями по нерівній стежці на безлюдну гору . Весь день Спаситель і Його учні подорожували і вчили, і сходження на гору ще сильніше втомило їх. Христос полегшував душевні і тілесні тяготи багатьох страждальців. Він вдихав життєву силу в їх ослабілі тіла , але Сам , наділений людською плоттю , був дуже стомлений підйомом в гору , так само, як учні.
Останні промені сонця, що заходять ще висвітлювали вершину гори і золотили стежку , по якій вони йшли . Але сонце ховається , світло в горах і долині швидко меркне , і самотні подорожні тонуть в нічній темряві . Навколишній морок , здавалося , був співзвучний їх сумного життя , над яким згущаються хмари.
Учні не  наважувалися запитати Христа , куди Він спрямує  і з якою метою. Спаситель часто проводив цілі ночі в горах , молячись . Для Нього , рука Якого сотворила гори і долини , природа — дім і притулок, і Він насолоджується тишею. Учні йдуть за Христом , але дивуються , чому їх Наставник зробив таке важке сходження , в той час коли і вони втомилися , і Він Сам потребував відпочинку .
Нарешті зупинившись , Ісус сказав , що вони далі не підуть. Відійшовши трохи в сторону. Він , Чоловік скорбот , з криком і сльозами підносить Свої моління. Він благає Отця про підтримку , щоб перенести випробування за людей . Йому Самому належало з новим сподіванням спертися на руку Всемогутнього , бо тільки так Він зможе сміливо дивитися в майбутнє.
З глибини Свого серця Він підносить молитву про учнів , щоб у темряві  вони не втратили віру. Нічна роса зволожує Його одяг, але Він не помічає цього . Він не звертає уваги на густий нічний морок . Повільно проходять години. Спочатку учні щиро приєднувалися до Його молитв, але через якийсь час вони, подолані втомою , заснули.
Ісус говорив їм про Свої страждання . Він взяв їх з Собою , щоб молитися разом, навіть тепер Він молився про них. Спаситель бачив печаль Своїх учнів і прагнув полегшити їхнє горе , запевняючи , що віра їх не марна. Не всі — навіть з цих дванадцяти — зможуть отримати одкровення, яке Він хоче їм дати . Тільки трьох, яким належало бути свідками Його страждань в Гефсиманії , Він узяв з Собою на гору . Він просить Отця , щоб Його учням була показана слава , яку Він мав у Нього перш створення світу ; Він просить , щоб Його царство відкрилося їхнім очам і Його учні були укріплені , щоб споглядати його . Він молить про те , щоб , ставши свідками явища Його Божественної слави , вони втішалися на годину найвищих страждань , знаючи , що Він істинно Син Божий і що Його ганебна смерть — частина плану їхнього спасіння.
Його молитва почута. У той час як Він смиренно схилився до кам’янистої землі , раптово розтупилося небо , золоті ворота Царства Божого широко розкрилися і небесне світло , оточивши образ Спасителя , залив гору . Його Божественність , сяюча крізь людську природу , з’єднується зі славою , що сходить згори. Встав з молитви Христос осяяний Божественою величчю. Зникли страждання душі. Лице Його сяяло , «як сонце» , і одяг Його був » білими як світло » ( Матв. 17:2 ) .
Учні прокинулися ; вони споглядають сяйво слави , що освітлює гору . Зі страхом і подивом вони дивляться на променистий образ Господа . Коли вони трохи звиклися з цим дивним світлом , то побачили , що Ісус не один — поруч Нього знаходилися дві небесні істоти. Це були Мойсей , що говорив з Богом на Синаї , та Ілля , якому дарована велика перевага , дана , крім нього , тільки ще одному з синів Адамових , — ніколи не випробувати смерть.
За п’ятнадцять століть до цього Мойсей стояв на горі Фасги і споглядав обітовану землю. Але через свій гріх  в Мерив  він не повинен був увійти туди . Не йому випала радість ввести Ізраїль в землю батьків . У його пристрасному проханні : «Дай мені перейти і побачити ту добру землю , яка за Йорданом , і ту прекрасну гору і Ліван » ( Втор. 3:25 ) , — було відмовлено. Надія , яка протягом сорока років висвітлювала морок блукань по пустелі , не здійснилася. Його багаторічна тяжка праця та обтяжлива серце турбота завершилася могилою в пустелі. Але Той , » Хто діє в на Своєю  силою може зробити значно більше всього , чого ми просимо , або думаємо » ( Ефес. 3:20 ) , відповів на молитву Свого слуги. Так , Мойсей опинився у владі смерті. Але він не повинен був залишитися в могилі. Сам Христос знову викликав його до життя. Сатана — спокусник сперечався про тіло Мойсея через його гріх, але Христос , Спаситель , воскресив його (див. Юди 9 ) .
На горі преображення Мойсей був свідком перемоги Христа над гріхом і смертю. Він представляв тих , хто вийде з могил у воскресіння праведних .
Ілля , який був узятий на небо , не побачивши смерті , представляв тих , хто житиме на землі під час Другого пришестя Христа і зміниться » раптом, як оком змигнути, при останній сурмі «, коли » тлінне одягнеться в нетління , і смертний зодягнеться в безсмертя » ( 1 Кор . 15:51-53 ) . Ісус був осяяний небесним світлом точно так само, як це станеться в майбутньому , коли Він прийде вдруге » не на очищення гріха , а чекає Його на спасіння » ( Євр. 9:28 ) , тому що Він прийде » в славі Отця свого зі святими Ангелами «( Марк. 8:38 ) . Обіцянка Спасителя , дана учням , тепер виповнилася . Майбутнє Царство слави в мініатюрі постало на горі: Христос — цар , Мойсей представник воскреслих святих , Ілля — представник взятих на небо живих.
Учні все ще не розуміли , що відбувається. Але вони раділи тому , що їх терплячий Учитель , лагідний і смиренний , поневірявся , подібно безпорадному мандрівникові , тут і там , шанований тими , до кого благоволило Небо . Вони вирішили : Ілля зійшов , щоб оголосити про царство Месії , царство Христа повинно   незабаром встановитися на землі. Вони могли назавжди позбутися від спогадів , пов’язаних зі страхом і розчаруванням. Так хотілося залишитися тут , де з’явилася їм слава Божа ! Петро вигукує: » Господи, добре нам тут бути ; три шатрі : для Тебе одне , для Мойсея, і одне для Іллі » . Учні були переконані , що Мойсей та Ілля послані захистити їх Наставника і затвердити Його царську владу.
Але вінцю повинен передувати хрест. Темою їхньої бесіди була урочиста коронація Ісуса , а не майбутня смерть Його в Єрусалимі. Несучи на Собі всі немочі людства , обтяжений його скорботами і гріхами , Ісус один здійснював Свій шлях серед людей. І коли жах прийдешнього Його випробування наблизився, він був у духовній самоті серед світу , який не пізнав Його . Навіть Його улюблені учні , стурбовані своїми сумнівами , бідами і мирськими надіями , не розуміли таємниці Його місії . Він жив в атмосфері любові і небесного спілкування. Але у світі , який Він створив , Ісус був самотній. І ось Небо послало своїх вісників до Ісуса. Не ангелів , але людей , які перенесли страждання і скорботи і можуть співчувати Спасителю у випробуваннях Його земного життя. Мойсей та Ілля були співпрацівниками Христовими , вони розділяли Його бажання рятувати людей. Мойсей просив за Ізраїль : «Прости їм гріх їх. А якщо ні, витри мене з книги Своєї , яку Ти написав » ( Вих. 32:32 ) . Пророку Іллі було відомо самотність , оскільки він протягом трьох з половиною років голоду ніс на собі тягар ненависті і горя всього народу. Він один стояв за Бога на горі  Кармел; він один втік до пустелі, охоплений стражданням і відчаєм. Ці люди , поставлені правіше будь-якого ангела біля трону Царя Небесного , прийшли , щоб розмовляти з Ісусом про Його страждання , втішати Його запевненням , що Небо приймає участь в Його житі і смерті. Темою їхньої бесіди була надія світу і порятунок кожної людини.

