Єлисей. Чому загинули 42 дитини?

Янв 26 • Толкование Писания • 446 Просмотров • Комментариев к записи Єлисей. Чому загинули 42 дитини? нет

GD Star Rating
loading...

Єлисей. Чому загинули 42 дитини ?

Запитує Павло
Відповідає Олександра Ланц , 16.12.2013
Питання: » Як зрозуміти ці дії Бога і Його праведника ? » І пішов він звідти до Бет-Елу. Коли він ішов дорогою , малі діти вийшли з міста й насміхалися з нього, і казали йому : Ходи, лисий ! Ходи, лисий! Він озирнувся і побачив їх і прокляв їх ім’ям Господнім. І вийшли дві ведмедиці з лісу , і розірвали з них сорок і двоє дітей «( 4Цар.2 : 23,24 ) » Невже Бог заохочує прокляття і вбивство дітей?

Жити вам в Істині , Павло !
Безумовно , Бог ніколи не має бажання проклинати кого-небудь або знищувати будь-кого , тому навіть та дія знищення , яку  Він справить над  жителями землі , які не покаяться,  коли прийде сюди вдруге , названо в Біблії надзвичайною дією, не властивою для Бога , чужою  Його природі.
21. Бо повстане Господь, немов на горі Перацім; затремтить Він у гніві, немов у долині в Гів’оні, щоб Свій чин учинити, предивний Свій чин, щоб зробити роботу Свою, незвичайну роботу Свою! (Ісая 28:21)
14. тому Я ось ізнову предивне вчиню з цим народом, вчиню чудо й диво, і загине мудрість премудрих його, а розум розумних його заховається. (Ісая 29:14)
Так, Бог добрий і любить людей , проте ми з вами можемо зісковзнути в неправильне розуміння характеру Бога , вирішивши , що ДОБРИЙ і добренький — це одне і те ж, що ЛЮБИТИ і прощати — це щось на кшталт «чим би дитя не тішилося , аби не плакало ». Нам так подобається образ білобородого Боженьки , який все стерпить і все пробачить , що ми щільно закриваємо очі на ті свідчення Біблії , де абсолютно ясно сказано , що непокаянний  грішник загине , що перекрутивши  свої шляхи людство згорить в очисному  вогні , що Бог не дозволить злу існувати вічно , і всі, хто приліплений до нього , будуть знищені разом з ним ( Матв.25 : 41).
Любов Бога проявляється не в тому , щоб гладити по голові грішника , що зарвався у своїх збочених шляхах , а в тому , щоб відкрити перед ним двері порятунку: захоче — увійде , не захоче — загине. У цьому Божа любов і в цьому Його доброта.
А тепер давайте знімемо окуляри наших власних уявлень про Бога і розглянемо історію з 4Цар . відкритими для світла очима.
Де все це відбувається? В Ізраїлі , по дорозі в Бет-Елу. На Єлисея підняли голос діти тих людей , які носили ім’я — народ Божий . Цьому народу було дано всі одкровення Вседержителя , це народ , який називався Його ім’ям , жив під Його захистом , користувався Його благословеннями і повинен був виявляти Його світло язичникам . Це дуже важливі деталі , тому що якби перед Єлисеєм встали діти язичників , історія була б зовсім іншою!
Перед Єлисеєм знаходилися малолітні представники Божого народу — майбутнє цього народу. Чи знаєте ви такий вираз — « яблуко від яблуні недалеко падає » ? Подивіться на своїх дітей , і ви побачите себе , але тільки в гіршому варіанті , тому що кожне наступне покоління , за нашої схильності швидше вчиться злу , чим добру , падає в бруд швидше за своїх батьків.
