Як розрізняти духів , який від Бога , а який чужий?

Апр 15 • Толкование Писания • 349 Просмотров • Комментариев к записи Як розрізняти духів , який від Бога , а який чужий? нет

GD Star Rating
loading...

Як розрізняти духів , який від Бога , а який чужий?

Запитує Віталій
Відповідає Олександра Ланц , 31.03.2014

Питання: » Допоможіть розібратися. В 1Ін.4 :1- 3 . Мені здається , що тут не вистачає уточнення про те , що Ісус Христос є Бог , Син Бога і т.п. Тобто текст був би більш зрозумілий в редакції: Духа Божого і духа обмани пізнавайте: кожен дух, який визнає Ісуса Христа — як Бога або ж як Сина Божого, який прийшов у тілі, той від Бога. Спробував прочитати цей текст писання в інших перекладах , але нічого подібного я не знайшов. Адже є деякі вчення які сповідують , що Ісус Христос дійсно був тобто прийшов у тілі , воскрес , виконував волю Бога , але був звичайною людиною ? ! »

Доброго вам дня , Віталій !

Ось тексти , про які ви запитуєте:

1. Улюблені, не кожному духові вірте, але випробовуйте духів, чи від Бога вони, бо неправдивих пророків багато з’явилося в світ.
2. Духа Божого цим пізнавайте: кожен дух, який визнає, що Ісус Христос прийшов був у тілі, той від Бога.
3. А кожен дух, який не визнає Ісуса, той не від Бога, але він антихристів, про якого ви чули, що йде, а тепер уже він у світі.
(1 Івана 4:1-3)

Коли ми читаємо Соборні Послання Святих Апостолів , ми повинні розуміти , що в них дано рекомендації конкретним людям і церквам того часу, в якому апостоли жили і трудилися . Це розуміння допоможе нам не тільки бути уважними до істин , проповідуваним в Посланнях , але і виявляти принципи , завдяки яким ми зможемо твердо стояти у вірі зараз , два тисячоліття тому. Той уривок , про який ви питаєте , як раз прекрасний приклад того , як одна з істин Божих з’єднана з принципом осягнення Істини. Ось дивіться :

» Улюблені, не кожному духові вірте , але випробовуйте духів , чи від Бога вони …» — це основний принцип життя віруючої людини , цей принцип повинен працювати в будь-який час і в будь-яких умовах. Причина ? Іван пише , що » багато лжепророків з’явилося у світі». Лжепророки — це люди , хто водиться хибним духом. Так от , Іоанн наполегливо рекомендує нам всім не вірити кожному проповіднику ( пророку ) на слово , але завжди відчувати дух, яким він водиться . Це основний принцип ставлення до людей , які намагаються нести нам щось , що вони називають істиною від Бога.

І далі Іоанн на одному з прикладів його часу показує , як люди повинні застосовувати цей принцип на практиці. У часи Іоанна , дійсно , існували якісь люди , які стверджували свою віру в Христа Ісуса та проповідували про спасіння через Його ім’я , але при цьому заявляли , що Христос взяв на себе не нашу з вами плоть , а зовсім іншу за якістю і можливостями. Ясна річ , що така постановка питання знищувала всю суть Євангелія. Адже в цьому випадку Ісус вже не міг стати для нас повноцінним Прикладом праведного життя. Віруючі , що линули до цієї доктрини, починали думати , що Ісус — то , звичайно , всі гріхи переміг , адже Він інший , а ми гріхи перемогти не можемо , тому що ми в зовсім інший « шкурі» , чим Він був . Тоді як Євангеліє як раз про те , що ми повинні йти слідами Ісуса і у нас є все для того , щоб перемагати так само, як перемагав Він . До речі , все 1Послання Іоанна якраз про це.

Так от, в ті часи такі заяви були ознакою помилкового християнства ( втім , і в нинішньому християнстві це теж є). Тому Іван говорить : перш ніж слухати будь-яких проповідників , запитайте їх , що вони думають з основного питання вашої віри , і якщо вони дадуть відповідь неправильно або ухильно , йдіть від них . Адже ви знаєте з проповіді апостолів , що Ісус був людиною на всі сто відсотків.

