Жертва. Чи дозволяє Бог приносити в жертву дітей?

Янв 16 • Толкование Писания • 357 Просмотров • Комментариев к записи Жертва. Чи дозволяє Бог приносити в жертву дітей? нет

GD Star Rating
loading...

Жертва. Чи дозволяє Бог приносити в жертву дітей?

Запитує Жанна
Відповідає Олександра Ланц , 28.09.2013
Питання: » У Біблії в Старому завіті написано , що євреї приносили в жертву своїх дітей богам , а Бог сказав , що Йому це і на думку не спадало . Як же не приходило на думку, якщо Авраму сказав принести в жертву сина , заради перевірки і сам Бог приніс Свого Сина в жертву , нехай навіть заради людей? »

Доброго вам дня, Жанна!
Ставлення Вседержителя до дітей завжди було і залишається однаковим. Ось 2 тексти , які, на мій погляд , найбільш яскраво відображають його « Діти спадщина Господня, плід утроби нагорода!(Псалми 126:3) Кожна дитина, яка з’явилася на світ  дана Богом для того , щоб стати спадщиною і нагородою для батьків. На жаль , далеко не всі батьки приймають цей дар Бога таким чином .
1. Підійшли до Ісуса тоді Його учні, питаючи: Хто найбільший у Царстві Небеснім?
2. Він же дитину покликав, і поставив її серед них,
3. та й сказав: Поправді кажу вам: коли не навернетесь, і не станете, як ті діти, не ввійдете в Царство Небесне!
4. Отже, хто впокориться, як дитина оця, той найбільший у Царстві Небеснім.
5. І хто прийме таку дитину одну в Моє Ймення, той приймає Мене.
6. Хто ж спокусить одне з цих малих, що вірують в Мене, то краще б такому було, коли б жорно млинове на шию йому почепити, і його потопити в морській глибині… (Від Матвія 18:1-6)
І хоча тут в одному невеликому прикладі кілька уроків , один з них видно очевидний , чи не так? До дітей у Творця особливе ставлення вже просто тому , що вони беззахисні, і в цьому світі , поки не виростуть, повністю залежні від дорослих .
На жаль , єврейський народ протягом всієї своєї історії часто відвертався від Вседержителя і впадав в ідолопоклонство, яке несло з собою багато гидкого , в тому числі принесення малолітніх дітей в жертву. Коли це починало відбуватися в Божому народі, Богу, щоб зіштовхнути їх з шляху саморуйнування , доводилося карати їх важкими ударами.
Але перш Він посилав до них пророків Своїх , які говорили так : 35. І побудували жертовні пагірки Ваалові, що в долині Бен-Гіннома, щоб через огонь переводити синів своїх та своїх дочок Молохові, чого їм не наказував Я, й що не входило в серце Мені, щоб чинити ту гидоту, щоб уводити Юду у гріх. (Єремія 32:35)
3. Та наблизьтесь сюди, ви сини чарівниці, насіння чужоложникове та блудниці,
4. над ким розкошуєте ви, над ким розкриваєте рота, висовуєте язика? Хіба ви не діти переступу, насіння брехні,
5. ви, що палитесь пристрастю серед дубів, під деревом кожним зеленим, що дітей над потоками ріжете, під скельними щілинами?(Ісая 57:3-5)
38. Ще оце чинили Мені: Занечистили святиню Мою того дня, і суботи Мої зневажили.

