Якщо розум Бога необмежений, то Він може все передбачити. Навіщо Він створив дерево пізнання зла?

Янв 19 • Толкование Писания • 578 Просмотров • Комментариев к записи Якщо розум Бога необмежений, то Він може все передбачити. Навіщо Він створив дерево пізнання зла? нет

GD Star Rating
loading...

Якщо  розум Бога необмежений, то Він може все передбачити. Навіщо Він створив дерево пізнання зла?

Запитує Сергій
Відповідає Василь Юнак , 01.11.2013
Сергій пише:
У відповіді Олени Титової http://www.bible.com.ua/answers/r/35/ було сказано , Бог — це Абсолют , що володіє безмежною силою , нескінченою могутністю і необмеженим розумом. Якщо так , то виникає питання , що рухає Богом? Навіщо йому щось робити , якщо він може зробити все що захоче без праці? Якщо Його розум необмежений, то Він може все передбачити. Будь-який драматург скаже: якщо помістити в райський сад дерево бажань , яблуко буде надкушене . Навіщо Богу робити те , що йому наперед відомо ?розум Бога

Вітаю Вас , Брат Сергій !
Крім всемогутності і всезнання у Бога є ще Люблячий Характер . Тобто , Бог — це не бездушна машина типу всезнаючого комп’ютера , а Особистість , якому також може бути самотньо в натовпі і боляче від того, що хтось від Нього відвернувся.
Сильна людина може змусити слабкого підкоритися і виконати його бажання . Але ніяка сила не зможе змусити іншого Полюбити ! Знаюча людина може передати свої знання іншому, так що другий стане » ходячою енциклопедією «, проте проста передача знань не зробить іншого розумним і тим більше — мудрим. Розумна людина знає Коли і Як застосовувати свої знання , а Мудра людина до того ж знає , коли  не застосовувати свої знання.
Любов , Розум , Мудрість — це з тієї області , якими машина володіти не може. При цьому , любов , розум і мудрість володіють і зворотними сторонами — ненависть , дурість і підступність ! (я знаю , що хтось не погодиться зі мною в якійсь частині цих протилежностей , наприклад можна сказати , що протилежністю любові є байдужість , у розуму — невігластво , у мудрості — дурість . Сперечатися не стану , тому що кажу про принцип , а не доводжу систему протилежностей ) .
Так, Бог міг створити людину, яка Ніколи не згрішить . Це був би супер- надійний Робот . Але такий робот не матиме Своєю Волі , і отже, не буде вміти Любити , не матиме Мудрості і багатьох інших Людських , особистісних якостей. Спілкуватися з роботом неможливо — можна давати команди і очікувати тупого результату. З розумною , люблячою  істотою , яка свідомо виявляє доброту і турботу , спілкуватися куди приємніше. Але й ризиковано ! Тому що рано чи пізно будь-хто усвідомлено не побажає любити , творити добро і чинити розсудливо .
Отже , у всезнаючого і всемогутнього Творця був вибір: створити супер- надійних роботів і не мати головного болю з гріхом , або створити розумну людину  з вільною волею і здатністю любити , але для цього відразу ж передбачити ліки — » Агнця , заколеного від створення світу » .
Є два засоби , якими  можна розумну істоту привести до покори : батіг і пряник . Бог їх використовував у двох райських деревах — Дереві життя і Дереві пізнання добра і зла. Є два варіанти навчити дитину тому , що не можна » відривати хвіст кішці » — поговорити з ним і пояснити на словах , нагородити за слухняність (це пряник ) , і дозволити , щоб кішка подряпала його , і до того ж покарати ( це батіг ) . Правильно навчена  людина, що бажає жити добре , згодом не буде робити зло. Не тому , що не може , а тому що не хоче , бо розуміє перевагу добра.
Бог знав , що рано чи пізно гріх проявиться , тому Бог приготував «ліки» від гріха ще до того , як створив такий » вибухонебезпечний » світ . Але Бог також знає , що після «уроку гріха » більше ніхто і ніколи у всій вічності не побажає вчинити неправильно . При цьому всі жителі Всесвіту залишатимуться з вільною волею , і усвідомлено оберуть Любов , Мудрість , Розум , а не ненависть дурість і підступність …

Брат Сергій , повірте , Бог розумніше будь-якої людини , і має відповідь на будь-яке найрозумніше питання . Ми , обмежені люди, які відповідають тут , можемо не знати правильної відповіді , можемо не знати розуму Божого , але віра осягає все! Дозвольте Богу відкритися Вам в Своїй Любові , і довірте свій розум Його Мудрості.

Благословень ! Василь Юнак.

розум Бога

(Пошукові запити користувачів: розум Бога; запитання-відповіді; вопросы и ответы; ответы на вопросы; відповіді на запитання; христианский ответ; асд; провославные; католические; адвентисты седьмого дня; адвентисти сьомого дня; єхб; хвє; ехб; хве; свидетели Еговы; энциклопедия)

Якщо розум Бога необмежений, то Він може все передбачити. Навіщо Він створив дерево пізнання зла?, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Духовный-маяк группа ВКДорогие друзья! Если Вы хотите принять участие в распространении Благой Вести о скором пришествии нашего Господа. Просим рассказать о нашем сайте Вашим друзьям с помощью кнопок соцсетей. Благодарим Вас!

Опубликовать в Google Plus
Опубликовать в Мой Мир
Опубликовать в Одноклассники
Опубликовать в Яндекс

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

« »