Набувайте друзів собі від багатства неправедного

Апр 11 • Толкование Писания • 501 Просмотров • Комментариев к записи Набувайте друзів собі від багатства неправедного нет

GD Star Rating
loading...

Як можна зрозуміти Лук.16 : 9 «Набувайте друзів собі від багатства неправедного»

Запитує Юлія
Відповідає Василь Юнак , 07.03.2014

Вітаю Вас , Сестра Юлія !
9. І Я вам кажу: Набувайте друзів собі від багатства неправедного, щоб, коли проминеться воно, прийняли вас до вічних осель. (Від Луки 16:9)

Притча про невірного управителя , частиною якої є слова , про які Ви запитуєте , чи не дуже проста в розумінні . Люди звикли виривати окремі фрази з Святого Письма , і тому ці вирвані фрази не можуть дати повну картину і представити повне розуміння вчення Біблії.

У мене є відео запис тлумачення цієї притчі — це 20 — хвилинний відеозапис — https://www.youtube.com/watch?v=kWEXYWGRmEQ&list=PLXG2P6ancb-4hoRMyAHdwJ3uhAwZV5Rzd Якщо у Вас немає можливості переглянути весь запис , то почніть хоча б з 14 -ї хвилини — там починається пояснення того тексту , про який Ви питаєте.

Але якщо у Вас так чи інакше не виходить переглянути цей відеозапис , я дуже коротко поясню цей текст:

» Купуйте друзів » — невірний управитель був досить кмітливий , щоб придбати собі таких друзів , які взяли б його у свій будинок , тому що невірному управителю ніде було жити. По тому ж образу Христос рекомендує нам , синам світла , набувати собі таких друзів , які взяли б нас у свої доми . Однак мова йде не про земні будинки, а про небесні . І от питання: а хто може нас прийняти в небесні обителі ? Ті , яких ми врятували і привели до Христа ? Але вони — такі ж , як і ми — вони не мають нічого свого там на небі , і від їх рішення нічого не залежить ! Може бути це ангели ? Про ангелів не скажу , але от Ісус Христос , Бог Отець і Святий Дух — від них точно залежить наше спасіння. Вони готують нам небесні обителі ( Іван 14:1-3 ) . Тільки вони можуть бути такими друзями. Христос одного разу говорив учням : «Я не називаю вас рабами , ви — друзі Мої » …

Отже, мова йде про те , що ми якимось » неправедним » багатством повинні придбавати Ісуса Христа собі в друзі , щоб Він прийняв нас в небесні обителі. Ніхто інший не може це зробити для нас. До речі , сказано , що це буде в той час , коли ми » зубожіли » … Це таїть в собі якийсь ключ до відгадки значення » неправедного » ​​багатства. Коли ми зубожіли ? Скажу прямо : коли ми помремо — ми тоді нічого не зможемо взяти з цього світу !

Так що ж є » неправедним » багатством ? Подальший текст містить три паралелі : «Вірний в малому і в великому вірний , а невірний в малому і в великому несправедливий . Отже, якщо ви в неправедному багатстві ви не були вірні , що вам правдиве ? І якщо в чужому не були вірні , хто дасть вам ваше » ( Лук. 16:10-12 ) . Мале — багато що ; неправедне — істинне ; чуже — ваше. І це все про багатство. І це все про той час , коли ми зубожіли і будемо мати потребу в небесній обителі. Звідси висновок: «мале — неправедне — чуже» — це все те , що ми маємо в цьому світі. Ми — тільки управителі Божі , ми не маємо нічого свого тут. Але якщо ми будемо вірні в цьому чужому (бо Боже , а не наше) , неправедному (бо в гріховному світі) , малому ( тому що все це життя нескінченно мале порівняно з вічністю ) , то тільки тоді Христос , наш Друг , прийме нас в небесні обителі і дасть нам наше ( бо це буде нагорода вічна ) , істинне ( бо там вже не буде гріха ) , велике (бо вічність нескінченна ) .

Отже, висновок і значення цього тексту : все, що у вас є , використовуйте для того , щоб Христос визнав вас своїми друзями і прийняв вас у вічні обителі. Тобто , будьте вірні Богу в тому , що Бог довірив вам .

Благословень ! Василь Юнак.

Набувайте друзів собі від багатства неправедного, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Духовный-маяк группа ВКДорогие друзья! Если Вы хотите принять участие в распространении Благой Вести о скором пришествии нашего Господа. Просим рассказать о нашем сайте Вашим друзьям с помощью кнопок соцсетей. Благодарим Вас!

Опубликовать в Google Plus
Опубликовать в Мой Мир
Опубликовать в Одноклассники
Опубликовать в Яндекс

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

« »