Того дня перед Єлисеєм в особі малолітніх дітей постало майбутнє того міста , з якого вони вийшли . Батьки не навчили їх з трепетом ставитися до Бога : мало того , що вони, як злі вовченята, були здатні обзивати і дражнити літню  людину , так вони робили це на адресу ПРОРОКА Божого ! Ось і подумаємо : чи є світле майбутнє у міста , в якому такі діти ? Ні, у такого міста може взагалі не виявитися ніякого майбутнього: старше покоління так відступило , що вже навіть їх малолітні діти поводяться як вовченята , а коли ці вовченята виростуть , вони зі своїх дітей зможуть зробити тільки те, чим самі є .
Я так само прошу вас звернути особливу увагу на те , як починається  вірш24 — « він озирнувся і побачив їх». Це дуже цікава фраза , що означає, що пророк Божий не відразу прийняв рішення про проголошення прокляття. Біблія розповідає нам тільки про окремі дії , але не описує всю ситуацію в деталях , тому ми можемо припустити , що Єлисей , перш ніж промовив свої останні слова , міг намагатися  заспокоїти  дітей , і у нього для цього була вся сила Бога і весь авторитет пророка. Але ніщо вже не могло змінити ситуацію з їх скам’янілими серцями.
Так, Бог не бажав смерті цих дітей , хоча б вже тому , що Він Сам дав цим дітям подих життя. Тільки от Він дав їм життя , щоб вони змогли вирости і стати благословенням для світу , однак те , як їх виховували « віруючі » батьки , які називають себе народом Божим , відняло у цих дітей всі шанси стати світлом  світу, який гине.
Якщо діти віруючих батьків здатні дратувати і обзивати Божого пророка , то у цих дітей немає майбутнього. Тому давайте читати історію 4Цар.2 : 23-24 як попередження для всіх , хто називає себе віруючими.
Так, Бог не бажає , щоб хто загинув ( 2Петр.3 : 9 ) , але якщо Його люди , ті , хто називають себе Його ім’ям , упираються у своїх гріхах , якщо вони не бажають приймати силу Бога , щоб каятися і змінюватися , то вони тим самим підписують вирок і собі , і своєму потомству. Давайте не будемо спокушатися : Біблія говорить однозначно — ті , хто не приймають силу Бога для перемоги над гріхом у собі і не вчать цьому своїх дітей , не зможуть увійти в Вічне Життя .
4. Слухай, Ізраїлю: Господь, Бог наш Господь один!
5. І люби Господа, Бога твого, усім серцем своїм, і всією душею своєю, і всією силою своєю!
6. І будуть ці слова, що Я сьогодні наказую, на серці твоїм.
7. І пильно навчиш цього синів своїх, і будеш говорити про них, як сидітимеш удома, і як ходитимеш дорогою, і коли ти лежатимеш, і коли ти вставатимеш.
8. І прив’яжеш їх на ознаку на руку свою, і будуть вони пов’язкою між очима твоїми.
9. І напишеш їх на бічних одвірках дому свого та на брамах своїх.(Повторення Закону 6:4-9)
4. А батьки, не дратуйте дітей своїх, а виховуйте їх в напоминанні й остереженні Божому! (До Ефесян 6:4)
27. І не ввійде до нього ніщо нечисте, ані той, хто чинить гидоту й неправду, але тільки ті, хто записаний у книзі життя Агнця. (Об’явлення 21:27)

З повагою , Саша .

(Пошукові запити користувачів: Єлисей; запитання-відповіді; вопросы и ответы; ответы на вопросы; відповіді на запитання; христианский ответ; асд; провославные; католические; адвентисты седьмого дня; адвентисти сьомого дня; єхб; хвє; ехб; хве; свидетели Еговы; энциклопедия)

Єлисей. Чому загинули 42 дитини?, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Духовный-маяк группа ВКДорогие друзья! Если Вы хотите принять участие в распространении Благой Вести о скором пришествии нашего Господа. Просим рассказать о нашем сайте Вашим друзьям с помощью кнопок соцсетей. Благодарим Вас!

Опубликовать в Google Plus
Опубликовать в Мой Мир
Опубликовать в Одноклассники
Опубликовать в Яндекс

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

« »