39. А коли вони різали синів своїх для своїх божків, то приходили до Моєї святині того дня, щоб збезчестити її, і оце так робили вони в середині Мого дому…(Єзекіїль 23:38,39)
Я хочу звернути вашу особливу увагу на те , що тут мова йде про божевілля ізраїльського народу , який приносив своїх малолітніх дітей у жертву іншим богам. Для людей, які читають Біблію , — це не секрет.
В Біблії  є історії про те , що в жертву були принесені діти по велінню Вседержителя.
Ні в кого немає сумнівів у тому , що саме Вседержитель повелів Аврааму принести Ісаака в жертву. Але чи багато хто віддають собі звіт в тому , що Ісаак на той момент вже не був дитиною ? Він був досить дорослим , щоб мати можливість нести на своїй спині в’язку дров для жертвопринесення. А це ж не три полінця . Так, він був дитиною Авраама , але не був ні немовлям , ні підлітком , повністю залежних від свого батька. Тому в тому , що відбувалося на горі Моріа , перед Богом приймав рішення не тільки Авраам , але і його дорослий син Ісаак . Вже з цієї причини ми не маємо право порівнювати цю історію з тим , що творив ізраїльський народ , заколюючи власних малолітніх дітей перед своїми ідолами.
Однак, головне навіть не в цьому. Для розуміння того , що сталося на горі Моріа , треба уважно прочитати всю історію, і я тут говорю не про двадцять другий розділ  книги » Буття » , а про все , що відбувалося до цього .
… Аврам був вже досить довго одружений на Сарі , щоб зрозуміти , що його дружина безплідна , і що спадкоємця йому не дочекатися. Вирок бездітності важкий і зараз , а в ті часи це було майже нестерпно. І ось тут Бог звертається до Аврама: « Вийди зо своєї землі, і від родини своєї , і з дому батька свого до Краю , який Я тобі покажу , і Я вчиню тебе великий народ». Як ? Бог обіцяє йому спадкоємця ? Після всіх цих болісних років безпліддя у нього буде син ? І Аврам піднімається з місця … починається мандрівка до Ханаану … 10 років по чужій землі , з одного місця на інше в очікуванні і надії на те , що Бог виконає обіцяне . І все ж … хоча Бог , говорить з ним , підтримує в ньому надію , вірити стає все складніше. І одного разу Сарі приходить думка про те , що треба допомогти Богові.
«І сказала Сара Авраму : ось , Господь уклав чрево моє , щоб мені не народжувати; увійди ж до служниці моєї: можливо , я буду мати від неї дітей. І послухався Аврам Сари ».
Дитина народилася , але Бог на 13 років замовк, а коли почав говорити, сказав, що обіцяний син у Авраама буде саме від Сари . Бог Сам дав ім’я цьому ще ненародженому синові — Ісаак ( Бут.17 : 19 ) Через дев’ять місяців він народився.
Чому так важливо знати всю цю історію і знати , що обіцяний син народився через 23 роки важкого очікування? Чому важливо знати , що Бог 4 рази обіцяв Аврааму не просто Ісаака , а й те , що саме через нього в світ прийде благословення і через нього у Авраама буде незліченна кількість нащадків : « подивися на небо і порахуй зірки , якщо ти можеш їх полічити. І сказав йому : стільки буде у тебе нащадків » ( Бут.15 : 5 ) ? Чому так важливо це знати , коли ми відкриваємо Бут.22 і читаємо : Бог сказав : Візьми сина твого , єдиного твого , якого ти любиш , Ісаака , та й піди в землю Моріа і там принеси його у всепалення на одній з гір , про яку Я скажу тобі .
Про що було це повеління Вседержителя ? Про людське жертвоприношення ? Ні. Воно було про довіру слову Бога. Слово Бога 4 рази сказало, що Ісаак буде початком незліченного народу — нащадків Авраама . Чи виконає Бог Своє слово? Але як виконає , якщо Він  прямо зараз велить Аврааму вбити того, через якого і має бути виконане Слово?
