Запитання і відповіді з Біблії — Ми зникаємо від гніву Твого. Як це розуміти християнам в наш час?

Июл 7 • Толкование Писания • 1190 Просмотров • Комментариев к записи Запитання і відповіді з Біблії — Ми зникаємо від гніву Твого. Як це розуміти християнам в наш час? нет

GD Star Rating
loading...

Запитує Тамара
Відповідає Олександра Ланц, 10.06.2014

Питання: «бо ми зникаємо від гніву Твого і від люті Твоєї ми в сум’ятті. Псалтир 89:7 Як це місце Писання ставиться до сьогоднішніх християнам? Закони адже існують як фізичні, так духовні!»

Мир вашому серцю, Тамара!

Ви коли-небудь пробували переписувати слова Біблії? Це дуже хороший спосіб допомогти собі проникати в глиб того, що намагається сказати Бог, не просто побачивши, але і як би «промацавши» контекст. Адже ми розуміємо, що небезпечно виривати якісь слова із загального тексту.

Ви поставили запитання по одному з текстів 89-го псалма. Давайте прочитаємо цю приголомшливу молитву Божого людини:

Молитва Мойсея, чоловіка Божого. Господи, пристановищем нашим Ти був з роду в рід!
Перше ніж гори народжені, і поки Ти витворив землю та світ, то від віку й до віку Ти Бог!
Ти людину вертаєш до пороху, і кажеш: Вернітеся, людські сини!
Бо в очах Твоїх тисяча літ, немов день той вчорашній, який проминув, й як сторожа нічна…
Пустив Ти на них течію, вони стали, як сон, вони, як трава, що минає:
уранці вона розцвітає й росте, а на вечір зів’яне та сохне!
Бо від гніву Твого ми гинемо, і пересердям Твоїм перестрашені,
Ти наші провини поклав перед Себе, гріхи ж нашої молодости на світло Свого лиця!
Бо всі наші дні промайнули у гніві Твоїм, скінчили літа ми свої, як зідхання…
Дні літ наших у них сімдесят літ, а при силах вісімдесят літ, і гордощі їхні страждання й марнота, бо все швидко минає, і ми відлітаємо…
Хто відає силу гніву Твого? А Твоє пересердя як страх перед Тобою!
Навчи нас лічити отак наші дні, щоб ми набули серце мудре!
Привернися ж, о Господи, доки терпітимемо? і пожалій Своїх рабів!
Насити нас уранці Своїм милосердям, і ми будемо співати й радіти по всі наші дні!
Порадуй же нас за ті дні, коли Ти впокоряв нас, за ті роки, що в них ми зазнали лихого!
Нехай виявиться Твоє діло рабам Твоїм, а величність Твоя їхнім синам,
і хай буде над нами благовоління Господа, Бога нашого, і діло рук наших утверди нам, і діло рук наших утверди його!
Для того щоб зрозуміти вірш, про який ви питаєте, необхідно побачити структуру всієї молитви Мойсея. Ця молитва складається з трьох основних частин:

1) Твердження про те, що Бог є притулком, притулком, житлом для людей.

2) Опис проблеми смертності людей.

3) Прохання до Бога виправити ситуацію, що на занепалої землі ситуацію.
Як ви можете бачити, опис проблеми нашої смертності займає центральну частину молитви. Головні затвердження цієї частини такі:

— БОГ панує над диханням життя всього існуючого. Його панування абсолютно і не може бути порушено ніким і нічим.

— Час БОГА тече не так, як наш час. Для Нього 1 день, як наша тисячі років. Тому всі ми для Нього, величезного, незбагненного, нескінченного, все одно як трава: сьогодні є, завтра немає.

— Причина нашої смертності і такої швидкої зміни поколінь, коли практично ніхто не встигає по-справжньому скуштувати життя, в тому, що ми всі «зрадливі», ми не просто грішать істоти, а й гріховні, тобто завжди і у всьому схильні не до святості і добру, а до гріха і зла. У цьому глобальна проблема взаємовідносин Неба і занепалої землі.

Гріх і гріховність однозначно і необоротно є джерелом гніву Божого. Якщо говорити земними словами: це автоматична реакція святості Бога на нечистоту гріха. Бог і гріх несумісні, це все одно як спробувати з’єднати вогонь і воду: одне обов’язково знищить іншого. Всякий раз, коли ми читаємо про гнів Бога, ми повинні розуміти, що він завжди спрямований проти гріха, а не проти самої людини, просто люди, на жаль, «срощени» зі своєю гріховністю. Тому нам так страшно читати ці слова: «бо ми зникаємо від гніву Твого і від люті Твоєї ми в сум’ятті». Наш мозок відмовляється навіть спробувати припустити, що лють і гнів Бога спрямовані не проти нас, а проти того, що перекручує нас, відокремлюючи від Бога (Іс.59 :1-2).

Однак Мойсей бачив цю тонку грань, тому всі його молитовні роздуми про гнів Бога на гріх і гріховність, обрамлені Євангельської звісткою. Мойсей впевнений в тому, що ось такі, як ми є, грішні, нікчемні, що носять в собі все, що викликає гнів Бога, можемо знайти прихисток в Самому Богові! Ісус підтвердив це в Мф.11: 28.

З точки зору земної логіки, це абсурд. Але небесна логіка любові і спасіння якраз така: Бог так любить нас, занепалих істот, що готовий упокорити Свій гнів проти гріха, щоб допомогти нам знайти в Ньому притулок і можливість навчитися бути святими і праведними, як Він Сам. Якраз про це перший перша і третя частини молитви:
Господи! Ти нас охорона в рід і рід. Тільки завдяки Його любові і турботі ми все ще не зникли як народ. І пізнав цю істину, ми можемо попросити Його доторкнутися до нас так, щоб ми змогли знайти те, що колись втратили наші прабатьки Адам і Єва — Його славу, без якої ніхто не зможе побачити Вічне Життя.

Ось вони ці прохання Мойсея:

— Навчи нас лічити отак наші дні, щоб ми набули серце мудре.
— Змилуйся над рабами Твоїми.
— Рано Насити нас милосердям, і ми будемо співати й радіти по всі наші дні.
— Же нас за дні, [в які] Ти вражав нас, за літа, [в які] ми бачили лихо.
— Так з’явиться на рабах Твоє діло та на синах їх слава Твоя;
і нехай буде благовоління Господа, Бога нашого на нас, і діло рук наших утверди нам, і діло рук наших утверди.
Як бачите, Тамара, цей псалом має до всіх християн саме безпосереднє відношення, тому що він в максимально стислій формі пояснює головну проблему людства і те, як Бог вирішує її, рятуючи кожного з нас. Простіше кажучи, 89-й псалом — це Євангеліє в 17-і віршах.
З любов’ю у Спасителі нашому Бозі,

Саша.

(Посетители сайта также ищут: запитання і відповіді з Біблії, христианство вопрос ответ, ответы на вопросы, вопросы и ответы, вопросы по библии, асд, адвентисты, православные, католики, баптисты, христиане веры евангельской, библия)

 

Запитання і відповіді з Біблії - Ми зникаємо від гніву Твого. Як це розуміти християнам в наш час? , 5.0 out of 5 based on 1 rating

Духовный-маяк группа ВКДорогие друзья! Если Вы хотите принять участие в распространении Благой Вести о скором пришествии нашего Господа. Просим рассказать о нашем сайте Вашим друзьям с помощью кнопок соцсетей. Благодарим Вас!

Опубликовать в Google Plus
Опубликовать в Мой Мир
Опубликовать в Одноклассники
Опубликовать в Яндекс

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

« »