Подолані сном , учні чули тільки частину з того , про що говорили Христос і посланці Неба. Так як вони не молилися, а спали , то не отримали того , що Бог хотів би дати їм : пізнання Христових страждань і про славу, що має бути . Вони втратили благословення , яке могли б мати , якби йшли по Його шляху самозречення. Серця цих учнів виявилися несприйнятливими до віри , вони невисоко цінували скарб , яким Небо хотіло їх збагатити .
Але на їх частку дістався великий світ. Вони переконалися , що все Небо знає про гріх іудейського народу , який відкинув Христа. Ці учні отримали більш чітке поняття про працю Визволителя . Вони бачили своїми очима і чули своїми вухами те, що було правіше розуміння людського. Вони стали » очевидцями Його величі» ( 2 Петра 1:16 ) і зрозуміли , що Ісус дійсно є Месією , про Якого свідчили патріархи і пророки , і що Він визнаний Месією всього Всесвіту.
У той час коли вони споглядали, що відбувається на горі , » хмара ясна заслонила їх, і ось голос із хмари : Це Син Мій Улюблений , що Його Я вподобав , Його слухайте » . Коли учні побачили цю хмару слави , незрівнянно більш яскраву , ніж ту , яка йшла попереду колін Ізраїлевих в пустелі , коли вони почули голос Божий , міць якого змусила тремтіти гору , то в страху впали на землю. Вони лежали , не піднімаючи голови , до тих пір, поки Ісус не наблизився і не торкнувся до них.
» Бажання століть», Е.Уайт , глава 46 ,

Духовный-маяк группа ВКДорогие друзья! Если Вы хотите принять участие в распространении Благой Вести о скором пришествии нашего Господа. Просим рассказать о нашем сайте Вашим друзьям с помощью кнопок соцсетей. Благодарим Вас!

Опубликовать в Google Plus
Опубликовать в Мой Мир
Опубликовать в Одноклассники
Опубликовать в Яндекс

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

« »