Три дні шляху до гори Моріа , напевно , були заповнені для Авраама жалістю до сина і собе , боротьбою з Богом і спробами зрозуміти , як Вседержитель зможе виконати обіцяне і чи залишиться Вседержитель вірний Своєму слову. Як ви думаєте , до якого висновку прийшов патріарх ?
П’ятий вірш ясно показує нам цей висновок. Залишаючи слуг біля підніжжя гори , Авраам впевнено каже їм: « І сказав Авраам своїм слугам: Сідайте собі тут, а я і син підемо туди і поклонимося, і повернемося до вас ».
За ці три дні шляху патріарх увірував у воскресіння мертвих ! Повірив в те , що , навіть Ісаак, який мав померти, може бути відроджений Всемогутнім .
Про це в новозавітних писаннях говорить апостол Павло : « Вірою Авраам, відчуваємо , приніс у жертву Ісаака і, мавши обітницю , приніс єдинородного , про якого було сказано: В Ісакові буде насіння тобі. Бо він розумів , що Бог має силу і з мертвих воскресити , тому й одержав його на прообраз » ( Євр.11 :17 -18) .
Чи хотів Авраам смерті Ісаака ? Ні. Чи хотів Ісаак вмирати? Ні. Але вони обидва зробили вибір вірити слову Бога , який обіцяв , що саме від Ісаака станеться народ , який буде численний, як пісок морський ( Бут.13 : 16 )
Коли Ісус зійшов на хрест , це було обопільна згода й Отця , і Сина. Ісус був самостійною дорослою людиною , приймати свої власні рішення, і Він мав усі права і всю силу для того , щоб відмовитися. Ісус свідомо і з власного вибору прийняв смерть від рук бунтівного проти Бога людства. Він не раз говорив про це Своїм учням Лук.9 : 56 Бо Син Людський прийшов … рятувати. Матф.18 : 11 Бо Син Людський прийшов, щоб спасти загибле . Іоан.12 : 47 Я прийшов … врятувати світ .
Ви бачите , що це говорить не немовля і не підліток , якого зараз без пощади кинуть на розтерзання натовпу ? Це впевненість того , хто знає себе, свою місію, і знає, що таке відповідальність за свої вчинки. Це не Його кидають на смерть, а Він Сам віддає Своє життя ( Ін.10 : 18 ) . Це не хтось сильніший вселив Йому думку про необхідність померти , а Він Сам знає , що Він Спаситель людства ( Ін.10 : 28 ).
На жаль , частенько коли християни думають про Ісуса , їм здається , що Він був безвольною жертвою. Відбувалося , тоді як насправді , Він володів нескінченною силою , здатною зупинити не тільки натовп.   На хрест сходив Той , Хто створив небо і землю і кожен мікроелемент, існуючий у Всесвіті. Він не був безсилим . Він Сам вирішував чи стати Йому жертвою за всіх нас.
Чому тоді Біблія говорить , що Отець віддав Свого Сина ? Тому що Отцю теж треба було прийняти Своє рішення . Спробуйте уявити , що повинен відчувати Всесильний Батько , спостерігаючи за тим , як шаленіючий натовп розпинає Його Єдинородного ? Син прийняв рішення віддати Своє життя за них. Батько прийняв рішення дозволити Синові це зробити. Хоча мав повне право і всю силу , щоб за секунду згорнути нашу галактику в одну точку і покласти край приниженню. Але як Син вирішив віддати Себе і йти до кінця , так і Батько вирішив віддати Сина , дозволивши Йому йти до кінця.

З повагою, Саша .

(Пошукові запити користувачів: жертва; запитання-відповіді; вопросы и ответы; ответы на вопросы; відповіді на запитання; христианский ответ; асд; провославные; католические; адвентисты седьмого дня; адвентисти сьомого дня; єхб; хвє; ехб; хве; свидетели Еговы; энциклопедия)

Жертва. Чи дозволяє Бог приносити в жертву дітей?, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Духовный-маяк группа ВКДорогие друзья! Если Вы хотите принять участие в распространении Благой Вести о скором пришествии нашего Господа. Просим рассказать о нашем сайте Вашим друзьям с помощью кнопок соцсетей. Благодарим Вас!

Опубликовать в Google Plus
Опубликовать в Мой Мир
Опубликовать в Одноклассники
Опубликовать в Яндекс

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

« »