Зцілення. Чому Ісус не заборонив звільненому одержимому говорити про Нього?

Янв 29 • Толкование Писания • 451 Просмотров • Комментариев к записи Зцілення. Чому Ісус не заборонив звільненому одержимому говорити про Нього? нет

GD Star Rating
loading...

Зцілення. Чому Ісус не заборонив звільненому одержимому говорити про Нього?

Запитує Ірина
Відповідає Олександра Ланц , 05.01.2014
Питання: » Чому людям зціленим від недуг і після вигнання біса , Ісус казав нікому не розповідати, а людині , одержимому легіоном бісів і оздоровленому , навпаки , наказав йти додому і розповісти людям про милість Господа? Відмовив оздоровленому в проханні бути з Ісусом ? «Зцілення

Доброго вам дня , Ірино!
Справа в тому , що місія Ісуса полягала не в тому , щоб зцілювати людей , а в тому , щоб проповідувати Царство Боже, покаяння і шлях порятунку від  напасті смерті. Однак Ісус нікому не відмовляв у зціленні і навіть воскрешав людей , тому що Він , крім проповіді , повинен був демонструвати силу і характер Бога , що бажає бачити всіх людей щасливими і здоровими.
Але кожне зцілення на жаль, працювало проти Ісуса , точніше , проти Його основної місії — проповіді про покаяння , тому що люди починали йти до Нього тільки за другорядним : за фізичним зціленням , тільки за дивом , — тоді як Він бажав дарувати їм те , що першочергово , — зцілення уражених гріхом і гріховністю сердець ( Марк.2 : 17 ; Лук.5 : 32 ; Ін.9 : 39 ; Ін.12 : 46).
Ось і зараз всі ми часто йдемо до Бога за тим , щоб отримати від Нього здоров’я , зручності , впевненість у завтрашньому дні , але не для того , щоб отримати від Нього свободу від гріха , від темряви , від себе самих, хоча  саме це і є головне , заради чого Він приходив в перший раз.
Так от , щоб встигнути сказати все і навчити всьому , що необхідно , Ісус постійно забороняв зціленим людям проголошувати про створені  ним чудеса . Але Він все ж робив винятки, як в історії з одержимим . Чому ? Справа в тому , що одержимий був родом їх Десятимістя . У духовному сенсі це земля була майже повністю закрита від Бога і Його вістки про спасіння .
Пам’ятаєте, який у них там був основний бізнес? Свиней ростити на м’ясо.
Пам’ятаєте, як вони всі відреагували на приголомшливе диво звільнення одержимого , який довгий час своєю присутністю мучив всю округу ? Вони посилено просили зціленого  піти геть ! Дивна реакція , чи не так?
Розумієте ? Вони були повністю закриті для проповіді Благої вісті: заробляння грошей нечистими способами плюс нездатність зрозуміти явлене диво звільнення — це було показником того , що Христа навіть якщо й послухають з ввічливості , все ж не приймуть.
Але Ісус хотів їх врятувати , тому Він посилає до них живого свідка Своєї сили і любові. Ця людина , що отримала свободу з рук Ісуса , і знає жителів тієї країни , буде говорити про Христа з таким запалом і такими словами , які приготують серця людей для прийняття Христа.
«І коли Він увійшов у човен , біснуватий став просити Його , щоб бути з Ним. Але Ісус йому не дозволив, а сказав : йди додому до своїх і розкажи їм, що Господь учинив тобі, і як  помилував тебе . І пішов і почав проповідувати в Десятимісті що зробив  з ним Ісус, і всі дивувалися «( Марк5 :18 -20).
На жаль , ми частенько читаємо Євангелія не дуже напружено , тому , буває , не бачимо закінчення розказаних історій. Так от історія про біснуватого закінчується так :
» Людина ж , з якого вийшли біси , просив Його , щоб бути з Ним. Та Він відпустив його , сказавши : Вернися додому свого і розкажи , що вчинив тобі Бог . Він пішов і проповідував по всьому місту , що зробив йому Ісус. Коли повернувся Ісус , то люди Його прийняли , бо всі чекали Його «( Лук.8:38 -40) .

» Ісус йому не дозволив, а сказав : йди додому до своїх і розкажи їм, що Господь учинив тобі, і як  помилував тебе . І пішов і почав проповідувати в Десятимісті, що створив  з ним Ісус, і всі дивувалися . Коли Ісус знову човном переплив на другий берег , зібралося до Нього багато народу «( Марк.5 :19 -21) .
Як бачите , мудрий план Ісуса спрацював! А все тому , що колишній одержимий проповідував  не про чудеса , а про милість , силу  і любов Христа до нього , який гинув під натиском сатани.

З любов’ю  Спасителя Ісуса Христа , Саша .

Зцілення
(Пошукові запити користувачів:

 
(Пошукові запити користувачів: Зцілення; запитання-відповіді; вопросы и ответы; ответы на вопросы; відповіді на запитання; христианский ответ; асд; провославные; католические; адвентисты седьмого дня; адвентисти сьомого дня; єхб; хвє; ехб; хве; свидетели Еговы; энциклопедия)

 

Зцілення. Чому Ісус не заборонив звільненому одержимому говорити про Нього?, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Духовный-маяк группа ВКДорогие друзья! Если Вы хотите принять участие в распространении Благой Вести о скором пришествии нашего Господа. Просим рассказать о нашем сайте Вашим друзьям с помощью кнопок соцсетей. Благодарим Вас!

Опубликовать в Google Plus
Опубликовать в Мой Мир
Опубликовать в Одноклассники
Опубликовать в Яндекс

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

« »