Як ви правильно помітили , існують і інші , які начебто визнають Ісуса , який прийшов у плоті , і до них вже ніби і претензій ніяких не може бути . Але ми повинні розуміти , що позначена Іоанном ознака помилкового пророка — далеко не єдина. Ми повинні взяти на озброєння принцип ставлення до пророків — проповідників . Якщо , наприклад , хтось заявляє , що Ісус — Син Бога , але не Бог , або стверджує ще щось , що суперечить вченню Христа , ми теж можемо зрозуміти , що з нами говорить чужий дух .

Цей же принцип ставлення до будь-якої людини, яка називає себе проповідником Євангелія , озвучує і апостол Павло . Тільки він говорить про іншу важливу істину , на яку теж відбувалося , і вчиняється , багато нападок з боку лжепророків ( лжепроповідників ) . Давайте подивимося на цей уривок:

6. Дивуюся я, що ви так скоро відхилюєтесь від того, хто покликав Христовою благодаттю вас, на іншу Євангелію,
7. що не інша вона, але деякі є, що вас непокоять, і хочуть перевернути Христову Євангелію.
8. Але якби й ми або Ангол із неба зачав благовістити вам не те, що ми вам благовістили, нехай буде проклятий!
(До Галатів 1:6-8)

Бачите ? Павло говорить про те , що якщо хтось почне проповідувати Галатам ( і нам) щось , що суперечить вченню Христа , яке Павло їм колись приніс , то цю людину треба відокремити від себе. Чому ? Тому що вона явно водиться іншим духом , ніж Павло . Хоча суть помилкового навчання , проти якого попереджав цей апостол , вже інша , принцип той же: випробовуйте духів , і якщо вони говорять не так , як ви були навчені апостолами , то відкидайте таких проповідників без жалю.
8. Стережіться, щоб ніхто вас не звів філософією та марною оманою за переданням людським, за стихіями світу, а не за Христом,
9. бо в Ньому тілесно живе вся повнота Божества.
(До Колоссян 2:8,9)

Залишається тільки одне питання . Людям того часу було добре : вони могли порадитися з самим Павлом або з Іоанном , з’ясовуючи , які деталі вчення правильні , а які помилкові . Але як бути нам, що живуть зараз? Про нас-то Бог подбав ? Звичайно ! Тільки ми за своїх лінощів , на жаль , ніяк не хочемо приймати Його турботу про наше спасіння ! А адже Бог дав нам навіть більше , ніж було у першоапостольській церкві. У нас є 66 книг Святого Письма , перекладені на нашу мову ! Дивіться, що про них сказано:

Иоан.5 : 39 Дослідіть Писання, бо ви думаєте через них мати життя вічне …

2Пет.1 : 19 І ми маємо слово пророче певніше І ви добре робите , що на нього вважаєте , як на світильника , що світить у темному місці , аж поки зачне розвиднятися, і світова зірниця засяє у ваших серцях …

Ви « добре робите » ? Досліджуєте Писання , щоб мати вічне життя ? Застосовуєте у своєму житті принципи і істини , осягнути з Писання ? Якщо ні , то неминуче одного разу потрапите на вудку якогось лжепророка і опинитеся серед тих , про кого написано в Фесс.2 :8- 12

відкриється беззаконник … Його прихід за чином сатани буде з усякою силою й знаками та чудами , і з усякою неправди між тими , хто гине, що вони не прийняли любові істини для свого порятунку . … Вони будуть вірити брехні , … засуджені всі , хто не вірив у правду, але полюбив неправду.

Та не дозволимо ми собі розслаблятися зараз , коли Пришестя Господа Ісуса Христа вже так близько!

З любов’ю у Спасителя Ісуса , Саша .

Духовный-маяк группа ВКДорогие друзья! Если Вы хотите принять участие в распространении Благой Вести о скором пришествии нашего Господа. Просим рассказать о нашем сайте Вашим друзьям с помощью кнопок соцсетей. Благодарим Вас!

Опубликовать в Google Plus
Опубликовать в Мой Мир
Опубликовать в Одноклассники
Опубликовать в Яндекс

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

« »